|
AKCİĞER YAHNİ |
|
münevver
Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2008
Mesajlar: 20 Şehir: Rize |
Kısa URL: https://ml.md/lc25631
Gönderme Tarihi: 24.Tem.2008
10,162 defa indirildi / yazdırıldı
|
750 gram kuzu akciğer
6 adet soğan
2 adet domates
2 adet sivri biber
Yarım bardak ayçiçek yağı
Ciğerleri ufak ufak doğrayın. Suda haşlayıp çıkarın. Yağda soğanlarla beraber 20 dakika kavurun. Domatesleri ve biberleri de katın tuzunu da ekip 20 dakika da öyle kavurun.
|
AKCİĞER YAHNİSİ |
|
Meltem Ünel
Aşçı
Kayıt: 01.05.2008
Mesajlar: 18 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc23549
Gönderme Tarihi: 01.May.2008
5,461 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
1 adet koyun akciğeri
3 adet soğan
1 çay bardağı sıvı yağ
1 büyük domates
tuz
1 çorba kaşığı kemik
1 kahve kaşığı karabiber
1 demet dereotu
6 bardak su
Yapılışı:
Bir tencereye fındık büyüklüğünde doğranmış ciğerleri koyduktan sonra su ve tuz koyup haşlayınız. Diğer taraftan bir tencereye yağ ve piyaz şeklinde doğranmış soğanı koyup kavurunuz. Haşlanmış ciğerlerin suyunu süzüp soğanlara ilave ediniz. Doğranmış domates, kekik, dereotu, kırmızı biber, tuz, karabiber, su ilave edip pişiriniz.
|
AKCİĞER YAHNİSİ |
|
muvaffak
Aşçıbaşı
Kayıt: 21.03.2008
Mesajlar: 21 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc22712
Gönderme Tarihi: 21.Mar.2008
4,140 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
1 kilo akciğer
3 adet domates
4 adet soğan
6 kaşık tereyağı
Kekik
Karabiber
Kırmızıbiber
Tuz
Yapılışı:
Kuşbaşı doğranmış ciğerleri haşlayın. Tereyağda soğanları kavurup ciğeri ilâve edin. Kuşbaşı doğradığınız domatesleri ve diğer baharatları koyup, biraz su katın ve kısık ateşte üzeri kapalı bir şekilde pişirin.
ML® Mantarlı Ciğer Yahnisi için tıklayın
|
AKCİĞER YAHNİSİ |
|
rıza
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.03.2007
Mesajlar: 371 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc13521
Gönderme Tarihi: 01.May.2007
4,442 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kullanılacak malzeme:
2 koyun akciğeri,
3/4 bardak sadeyağ,
4 baş soğan,
1 çorba kaşığı domates salçası,
1 tatlı kaşığı kekik,
2 demet dereotu,
1 çay kaşığı tarçın,
6 bardak su, yeteri
kadar tuz ve karabiber.
Yapımı:
İki koyun akciğerini iyice yıkadıktan sonra fındık iriliğinde parçalara doğramalı ve tekrar bol akarsuda iyice yıkamalı. Ciğerlerin suyu süzülünce bunları bir tencereye koymalı ve üstünü örtecek kadar suyla doldurup kabı ateşe oturtmalı.
Su kaynamaya başlayınca yüzünde birikecek köpükleri kevgirle alıp atmalı. Köpükler tükenince tencerenin kapağını örtmeli ve orta ısılı ateşte yarım saat kadar haşlamalı. Sonra suyunu süzüp ciğerleri bir kenara bırakmalı.
Beri yanda ateşe oturtulacak bir tencereye sadeyağın yarısıyle yarım ay biçiminde ince doğranmış soğanları koyup karıştırarak kavurmalı. Devamlı olarak kavrulacak soğanlar renk değiştirmeye başlayınca kalan sadeyağla bir kenara bırakılmış ciğerleri katmalı. Soğanlarla on dakika kavurduktan sonra bunlara az suda eritilmiş salçayı, kekiği, karabiberle tuzu ve 6 bardak suyu katmalı; tencerenin ağzını örtmeli. Ciğerler iyice pişinceye kadar yani iki saat kadar tenceredekileri kaynatmalı. Bu işler olurken dereotunu temizleyip bol suda yıkamalı ve ince ince doğramalı. Akciğer pişlnce bunu servis tabağına aktarmalı. Dereotunu üstüne serpip sofraya götürmeli ve sıcak sıcak servis yapmalı.
Fotoğraf "seferber" tarafından gönderildi. 21.07.2016
|
|