|
AHADUDULU PELTE |
|
şehbal
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.08.2009
Mesajlar: 36 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc40065
Gönderme Tarihi: 27.Ağu.2009
2,911 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 kg ahududu
1/2 kg şeker
80 gr nişasta
Ezilmeden yıkanan ahududular bir kapta iyice ezilir, üstlerine bir litre su ilâve edilir. Karışım, tel süzgeçten geçirilerek bir tencereye şeker ilâve edilerek peşirilir. Kaynamaya başlarken 1,5 bardak suda ezilmiş nişasta ilâve edilir ve iyice karıştırılır. Birkaç taşım kaynadıktan sonra ateşten alınarak bir kepçe ile yüksekten akıtılarak kâselere bölünür. Soğuduktan sonra servis yapılır.
|
Ahududu Peltesi |
|
Karakol
Editor
Kayıt: 10.11.2005
Mesajlar: 157 Şehir: Emek/ANKARA |
Kısa URL: https://ml.md/lc10725
Gönderme Tarihi: 01.Oca.2007
2,638 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kullanılacak malzeme:
100 gr buğday nişastası,
1 su bardağı tozşeker,
4 bardak su,
1 kg ahududu.
Yapılışı:
Ahududu ayıklanıp yıkandıktan sonra süzgece konur. Suyu süzüldükten sonra elle sıkılarak meyvenin suyu çıkarılır. Posası bir kenara ayrılır. Nişasta bir miktar su içinde ezilir, koyu bir bulamaç haline getirilir. Ahududu suyu, 1 su bardağı tozşeker ve 2 bardak su tencereye konulup orta ateşe oturtulur. Nişasta ince ince atatılarak ve ara vermeden karıştırılarak eklenir ve karışım kaynatılır. Kaynama başlayınca eldeki posa da katılarak karışım iyice koyulaşınca-ya kadar karıştıra kanştıra kaynatılır. Sonra ateşten alınıp komposto tabaklarına boşaltılıp donması beklenir. Pelte komposto tabaklarında iyice soğuyup donduktan sonra buzdolabında biraz soğutularak servis yapılır.
|
AHUDUDU PELTESİ |
|
rıza
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.03.2007
Mesajlar: 371 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc13070
Gönderme Tarihi: 10.Nis.2007
2,304 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ahududu hoş kokulu ve pahalı bir meyvedir, bu nedenle şuruptan artakalan posayı da kıymetlendirmek lâzımdır. Şurubunu aldığınız ahududu posasını atmayınız. Bu posayla ahududu peltesi yapınız.
Kullanılacak malzeme:
100 gram buğday nişastası,
250 gram toz şekeri,
750 gram su,
şuruptan elde kalan ahududu posası.
Yapımı: Nişastayı bir miktar su içinde eziniz, koyu bir bulamaç haline gelince içine 250 gram toz şekeri konulmuş 750 gram suyu bir tencereyle orta ısıda bir ateşe koyunuz ve koyu bir bulamaç halinde nişastayı ince ince akıtarak ve ara vermeden karıştırarak ilâve ediniz ve karıştıra karıştıra kaynamaya bırakınız. Kaynama başlayınca eldeki posayı da katarak karışım iyice koyulaşıncaya kadar karıştıra karıştıra kaynatınız. Sonra ateşten alıp soğumaya bırakınız. Karışım ılıyınca komposto tabaklarına boşaltıp donması için bir kenara bırakınız. Pelte komposto tabaklarında iyice soğuyup donduktan sonra buz dolabında serinletip afiyetle yiyiniz.
|
Ahududu Peltesi |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc119202
Gönderme Tarihi: 27.Ağu.2016
1,341 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 yemek kaşığımargarin
1 su bardağı ahududu
3 su bardağı su
10 yemek kaşığı toz şeker
4 yemek kaşığı buğday nişastası
1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
Ahududuları mutfak robotuna alıp püre kıvamına gelene kadar çekin. Derin bir tencereye 1 yemek kaşığı margarin, su, ahududu püresi, şeker, nişasta ve limon kabuğu rendesini alın.
Orta dereceli ateşte sürekli karıştırarak, kıvamı koyulaşana kadar kaynatın.
Tencereyi ocaktan alıp hafif ılınması için bekletin.
Tatlı kaselerini suyla ıslatıp, pelteyi kaselere pay edin.
Pelteler soğuyana kadar buzdolabında bekletin.
Kaseleri servis tabağına ters çevirip meyvelerle süsleyip ikram edin.
|
|