Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Boşnak Yemekleri > Ajvar (7 adet - 38,324 defa bakıldı)

Ajvar


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Etnik Arap Yemekleri
Arnavut Yemekleri
Boşnak Yemekleri
Çerkez Yemekleri
Ermeni Yemekleri
Gürcü Yemekleri
Kürt Yemekleri
Laz Yemekleri
Levanten Yemekleri
Makedon Yemekleri
Pomak Yemekleri
Roman Yemekleri
Rum Yemekleri
Rumeli Yemekleri
Süryani Yemekleri
Tatar Yemekleri
Trakya Yemekleri
Türkmen Yemekleri
Yahudi Yemekleri
Yörük Yemekleri
Diğer Etnik Yemekler
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Ajvar

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc96364
Gönderme Tarihi: 04.Mar.2014
2,496 defa indirildi / yazdırıldı




THY Skylife

2 orta boy patlıcan
4 domates
3 kırmızıbiber
1 soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı kırmızı biber
1 çay bardağı zeytinyağı
Tuz

Patlıcan ve kırmızıbiberleri közleyip kabuklarını soyun. Diğer taraftan soğan ve sarımsaklar küçük küçük doğrayıp yağda kavurun. Kıyıcıdan geçirdiğiniz domatesleri de soğanlara ilave edin. Domates suyunu çekmeye başlarken közlenmiş sebzeleri doğrayıp yerleştirin. Suyunu çekince ocaktan alıp robottan geçirin. Bir taşım daha kaynattıktan sonra kavanozlara sıcak olarak koyup ağzını sıkıca kapatın ve ters çevirip soğuyuncaya kadar o şekilde bekletin. Kışın kahvaltılık sos olarak da kullanabilirsiniz.



Ajvar Sos

bıçkın
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2017
Mesajlar: 30
Şehir: Balıkesir
Kısa URL: https://ml.md/lc124927
Gönderme Tarihi: 28.Nis.2017
1,532 defa indirildi / yazdırıldı




2 adet patlıcan
3 adet kırmızı biber
2 diş sarmısak
2 yemek kaşıgı limon suyu
1 çay kaşıgı karabiber, kişniş, kimyon
10 gr haşhaş tohumu
25 gr susam
1 çay kaşıgı pul biber, kekik ,tuz
10 gr çörekotu

Patlıcan ve biberleri fırın ızgarasında yumuşayıncaya kadar közleyin.
Kabuklarını soyup mutfak robotuna alın. Sarımsak, tuz, limon suyu, sıvı yağı, karabiber, kişniş, kimyon ekleyip 2 dakika karıştırın.



Ajvar

köfteciii
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 14.12.2016
Mesajlar: 38
Şehir: Tekirdağ
Kısa URL: https://ml.md/lc142552
Gönderme Tarihi: 07.May.2019
639 defa indirildi / yazdırıldı




500 gram patlıcan
250-300 gram kırmızı etli biber
2-3 diş sarımsak
1 adet küçük boy kuru soğan
2-3 adet domates
Acı biber
Kırmızı pul biber
Zeytinyağı
Tuz

Fırınınızın ızgarasını açın. Fırın tepsinize alüminyum folyo ya da pişirme kağıdı serin. Biber ve patlıcanları dizerek közleyin.
Soğanı, sarımsak ve domatesleri soyun, isteğe göre rendeleyin ya da ince ince doğrayın.
Közlenen patlıcan ve biberlerin kabuklarını soyun ve dilimleyin.
Zeytinyağını geniş bir tavaya alın ve kızdırın, içine soğan sarımsak ve tuz ekleyerek 4-5 dakika kavurun. Domatesleri ekleyin ve hafif eriyene kadar soteleyin, patlıcan ve biberi ekleyerek 10 dakika kadar hafif ateşte soteleyin.
İstediğiniz baharatları ekleyerek blender'dan geçirin ve soğuduktan sonra servis yapın. Buzdolabında saklamak için kavanoza alıp, üzerini kapatacak kadar zeytinyağı dökün.



Ajvar

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc167461
Gönderme Tarihi: 22.Eyl.2022
314 defa indirildi / yazdırıldı




2 adet patlıcan
1 adet kuru soğan
3 adet kapya biberi
4 adet domates
2 adet sarımsak
1 yemek kaşığı pul biber
Zeytinyağı
Tuz

Patlıcan ve kırmızı biberi közleyin.
Soğan ve sarımsakları ince ince doğrayın.
Daha sonra sarımsak ve soğanı tavada kavurun.
Domatesi de rondoda çekip tavaya ilave edin.
Közlenmiş patlıcan ve biberi küçük küçük doğrayın ve domates suyunu çekince tavaya ilave edin.
Sosunuz suyunu çekince ocaktan alıp rododan geçirin.
Daha sonra kavanozlara alın. Kısa sürede tüketilecekse de üzerine zeytinyağı ekleyin.
Kışlık olarak hazırlanıyorsa kavanozun ağzını sıkıca kapatıp ters çevirin. Soğuyana kadar bekletin.



