|
|
Akıtma |
 |
festival
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 03.02.2008
Mesajlar: 31 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc74861
Gönderme Tarihi: 18.Nis.2012
2,567 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 su bardağı un
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı kuru maya
3 su bardağı ılık süt
1 çay kaşığı tuz
Kuru mayayı süt ile ıslatın. Eridikten sonra yumurta, tuz ve unu ilave edip mikserle çırpın. Kabarması için bekleyin. Yağsız tavanızı ısıtın ve kepçeyle karışımdan dökün. Çevirerek iki tarafınıda pişirin.
Fotoğraf "berika" tarafından gönderildi. 28.01.2020
|
Akıtma |
 |
aksel
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.09.2011
Mesajlar: 43 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc67883
Gönderme Tarihi: 13.Eyl.2011
2,444 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 yumurta
3 su bardağı süt
3.5 su bardağı un
1/2 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
Bir kabın içine yumurtaları kırıp üzerini sütü döküyoruz. İkisi bir arada çırpıyoruz. Ardında unumuzu döküp kabartma tozunu sıvı yağını ve tuzunu katıyoruz, hepsini bir arada karıştırıyoruz içinde hiç un pütürlüğü kalmayacak şekilde hızlı bir şekilde mikserle çırpıyoruz. Çırpılan krep in kıvamı ne çok akışkan nede çok katı bir kıvam alacak eğer çok akışkansa krep az daha un koyarak biraz daha katılaşmasını sağlayabilirsiniz. Hazır olan krepi,krep tavasına bir çorba kepçesi yardımıyla kaptan bir ölçek krep alıyoruz. Tavamızın altını ısıtıp içine bir damla sıvı yağ damlatıyoruz ölçekteki krep i döküyoruz tamamen bir katman olarak tavaya yuvarlak biçimde yayıyoruz. Orta ateşte çok az pişmesini bekleyip bir maşa yardımıyla ters düz yapıyoruz ve tekrar altına bir damla sıvı yağımızı tavanın kenarından altına sızdırıyoruz. Yağ damlatma yöntemini kaptan her yeni bir ölçek krep aldığımızda uyguluyoruz sıvı yağsız yaparsanız tavaya yapışır. Eliniz alışıksa ister krebinizi tavada attırarak isterseniz de maşayla çevirebilirsiniz içine peynir reçel kahvaltılık ürünler koyarak da tüketebilirsiniz.
Fotoğraf "mavi zambak" tarafından gönderildi. 25.08.2020
|
SADE AKITMA |
 |
Şanslı
Aşçıbaşı

Kayıt: 12.09.2006
Mesajlar: 26 Şehir: Çaycuma |
Kısa URL: https://ml.md/lc23762
Gönderme Tarihi: 11.May.2008
5,012 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr un
fındık kadar maya
tuz
Un, ılık suda eritilmiş maya, tuz,iyice karıştırılır. Ilık su da ilave edilip boza kıvamında yapıp mayalandırılır. Yarım saat sonra, yağsız tavaya dibi yağlanıp bir kepçe dökülür. Hamur tavaya yaydırılır. Altı kızarınca spatula ile çevrilir. Öbür tarafı da kızardıktan sonra tavadan alınır. Kalan hamur aynı şekilde pişirilir.
ML® Tavuklu Akıtma için tıklayın
ML® Tavuklu Akıtma (görsel)
Fotoğraf "Domates Perisi" tarafından gönderildi. 14.12.2021
|
AKITMA |
 |
melancoly
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 11.04.2006
Mesajlar: 118
|
Kısa URL: https://ml.md/lc1653
Gönderme Tarihi: 11.Nis.2006
2,830 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çorba kaşığı maya
1 paket un
tuz
süt
Mayayı, geniş bir kapta unla birlikte, ılık süt ve tuz ilavesiyle kanştınp boza kıvamında bir hamur elde edin. Üstünü örtüp sıcak bir ortamda kabarmasını bekleyin.Teflon tavayı orta hararetteki ocağın üzerinde kızdırıp, mayalanan hamurdan kepçe kepçe alın ve tavaya döküp, yayın. Yanmamasına özen göstererek, hemen alt üst edin. Pişen akıtmaları tereyağıyla ile yağlanıp, yanında balla servis yapın.
ML® Akıtma (görsel)
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 24.04.2024
|
Akıtma |
 |
Hiç Kimse
Super MOD

Kayıt: 10.02.2006
Mesajlar: 771 Şehir: Bahçelievler/ANKARA |
Kısa URL: https://ml.md/lc1622
Gönderme Tarihi: 10.Nis.2006
3,391 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı şeker
Yarım kibrit kutusu kadar yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
1- 2 yumurta (toprak sacı yağlamak için)
1 küçük paket tereyağı ve margarin (125 gr.)
Aldığı kadar un
1- Yaş maya, 1 tatlı kaşığı şeker 1 bardak süt ile ezilir. Sonra 1 bardak su ilave edilir.
2- Elenmiş un ve tuz konarak sulu bir hamur yapılır. (Hamurun üzeri örtülür. Ilık bir yerde mayalandırılır.)
3- Toprak saç ısıtılır. Üzerine 1 yumurta kırılıp pişirilir. Yumurta akı ayrılır; sarısı saça sürülerek yağlanır.
4- Mayalanan hamur 1 veya 2 fincanlık cezve ile alınıp toprak saçın ortasına dökülür. Cezvenin tersi ile 1012 cm çapında yayılır.
5- Her iki taraf pişince saçtan alınıp yağlanır. Yumuşak kalması için üzeri örtülür.
Not: Akıtmayı pişirirken, her sefer sacı daha önce pişirdiğiniz yumurta sarısı sürerek yağlayınız.
ML® Akıtma için tıklayın
Fotoğraf "sevdiye" tarafından gönderildi. 30.07.2019
|
|