|
|
MUTFAK TAKIMLARI
Herhangi bir yemek, pasta veya tatlıyı pişirebilmek için, o yemeğin özelliğine göre, takımlardan bazılarını kullanırız.. Takımsız veya uydurma takımlarla yapılan yemek, tatlı ve pastalarda başarı olanağı azdır.
1) Tencere
2) Kuşane (küçük tencere)
3) Küçük kap
4) Tepsi
5) Tava
6) Delikli kepçe
7) Kepçe
8) Yumurta vurmaya yarayan tel
9) Tel ızgara
10) Üstünde soğan ve sebze kıyacak küçük tahta
11) Kalın delikli süzgeç (makarna ve benzerlerini süzmek için)
12) İnce delikli tel süzgeç (et suyu ve salça süzmek için)
13) Elek
14) Pompres (patates ve benzeri sebzeleri püre haline getiren âlet)
15) Et makinesi
16) Havan
17) Nemse kalıbı (hamura şekil vermek için)
18) Tırtıl (hamur kesmek için)
19) Sıkma torbası
20) Tırtıllı bıçak (sebzeleri süslü kesmek için)
21) Yumurta sürmeye özgü fırça ya da tavuk tüyü
22) Merdane, oklava
23) Et dövmeye özgü demir
24) Tavuk kesme makası
25) Terazi ve ölçü.
|
|