Ajvar

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc171081
Gönderme Tarihi: 26.Mar.2023
255 defa indirildi / yazdırıldı




1 adet patlıcan
1 adet kırmızı biber
1 adet yeşil biber
1 diş sarımsak
1 adet kuru soğan
1 çay kaşığı zeytinyağı
Yarım tatlı kaşığı toz biber
1 çay kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı sumak

Ocakta sırayla tüm sebzeleri közleyin.
Ancak balkon gibi bir avantajınız varsa ateşte sebzeleri közlemeniz daha da lezzetli hale getirir.
Közlediğiniz tüm sebzelerin kabuklarını soyun.
Küp küp kesip bir kaba koyun.
Üzerine baharatları, zeytinyağını dökün.
İyice karıştırıp cam bir kavanoza koyun.



Ajvar Sos

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc175236
Gönderme Tarihi: 26.Kas.2023
223 defa indirildi / yazdırıldı




3 adet kırmızı biber
2 adet patlıcan
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
1 yemek kaşığı nar ekşisi veya limon suyu (isteğe bağlı)

Fırını 200 derecede ısıtın. Kırmızı biberleri ve patlıcanları yıkayın, kurulayın ve fırın tepsisine yerleştirin.
Biberleri ve patlıcanları fırında közleyin. Bunu yapmak için sebzelerin üzerini ara sıra çevirerek yaklaşık 30-40 dakika fırında tutun. Sebzelerin kabukları kara döndüğünde fırından alın.
Fırından çıkardığınız sebzeleri sıcakken bir kaseye alın ve üzerini streç filmle kapatın. Böylece sebzelerin kabuklarının kolayca soyulmasını sağlayacaksınız. Yaklaşık 15 dakika bekletin.
Kabukları soyulmuş biberleri ve patlıcanları rondodan veya blendırdan geçirin. Sarımsakları da ekleyin ve karıştırın.
Zeytinyağı, tuz, karabiber ve pul biberi ekleyerek iyice karıştırın.
İsteğe bağlı olarak nar ekşisi veya limon suyunu ekleyin ve tekrar karıştırın. Bu, sosunuzun daha ferah bir tat kazanmasını sağlar.
Ajvar sosu buzdolabında bir süre dinlendirin ve soğuduktan sonra servis yapın.



Ajvar

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc178724
Gönderme Tarihi: 23.Tem.2024
167 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.cumhuriyet.com.tr

5 adet kırmızı kapya biber
2 adet patlıcan
2-3 diş sarımsak (ezilmiş)
1/4 su bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı toz kırmızı biber (isteğe bağlı acı biber)

Fırını önceden 200 dereceye ısıtın.
Kırmızı kapya biberleri ve patlıcanları yıkayıp kurulayın.
Fırın tepsisine yerleştirip üzerlerine hafifçe zeytinyağı sürün.
Sebzeleri fırında yaklaşık 30-40 dakika közleyin. Ara sıra çevirerek her tarafının eşit şekilde közlenmesini sağlayın.
Közlenen sebzeleri fırından çıkarıp bir kaba alın ve üzerini streç filmle kapatın. Bu, sebzelerin kabuklarını daha kolay soymanızı sağlayacaktır.
Közlenmiş biberlerin ve patlıcanların kabuklarını soyun, çekirdeklerini çıkarın.
Soyulmuş sebzeleri mutfak robotuna alın.
Mutfak robotunda sebzeleri püre haline getirin.
Püreye ezilmiş sarımsak, sirke, tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak acı toz kırmızı biber ekleyin.
Karışımı iyice çekin ve ardından zeytinyağını yavaş yavaş ekleyerek karıştırmaya devam edin. Homojen bir kıvam elde edene kadar karıştırın.
Hazırladığınız karışımı bir tencereye alın ve kısık ateşte yaklaşık 20-30 dakika pişirin. Sürekli karıştırarak, karışımın dibinin tutmamasını sağlayın.
Ajvar, koyu bir kıvama geldiğinde ocaktan alın.
Ajvar’ı soğumaya bırakın ve ardından kavanozlara doldurun.
Soğuduktan sonra buzdolabında saklayabilirsiniz. Ajvar, buzdolabında birkaç hafta boyunca tazeliğini koruyacaktır.







Ajvar Tarifleri Boşnak Yemekleri



(7 adet Ajvar 38,324 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6 7

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort