Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Ahududu ve Çikolatalı Parfe


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Bademli Pasta Tarifleri
Baton Pasta Tarifleri
Bisküvili Pasta Tarifleri
Çikolatalı Pasta Tarifleri
Çilekli Pasta Tarifleri
Elmalı Pasta Tarifleri
Glazür Tarifleri
Kahveli Pasta Tarifleri
Kayısılı Pasta Tarifleri
Kestaneli Pasta Tarifleri
Kremalı Pasta Tarifleri
Limonlu Pasta Tarifleri
Meyveli Pasta Tarifleri
Milföy Pasta Tarifleri
Mozaik Pasta Tarifleri
Muzlu Pasta Tarifleri
Pandispanya Tarifleri
Parfe Tarifleri
Pay Tarifleri
Portakallı Pasta Tarifleri
Profiterol Tarifleri
Rulo Pasta Tarifleri
Tart Tarifleri
Tartolet Tarifleri
Tiramisu Tarifleri
Turta Tarifleri
Yaş Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Ahududu ve Çikolatalı Parfe

aza
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.02.2010
Mesajlar: 40
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc51984
Gönderme Tarihi: 23.May.2010
2,342 defa indirildi / yazdırıldı




10- 12 kişilik
Beyaz kat için:
200 gram eritilmiş beyaz çikolata
1/4 su bardağı krema
2 adet yumurta (akı ve sarısı ayrılmış)
yarım su bardağı ekstra krema
Ahududulu kat için:
300 gram dondurulmuş veya taze ahududu
1 çorba kaşığı toz şeker
150 gram eritilmiş beyaz çikolata
1/4 su bardağı krema
2 adet yumurta (akı ve sarısı ayrılmış)
yarım su bardağı ekstra krema
1 adet ekstra çırpılmış yumurta akı
Ahududu sosu için:
Yarım kg taze veya dondurulmuş ahududu
2 tatlı kaşığı toz şeker
Yarım su bardağı kadar su

2 adet alüminyum kek kalıbını plastik folyoyla kaplayın.
Beyaz katı yapmak için: Çikolata, krema ve yumurta sarılarını bir kapta karıştırın. Başka bir kapta fazladan kremayı hafif katılaşana dek çırpın. Azar azar çikolatalı karışımın içine ekleyin. Yumurta aklarını temiz, kuru bir kapta mikserle kar haline gelene dek çırpın.
Metal bir kaşık kullanarak yumurta akını çikolatalı karışımın içine katın. Bu karışımı eşit şekilde hazırladığınız kalıplara dökün. Üzerini bir bıçak yardımıyla düzeltin. Plastik folyoyla kaplayın. Katılaşana dek buzluğa koyun.
Ahududulu katı yapmak için: Ahududuları robottan geçirin. Orta boy bir tencerede şeker, çikolata, krema ve yumurta sarılarını yumuşayana dek çırpın. Fazladan kremayı katı kıvam alana dek çırpın. Çikolataların içine yavaş yavaş karıştırın. Yumurta aklarını temiz, kuru bir kapta kar haline gelene dek çırpın. Akı çikolatanın içine azar azar katın. İki kalıba da beyaz katın üzerine bu karışımı dökün. Plastik folyoyla kaplayın. Tekrar dondurun.
Parfeyi tamamlamak için: İlk parfeyi kalıbından çıkartın. Düz bir çalışma zeminine koyun (parfeyi keskin bir bıçak yardımıyla keseceksiniz). Elinizi çabuk tutarak parfeyi uzunlamasına 4 parçaya kesin. 2 parçayı altı üstüne gelecek şekilde ters çevirin.
Öteki parçaya da aynı işlemi uygulayın. Üstlerini yumurta akıyla fırçalayın. İki kalıptaki parfeleri ekose oluşturacak şekilde üst üste koyun. Parfeyi yine plastik folyoyla kaplayın. Katların birbirine iyice yapışması için sıkıca bastırın. Tekrar buzluğa koyun. Bu parfeyi iyice donduğu zaman ahududu sosuyla birlikte servis yapın.
Ahududu sosu için: Ahududuları su ve şekerle birlikte robotta çekin. Dilediğiniz koyuluk derecesine göre su ilave edebilirsiniz.






Ahududu ve Çikolatalı Parfe Tarifleri Baton Pasta Tarifleri



(1 adet Ahududu ve Çikolatalı Parfe 50,755 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort