Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Palamut Tarifleri > Alabalık Izgara (3 adet - 420,496 defa bakıldı)

Alabalık Izgara


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Ahtapot Tarifleri
Alabalık Tarifleri
Barbunya Balığı Tarifleri
Çinekop Tarifleri
Çipura Tarifleri
Dil Balığı Tarifleri
Fener Balığı Tarifleri
Gümüş Balığı Tarifleri
Hamsi Tarifleri
İstavrit Tarifleri
İzmarit Tarifleri
Kalamar Tarifleri
Kalkan Tarifleri
Kefal Tarifleri
Kılıç Tarifleri
Kırlangıç Tarifleri
Lahos Tarifleri
Levrek Tarifleri
Lüfer Tarifleri
Mercan Tarifleri
Mersin Balığı Tarifleri
Mezgit Tarifleri
Minekop Tarifleri
Morina Tarifleri
Mürekkep Balığı Tarifleri
Palamut Tarifleri
Pisi Balığı Tarifleri
Sardalya Tarifleri
Sazan Tarifleri
Sinarit Tarifleri
Somon Tarifleri
Tatlısu Levreği Tarifleri
Tekir Tarifleri
Ton Balığı Tarifleri
Torik Tarifleri
Turna Tarifleri
Uskumru Tarifleri
Yayın Tarifleri
Zargana Tarifleri
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Alabalık Izgara

TUBA
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 18.06.2005
Mesajlar: 153
Kısa URL: https://ml.md/lc3634
Gönderme Tarihi: 11.May.2006
3,525 defa indirildi / yazdırıldı




4 adet büyük alabalik
4 adet küçük domates
12 adet defne yapragi
2 adet kirmizi soğan
Roka

Alabaligin karnini yarip içini temizleyin. Bütün kilçigini çikarin.
Alabalik filetolarin içine domates ve limon dilimleri ile defne yapraklarini yerlestirin.
Alabaliklari yaglanmis tepsiye dizin. 200 derece isitilmis firinda üzerleri kizarincaya kadar pisirin.
Yaninda roka marul ve halka seklinde dogranmis kirmizi soğan ile sicak olarak servis yapin.



Alabalık Izgarada

vardar
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 09.02.2007
Mesajlar: 394
Kısa URL: https://ml.md/lc12095
Gönderme Tarihi: 18.Şub.2007
6,222 defa indirildi / yazdırıldı




Kullanılacak malzeme (6 kişi için):
6 tane küçük alabalık,
1/3 bardak zeytinyağı,
3 kaşık sirke,
100 gram tereyağı,
1 demet maydanoz,
yeteri kadar tuz ve karabiber,
1 çorba kaşığı kıyılmış tarhun otu.

Yapımı: Tereyağını; 1 kaşık sirke, yıkanmış ve kıyılmış maydanozla tarhun otu, yeteri kadar tuz ve karabiberle birlikte porselen bir kâsenin içinde tahta kaşık yardımıyle karıştırın, bunları birbirlerine iyice yedirin.
Beri yanda balıkları ayıklayıp bol akarsuda iyice yıkadıktan sonra bir peçeteyle kurulayın. Kalan sirkeyle zeytinyağını bir kâseye koyun. Tuzunu ve biberini de serptikten sonrtf iyice çırpın ve balıkları bu marinatın içine yatırın, bir saat kadar öyle bırakın.
Balıklar dinlene dururken odun kömürü ateşini hazırlayın.
Ateş alevsiz kor haline gelince balık ızgarasını ateşin beş parmak yukarısına oturtun. Balıkları marinattan çıkararak ızgaraya dizin ve önce bir, sonra öbür yanlarını kızartın.
Kızardıktan sonra balıkları servis tabağına dizin. Daha önceden hazırlamış olduğunuz maydanozu tereyağından üzerlerine birer parça yayarak servis yapın.


Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 25.06.2021


Alabalık Izgara

İ
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 01.09.2014
Mesajlar: 622
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc121441
Gönderme Tarihi: 03.Arl.2016
2,429 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg. alabalık (takribi 3 adet)
Tuz
Sıvı yağ

Balıklar içleri temizlenerek iyice yıkanır. İki tarafı hafifçe tuzlanır.
Izgara teli yağlanarak fırının ızgara konumunda ya da kömür mangalında iki tarafı da pişirilir.
Sıcak servis yapılır.

Not: Pişme esnasında gerekirse balığın yüzeyine hafifçe yağ sürülebilir.







Alabalık Izgara Tarifleri Palamut Tarifleri



(3 adet Alabalık Izgara 420,496 defa bakıldı)

1 2 3

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort