| 
 
 
 | 
Alaska | 
  | 
melancoly 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.04.2006 
Mesajlar: 118
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc1654 
Gönderme Tarihi: 11.Nis.2006 
2,443 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
½ kg süt
 
3 çorba kaşığı un
 
1 yumurta
 
1 vanilya
 
3 kaşık kakao
 
12 çorba kaşığı şeker
 
1 yemek kaşığı margarin
 
 
Tüm malzemeyi karıştırın, muhallebi gibi pişirin. Piştikten sonra margarinini ekleyin ve tekrar pişirin. Borcama döküp buzluğa koyun.
  
 | 
Alaska | 
  | 
Canan 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 25.09.2006 
Mesajlar: 121 Şehir: Besevler-Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc12386 
Gönderme Tarihi: 04.Mar.2007 
2,413 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 yumurta
 
1 çorba kaşığı kakao
 
1 kg süt
 
1 çorba kaşığı un
 
1 çorba kaşığı nişasta
 
1 çorba kaşığı pirinç unu
 
2 çorba kaşığı tozşeker
 
Yarım paket margarin
 
 
Yumurta, kakao, süt, un, nişasta, pirinç unu, tozşeker ve yarım paket margarini karıştırın. Tencerede orta ısıda, muhallebi kıvamını alana kadar pişirin. Derin bir kaba dökerek, buzlukta dondurun. Üzerine fındık, ceviz veya hindistancevizi koyup, uzun dilimler halinde keserek servis yapın.
 
 
NOT: Tatlı devamlı buzlukta durmalı
 
 
 
  
 | 
ALASKA | 
  | 
Son yolcu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 29.08.2008 
Mesajlar: 110
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc37244 
Gönderme Tarihi: 09.Haz.2009 
2,887 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 paket çikolatalı krem şanti
 
2 su bardağı süt
 
1.5 paket kakaolu bisküvi
 
1 limon kabuğu rendesi
 
1 portakal kabuğu rendesi
 
1 çay bardağı toz fındık
 
1 kase çikolata sos
 
 
YAPILIŞI
 
Süt ile çikolatalı krem şantiyi bir kapta çırpın, içine ufalanmış bisküvi, limon kabuğu rendesi, portakal rendesi, toz fındığı ilave edin karışırın. Yuvarlak bir kaba bastırın. Dolabın buzluk kısmında bir gün bekletin ertesi gün bir tabağa çevirerek çikolata sosu ile servis yapın.
  
 | 
Alaska | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc125806 
Gönderme Tarihi: 04.Haz.2017 
1,105 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 litre süt
 
1 çay bardağı krema
 
100 gr yağ
 
2 su bardağı toz şeker
 
1 paket kremşanti
 
4 yemek kaşığı silme un
 
3 yemek kaşığı silme buğday nişastası
 
1 paket vanilya
 
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
 
1 paket Süsleme için Çikolata sos
 
 
Süt, toz şeker, un, kremşanti ve nişasta göz göz olana kadar karıştırılarak pişirilir.
 
Ocaktan alınınca yağ,vanilya ve krema eklenip çırpılır.
 
En son ceviz eklenip karıştırılarak borcama dökülüp kaşıkla düzeltilir.
 
İyice soğuduktan sonra buzluğa kaldırılıp yaklaşık 6 saat bekletilip iyice sertleşir.
 
Servisten bir süre önce buzluktan indirilip dilimlenerek istenen şekilde servis yapılır.
 
 
 
  
 | 
Alaska | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc154498 
Gönderme Tarihi: 30.Kas.2020 
670 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 paket kakaolu puding
 
4 paket kakaolu bisküvi
 
1 paket krem şanti
 
2 litre süt
 
1 paket çikolata sosu
 
 
Kakaolu pudingleri 7 su bardağı süt ile birlikte bir tencereye alın.
 
Kıvamı koyulaşana kadar karıştırarak pişirin.
 
Bisküvileri robottan geçirip un kıvamına getirin.
 
Ilınan pudingin içine bisküvileri ekleyip blender yardımıyla pürüzsüz bir kıvam alana kadar ezin.
 
Bisküvili pudingi fırın kabına boşaltıp üstünü düzleştirin.
 
Krem şantiyi yarım su bardağı sütle çırpıp krema haline getirin ve kakaolu pudingin üzerine yayın.
 
Tatlıyı soğuması için buzdolabına kaldırın.
 
Soğuyan tatlının üzerine 2 su bardağı süt ile pişirdiğiniz çikolatalı sosu dökün.
 
