Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Akçadağ Kömbesi (Malatya)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Ağrı Yemekleri
Ardahan Yemekleri
Bingöl Yemekleri
Bitlis Yemekleri
Elazığ Yemekleri
Erzincan Yemekleri
Erzurum Yemekleri
Hakkari Yemekleri
Iğdır Yemekleri
Kars Yemekleri
Malatya Yemekleri
Muş Yemekleri
Tunceli Yemekleri
Van Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Akçadağ Kömbesi (Malatya)

OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211
Şehir: Sincan
Kısa URL: https://ml.md/lc164718
Gönderme Tarihi: 08.May.2022
1,435 defa indirildi / yazdırıldı




10 su bardağı kepekli un
1 tatlı kaşığı tuz
Su
İçi için:
250 gr. az yağlı kıyma
250 gr. margarin veya tereyağı
1 su bardağı kepekli un
1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz
Üzeri İçin:
1 tatlı kaşığı domates salça
2 yemek kaşığı sıvı yağ
3 yemek kaşığı su

Önce kıymayı yarım bardak suyla karıştırıp tuz ilave ediyoruz. Suyu çekene kadar pişirdikten sonra bir kenara bırakıyoruz. Diğer tarafta 250 gr. margarin veya tereyağı ile 1 su bardağı unu hafif pembeleşene kadar kavuruyoruz. Böylece iç harcımız hazır hale geliyor. Bu arada hamuru yoğurmaya başlıyoruz .10 su bardağı un ve bir tatlı kaşığı tuzu yoğuracağımız kaba koyup azar azar su ilavesiyle çok yumuşak olmayan bir hamur elde ediyoruz. Hamuru ne çok sert ne çok yumuşak olan bir kıvama getiriyoruz. Yoğrulan hamuru iki eşit bezeye ayırıyoruz. Birinci bezeyi tepsiden biraz büyük açıyoruz ve yağlanmış tepsiye düzgün şekilde seriyoruz. Üzerine eşit şekilde kavrulmuş un seriyoruz. Ardından pişen kıyma ve iri çekilmiş cevizleri serpiştiriyoruz. Diğer bezeyi ise tam tepsi boyutunda açıp, tepsideki harcın üzerine kapatıyoruz. Alttaki yufkanın kenarları ile üstteki yufkayı birleştirip ortada bir delik açıyoruz. Çatalla üzerine şekil verip salça, sıvı yağ ve su karışımını üzerine sürüyoruz. Sıcak fırına verip, altı hafif pembemsi olunca çıkarıyoruz.







Akçadağ Kömbesi (Malatya) Tarifleri Doğu Anadolu Yemekleri



(1 adet Akçadağ Kömbesi (Malatya) 3,233 defa bakıldı)

1

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort