|
|
Akdeniz Yeşillikleri Salatası |
 |
yorgun adam
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 27.06.2011
Mesajlar: 61
|
Kısa URL: https://ml.md/lc65063
Gönderme Tarihi: 27.Haz.2011
2,113 defa indirildi / yazdırıldı
|
100 gr. kurutulmuş domates
10 mi. zeytinyağı
200 gr. kuşkonmaz
30 gr. parmesan peyniri
Yeşil salata yaprakları
1-2 adet fesleğen
1/2 adet limon
Şeker
Karabiber
Kuşkonmazı soyup, haşlayıp kesin. Parmesan peynirini, ince parçalara ayırın. Fesleğeni şerit kesin. Limonun suyunu sıkın. Zeytinyağı, şeker ve karabiberle bir sos hazırlayın.
Tabağa, yeşil salatayı, kuşkonmazları, domatesleri, fesleğeni koyup sosla karıştırın.
|
Akdeniz Yeşilliği Salatası |
 |
Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 3580 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc185692
Gönderme Tarihi: 12.Kas.2025
18 defa indirildi / yazdırıldı
|
Berna Bilal
250 gram Akdeniz yeşilliği
10 adet mantar
4-5 adet mor fesleğen yaprağı
10-12 adet kiraz domates
Sos için:
Yarım limonun suyu
2 çorba kaşığı nar ekşisi
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım çay kaşığı hardal
Tuz
Derin bir salata kasesinin içinde Akdeniz yeşilliği, ince kıyılmış mantar, fesleğen yaprağı ve kiraz domatesleri karıştırın.
Sos için bir kavanozda limon suyu, nar ekşisi, zeytinyağı, hardal ve tuzu iyice çalkalayın.
Salatanın üzerine gezdirip buzdolabında 1 saat beklettikten sonra servis yapın.

|
|