Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Alaçatı Muhallebisi (Çeşme İzmir)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Afyonkarahisar Yemekleri
Aydın Yemekleri
Denizli Yemekleri
İzmir Yemekleri
Kütahya Yemekleri
Manisa Yemekleri
Muğla Yemekleri
Uşak Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Ustalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Alaçatı Muhallebisi (Çeşme İzmir)

akdağmadenli
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.11.2020
Mesajlar: 58
Şehir: Yozgat
Kısa URL: https://ml.md/lc156161
Gönderme Tarihi: 18.Şub.2021
326 defa indirildi / yazdırıldı




1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
1,5 litre süt
3 yemek kaşığı pirinç unu
3 yemek kaşığı buğday nişastası
3 yemek kaşığı mısır nişastası
3 yemek kaşığı un
8 yemek kaşığı toz şeker
3 paket vanilya

İlk önce tereyağını eritiyoruz.
Zeytinyağını ekliyoruz.
Un, pirinç unu ve nişastaları da koyup çok az kavuruyor, sarartmamaya özen gösteriyoruz.
Devamlı çırpıyoruz.
Yavaş yavaş sütü ekliyoruz.
Dört yemek kaşığı toz şekeri ekleyip devamlı çırpma teli ile çırpıyoruz.
Koyulaşmaya başlayınca vanilyaları katıp beş dakika daha kaynatıp ocağı kapatıyoruz.
Şimdi el blenderi ile en az 10 - 15 dakika hep aynı yönde karıştırıyoruz.
Tencerede kalan kısma geriye kalan şekeri ilave edip, çırpıyoruz.
Bu kısmı çok şekerli sevenler için.
Ardından onu da kaselere pay ediyoruz.
Biraz soğuyunca süslemesini yapıp streçle sarıp, buzdolabına kaldırıyoruz.
4 - 5 saat sonra servis edebilirsiniz.

Not: Muhallebinin pişip pişmediğini, baş parmağınıza bir damla muhallebi damlatıp parmağınızı ters çevirince akmayıp, donuyorsa muhallebiniz pişmiş demektir.



Alaçatı Muhallebisi (Çeşme İzmir)

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc178167
Gönderme Tarihi: 12.Haz.2024
101 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.cumhuriyet.com.tr

1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı irmik
1 su bardağı su
Yarım su bardağı mısır nişastası
1 paket vanilya
Yarım limonun suyu
Taze nane yaprakları (süslemek için)

Derin bir tencereye sütü ve şekeri alın. Orta ateşte kaynamaya başlayana kadar ısıtın.
Bir kasede irmiği ve suyu iyice karıştırın. Kaynayan süte ekleyin ve sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
Mısır nişastasını ekleyin ve muhallebi kıvamını alana kadar karıştırarak pişirmeye devam edin.
Vanilya ve limon suyunu ekleyin, birkaç dakika daha pişirin ve ocaktan alın.
Muhallebiyi servis kaselerine paylaştırın ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
Soğuyan muhallebileri buzdolabında en az 2 saat kadar dinlendirin.
Servis yapmadan önce üzerlerini taze nane yapraklarıyla süsleyebilirsiniz.
Alaçatı muhallebisi, soğuk servis edilerek yaz aylarında serinletici bir tatlı olarak sunulabilir. Üzerine taze nane yaprakları ekleyerek ve dilimlenmiş meyvelerle süsleyerek servis yapabilirsiniz.

Not: Muhallebiyi daha yoğun bir kıvamda tercih ediyorsanız, irmik ve mısır nişastası miktarını artırabilirsiniz. Tatlıyı daha hafif yapmak isterseniz, şekeri azaltabilir veya alternatif tatlandırıcılar kullanabilirsiniz. Muhallebiyi servis etmeden önce üzerini streç filmle kapatarak buzdolabında dinlendirmek, kıvamının daha da iyileşmesine yardımcı olacaktır.







Alaçatı Muhallebisi (Çeşme İzmir) Tarifleri Afyonkarahisar Yemekleri



(2 adet Alaçatı Muhallebisi (Çeşme İzmir) 1,610 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası