Kısa URL: https://ml.md/lc177737
Gönderme Tarihi: 13.May.2024
144 defa indirildi / yazdırıldı
Öncelikle makarnayı haşlayacağınız tencereyi doğru seçmeniz gerekir. Makarna yayvan tencerelerde haşlanmaz. Yüksek ve derin bir tencere kullanmanız gerekir. Böylece yüksek bir tencere kullanarak su kapasitesini rahatlıkla artırabilirsiniz. Uygun tencereyi seçtikten sonra tencerenin dörtte üçünü su ile doldurmanız gerekir.
Kaynayan suya tuz ekledikten sonra makarnayı suya dökün. 1 çay kaşığı tuz, 100 gram makarna, bir litre su. Bir paket makarnanın genellikle 500 gram olduğunu düşünürsek bir paket makarna haşlamak için ihtiyacınız olan şey 5 litre su ve 2 yemek kaşığı tuz.
Makarnanın al dente kıvamında pişmesi için gereken süre ortalama 8-12 dakikadır. Ancak bu makarnanın türüne göre değişebilir. Bu aşamada paketin üzerindeki notlardan yardım alarak doğru al dente kıvamını yakalayabilirsiniz.
Makarnanızı süzme aşamasında dikkat etmeniz gereken en önemli nokta makarnayı soğuk suyun altında yıkamamak çünkü bilinenin aksine makarna yıkanmaz. Haşlanan makarnanın suyunun bir kısmını ayırarak hazırlayacağınız makarna sosunu tatlandırmak için kullanabilirsiniz.
Al dente makarnanızı soslayacaksanız makarnayı sosun içinde pişirmeye devam etmemeye özen gösterin. Aksi takdirde kısalttığınız pişirme süresinin bir anlamı kalmaz ve yumuşak bir makarna elde etmiş olursunuz.
Kısa URL: https://ml.md/lc95504
Gönderme Tarihi: 30.Oca.2014
2,155 defa indirildi / yazdırıldı
Makarna pişirmek için pişireceğiniz makarna miktarına uygun seçtiğiniz tencereye yeterli miktarda suyu koyup kaynatınız.
Kaynayan suya sıvı yağ ve tuz ilave ediniz.
Makarnaları su kaynadıktan sonra tencereye boşaltınız.
Ara ara kevgirle karıştırınız. Tencerenin kapağının açık olmasına dikkat ediniz.Pişme derecesi istenilen noktaya geldiği zaman makarnayı ateşten alınız. Besleyici değerini yitirmemesi için makarnayı fazla haşlamamaya özen gösteriniz.
Fazla suyu varsa süzünüz, fazla suyunu sos ve çorbalarda değerlendiriniz.
İstenilen garnitür ve sos ile servis yapınız.