|
ALABALIK FIRIN KIZARTMASI |
|
SuzanS
Aşçıbaşı
Kayıt: 05.06.2007
Mesajlar: 29 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc16287
Gönderme Tarihi: 12.Tem.2007
4,030 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 Alabalık
1 Çay kaşığı kekik
2 Soğan
2 Defne yaprağı
1 Havuç
2 Çorba kaşığı domates salçası
Yarım demet maydanoz
Tencereye soğan, havuç doğrayıp, içine maydanoz, kekik, defne ve üstüne iki parmak geçecek kadar su koyunuz. Kapalı olarak orta ateşte yarım saat kaynatıp kaldırınız. Dört alabalığın solungaçlarını bozmadan çıkarınız. Özenle içlerini temizledikten sonra tuz ve biberleyip, üstü tereyağı ile yağlanmış tepsiye yatırıp süzülen suyu üstüne dökünüz. Biraz da domates salçası koyup fırına veriniz. Arasıra kaşıkla tepsinin kenarından suyunu alarak üzerine gezdiriniz. Piştiğinde sıcak servis yapınız.
|
ALABALIK FIRIN KIZARTMASI |
|
karaca
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.07.2010
Mesajlar: 64 Şehir: toroslar |
Kısa URL: https://ml.md/lc53313
Gönderme Tarihi: 06.Tem.2010
2,686 defa indirildi / yazdırıldı
|
Temizlenmiş alabalığı uzunlamasına keserek kılçıklarını çıkarınız. İkişer parmak kalınlığında dilim dilim kesiniz. Ceviz büyüklüğünde soğan doğrayıp aralarına serpiştiriniz, üzerlerine birer parça tereyağı, domates peltesi, 4 kepçe etsuyu, tuz, baharat ekip, harareti orta derecede fırına sürünüz, arasıra suyunu üzerine gezdirerek pişiriniz. Biraz suluca olmasını isterseniz sıcak etsuyu koyunuz.
|
|