|
Ekmek İçli veya Patatesli Pırasa Köftesi |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc176421
Gönderme Tarihi: 13.Şub.2024
93 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.muze500.com
1,5 kg. pırasa
250 gr. kıyma
2 dilim ıslatılmış ekmek içi veya 1 büyük haşlanmış patates
1 yumurta
Tuz
Karabiber
Pırasalar ayıklanır, yıkanır, ince doğrandıktan sonra haşlanır ve süzgece konur. Soğuduktan sonra iyice sıkılır ve robottan geçirilir.
İçine kıyma, yumurta, ekmek içi veya patates, tuz, karabiber ilave edilip iyice yoğrulur. Köfte yapıldıktan sonra un ve yumurtaya bulanarak kızgın yağda kızartılır.
|
Albondigas de Prasa |
|
siyami
Super MOD
Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc39894
Gönderme Tarihi: 24.Ağu.2009
2,886 defa indirildi / yazdırıldı
|
Nedim Atilla
(Pırasa Köftesi)
1,5 kg pırasa
250 gram kıyma
1 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Üzeri için:
2 adet yumurta
4 çorba kaşığı un
Pırasaların dış yaprakları çıkarıp yıkayın. İnce ince doğrayın. Üzerine su ilave edip haşladıktan sonra iyice süzün. Kıymayı yumurta, tuz ve karabiberle birlikte yoğurun. Köfte şeklini verip önce un, ardından da çırpılmış yumurtaya buladıktan sonra kızgın yağda kızartın.
|
|