Yeniden buzdolabına kaldırıp soğutun.
 
Dilimleyip üzerini dilediğiniz gibi süsleyin ve servis edin.
 
 
 
  
 | 
Alaska Tatlısı | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc154571 
Gönderme Tarihi: 03.Arl.2020 
431 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 paket kakaolu puding
 
7 su bardag?ı su?t
 
4 paket kakaolu bisku?vi
 
U?zeri ic?in:
 
2 paket krem s?anti
 
1,5 su bardag?ı su?t
 
Çikolatalı sosu ic?in:
 
1 paket c?ikolata sos
 
2 su bardag?ı su?t
 
 
Tencerenize hazır pudingleri koyup üzerine belirtilen süt miktarını ekleyin. Ocakta kaynayana kadar durmadan karıştırın.
 
Pis?en pudingin c?abuk sog?uması ic?in ayrı bir kaba alın ve üzeri kabuk tutmaması için arada karıştırmaya devam edin. Puding soğurken bisku?vileri rondodan gec?irin.
 
İlk sıcaklıg?ı giden pudingin içerisine bisku?viyi ekleyip karıştırın. Daha sonra pu?ru?zsu?z bir kıvam alana kadar blenderden gec?irin.
 
Tatlıyı borcama almadan o?nce borcamı su ile c?alkalayıp fazla suyunu do?ku?n ve daha sonra tatlıyı borcama iyice yayın, soğuması için buzdolabına kaldırın. 
 
Dolapta soğuduktan sonra bir karıs?tırma kabına iki paket krem s?antiyi alın ve u?zerine sog?uk su?tu? ekleyip sert bir kıvam alana kadar c?ırpın.
 
Tamamen sog?umus? olan tatlının u?zerine krem şantiyi yayın ve bir kas?ık yardımı ile her yerine es?it gelecek s?ekilde dag?ıtıp tekrar buzdolabına kaldırın.  
 
U?zerinin sosu ic?in bir paket c?ikolata sosu ve su?tu? tencereye alıp c?ırpın, kısık ateşte karıs?tırarak pis?irin. Daha sonra u?zeri kabuk tutmaması ic?in sık sık karıs?tırarak tamamen sog?umaya bırakın.
 
C?ikolata sosu iyice sog?uduktan sonra krem s?antinin u?zerine gezdirin ve bir kas?ıkla yayın.
 
Daha sonra tatlıyı en az bir gece beklemesi ic?in buzdolabına kaldırın.
 
Bir gece sonunda servis edin.
 
 
 
  
 | 
Alaska | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc178502 
Gönderme Tarihi: 06.Tem.2024 
202 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Kakaolu katı için:
 
1 litre süt
 
1 su bardağı toz şeker
 
3 yemek kaşığı kakao
 
2 yemek kaşığı un
 
2 yemek kaşığı nişasta
 
1 paket vanilin
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
2 paket kakaolu bisküvi (150 gram)
 
Krem şanti katı için:
 
2 paket krem şanti
 
2 su bardağı süt
 
Çikolatalı katı için:
 
1 paket süt kreması (200 ml)
 
2 paket bitter çikolata (200 gram)
 
 
Kakaolu puding için süt, şeker, kakao,un ve nişastayı bir tencereye alın.
 
Sürekli karıştırarak orta ateşte, koyu kıvamlı bir muhallebi kıvamına gelene dek pişirin.
 
Ocaktan aldığınız pudinge vanilya ve tereyağını ekleyin ve karıştırın. 
 
Üzerini kapatarak 10-15 dakika soğumasını bekleyin.
 
Kakaolu bisküvileri un haline gelene kadar çekin. 
 
Hafifçe soğuyan pudinge ekleyin ve karıştırın.
 
Karışımı borcama aktarın ve üzerini düzleştirin. 
 
Buzdolabında soğumaya bırakın.
 
Krem şantileri soğuk sütle çırpın. 
 
Soğuyan kakaolu puding karışımının üzerine aktarın ve düzleştirin. 
 
Tekrar buzdolabına kaldırarak soğumaya bırakın.
 
Çikolatalı sosu için, kremayı bir cezvede kaynama noktasına getirin.
 
Çikolataları küçük parçalara kesin ve bir kaseye alın.
 
Üzerine sıcak kremayı dökün ve kaşıkla, çikolatalar eriyene kadar karıştırın.
 
Sosu krem şantinin üzerine dökün ve her yerine eşit halde yayın.
 
Buzdolabında en az 1 saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |