|
|
Ahtapot Yahnisi |
|
ikiz
Aşçıbaşı
Kayıt: 23.12.2015
Mesajlar: 21 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc113675
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2015
2,047 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr taze ahtapot
5 adet kuru soğan
1,5 yemek kaşığı tereyağı
3 adet soğan
3 adet domates
5 diş sarımsak
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
Ahtapotların ortalarındaki taşlarını (ağız gagalarını) çıkarıp, başlarını kesin.
Derin bir pişirme tenceresinde 2 yemek kaşığı tereyağında 2 cm lik şeritler halinde kestiğiniz ahtapotları ilave edip soteleyin.
Soğanları soyarak dörde bölün. Kabuğu soyulmuş ve doğranmış domatesleri, sarımsakları ve soğanları kaynamakta olan ahtapotlara ilave edip tencerenin kapağını kapatın. Yahniyi kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz ve karabiber ile lezzetlendirin.
|
Ahtapot Yahni |
|
sihirli kaşık
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.12.2015
Mesajlar: 32 Şehir: Yalova |
Kısa URL: https://ml.md/lc136980
Gönderme Tarihi: 16.Eyl.2018
825 defa indirildi / yazdırıldı
|
İstanbul Büyükşehir Belediyesi
1,5 kg ahtapot
2-3 adet domates (kabukları soyulup doğranmış)
3 adet soğan (doğranmış)
3-4 adet sivri veya çarliston biber (doğranmış)
1 yemek kaşığı salça
1 kahve fincanı zeytinyağı
1-2 adet defne yaprağı
2-3 diş sarımsak (doğranmış)
Tuz
Karabiber
Hazırlanan, dövülüp yoğrularak yumuşatılan ahtapot düdüklü tencerede yarım saat yumuşayıncaya kadar haşlandıktan sonra derisi soyulup atılır ufak parçalar halinde doğranır. (haşlama sonrası bir yere asılarak soğutulması sertleşmesine engel olur).
Soğanı pembeleşene kadar zeytinyağında kavurup biberler, daha sonra domatesler, salça, ahtapot, sarımsak, tuz, karabiber eklenir. Bir bardak kadar sıcak su ilave edilerek pişirilir, indirmeye yakın defne yaprağı atılabilir.
|
|
Ahtapot Yahni Tarifleri Barbunya Balığı Tarifleri
|
|