Kısa URL: https://ml.md/lc171701
Gönderme Tarihi: 27.Nis.2023
92 defa indirildi / yazdırıldı
1 adet alabaş (ya da 1 demet fındık turp)
½ demet maydanoz
1 adet limonun suyu
1 yemek kaşığı nar ekşisi
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı isot
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı sumak
1 tutam tuz
Alabaşları ince ince, halkalar halinde doğrayın.
Maydanozları yıkayıp kuruttuktan sonra incecik kıyın ve turplarla birlikte bir kaseye alın.
Sosu için limonu, zeytinyağını, nar ekşisini ve baharatları karıştırın.
Sosu sebzelerin üzerine ekleyin ve iyice karıştırın.
Servis tabağına alın ve servis edin.
Kısa URL: https://ml.md/lc149099
Gönderme Tarihi: 10.Mar.2020
328 defa indirildi / yazdırıldı
2 adet alabaş turpu
2 adet havuç
Yarım demet maydanoz
1 adet göbek marul
1 adet limon
Zeytinyağı
Tuz
Havuç, göbek marul ve turpu jülyen şeklinde doğrayın.
Maydanozu da iri iri doğrayın.
Hazırladığınız tüm malzemeleri derin bir kaseye alın.
Üzeerine limon, zeytinyağı ve tuzunu ilave edip karıştırın.