|
Alinazik |
|
dedenin
Aşçıbaşı
Kayıt: 30.12.2020
Mesajlar: 22 Şehir: New York |
Kısa URL: https://ml.md/lc155216
Gönderme Tarihi: 04.Oca.2021
221 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet patlıcan
2 adet kırmızı biber
500 gram kuzu eti
2 su bardağı yoğurt
3 diş sarımsak
2 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı pul biber
Tereyağı
Sos için:
Tereyağı
Kırmızı biber
Pul biber
Alinazik için öncelikle eti satırla incecik hale getirin.
Ardından kırmızı biberi blenderda inceltin.
Et ve kırmızı biberi bir karıştırma kabına alın. Üzerine tuz ve pul biberini de ekleyip güzelce yoğurun.
Et karışımını biraz dinlendirdikten sonra tıpkı kebap yapıyor gibi şişe serin.
Et dinlenirken patlıcanını hazırlayın.
İlk olarak patlıcanları közleyin. Ardında kabuklarını soyun.
Bir tavada tereyağı eritin ve patlıcanları da ekleyin.
Ardından sarımsaklı yoğurt hazırlayın.
Yoğurt ve patlıcanı karıştırdıktan sonra servis tabağına alın.
Daha sonra hazırladığınız etleri varsa mangalda ya da ocakta pişirin.
Pişen etleri de parçalara bölüp patlıcanlı karışımın üzerine koyun.
Son olarak da bir tavada kırmızı biberli sosu hazırlayın. Bunun için biberleri incecik doğrayın ve tereyağında pul biber ile kavurun.
Sosu da etlerin üzerinde gezdirin.
|
Alinazik |
|
hamdiye hanım
Aşçıbaşı
Kayıt: 06.01.2021
Mesajlar: 20 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc155356
Gönderme Tarihi: 10.Oca.2021
519 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://acunn.com
1 adet kırmızı biber
700 g kuzu eti (en az % yağlı), iri kıyılmış
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
1 yemek kaşığı acı pul biber
500 g (2 bardak) yoğurt
4 adet uzun patlıcan
1 limon suyu
4 diş sarımsak
2 çay kaşığı tuz
75 g tereyağı
Kırmızıbiberli Tereyağı:
75 g tereyağı
1 adet kırmızı biber, doğranmış
50 g acı pul biber
Şişi tutmak için:
1 adet lavaş
Kırmızı dolmalik biberleri yarıya bölün ve sapını ve çekirdeklerini çıkarın. Dörde bölün ve blenderda ince hâle getirin. Kırmızı dolmalık biberi bir karıştırma kabına alın ve kuzu eti, tuz, kırmızı toz biber ve pul biberi ekleyin. Pürüzsüz bir macun kıvamı alana kadar karışımı nemli ellerinizle 5 dakika yoğurun. Kâsenin üzerine streç film geçirin, marine olması için buzdolabında bir gece bekletin.
Yoğurdu bir tülbendin üzerine koyup köşelerinden bağlayın. Tülbendi bir tencerenin üzerine koyup gece boyu bekleterek yoğurdun kıvamlı bir hâle gelmesini sağlayın.
Sabah et karışımını buzdolabından alın ve her biri yaklaşık 180 g olacak şekilde dört parçaya ayırın. Eti dört yassı şişin etrafına (ideal olarak 2 cm kalınlığında) sarın. Şişlere her bir parçayı karışımı sıkıştırarak kaplayın, böylece tepeden 5 cm, aşağıdan 10 cm kalacak şekilde yayın. Dört şişin tamamı sıkıca kaplandıktan sonra, en az 1 saat boyunca buzdolabına geri koyun.
Kömür mangalı kullanıyorsanız yemek pişirmeden 1 saat önce yakmalısınız. Kömürü en az 45 dakika yakın, alevler söndüğünde ve kömürler beyaz kül ile kaplandıysa mangalınız hazırdır. (Gazlı mangal kullanıyorsanız pişirmeye hazır olmadan yaklaşık 5 dakika önce orta ateşe çevirin.)
Patlıcanları, kabuğu kararıncaya kadar açık bir alev üzerinde közleyin.
Soğuduğunda, içini kabuklarından sıyırarak alın ve bir kevgire koyarak 10 dakika suyunun bir miktarını kaybetmesini sağlayın. Renklerini korumak için limon suyunu gezdirin.
Patlıcanları püre haline getirmek için kabaca doğrayın. 1 çay kaşığı tuz ile sarımsağı ezin. Süzülmüş yoğurt ile sarımsağı karıştırın. Bir kenara alin.
Acı biberli tereyağı yapmak için, tereyağını bir tavada orta ateşte eritin. Kırmızı toz biberi ve pul biberi ekleyin. 2 dakika pişirin. Bir kenara alin.
Tereyağını bir tavada eritin. Doğranmış patlıcanları ve kalan tuzu ekleyin. Karışımı 1 dakika isitin ve sonra dört tabağa paylaştırın. Sarımsaklı yoğurdu patlıcanların üzerine yayın.
Kebapları kömürlü mangal veya barbekünün üzerine koyun. Bir yüzü kızarana kadar 2 dakika pişirip daha sonra çevirerek diğer tarafını da 2 dakika pişirin. Tekrar çevirin ve her yüzünü ikişer dakika daha pişirin. Yağlar kömüre damlayacak ve yanacaktır, bu duman kebaba aroma katar. Etin Şişten düşme riski olup olmadığını sürekli kontrol edin ve varsa çevirin.
Lavaşı eti çıkartmak için kullanıp şişleri bunun içine çekin. Her bir şişteki eti üçe bölün ve bu üç parçayı yoğurdun üzerine yerleştirin. Acı biberli tereyağını insanların kendilerinin dökmesi için bir sosluğa alın ve hemen servis edin.
|
Ali Nazik |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc157044
Gönderme Tarihi: 04.Nis.2021
352 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.aksam.com.tr
350 gram kuzu gerdan
1 adet kuru soğan
50 gram tereyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1,5 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Yoğurtlu patlıcan için:
1 adet patlıcan
3 yemek kaşığı süzme yoğurt
1 diş sarımsak
10 dal maydanoz
Tuz
Karabiber
Et ve soğanı tereyağında kavuruyoruz.
Biber salçası, domates salçası, toz biber, pul biber, sarımsak ve kaynamış su ekleyerek etimizi pişiriyoruz.
Yoğurt, sarımsak, maydanoz, tuz ve közlenmiş patlıcanı zeytinyağı ile karıştırarak yemeğimizin tabanını elde ediyoruz.
Hazırlamış olduğumuz patlıcanlı karışımı tavada ısıttıktan sonra et ile buluşturuyoruz.
Son olarak üzerine maydanoz ekleyerek servis ediyoruz.
|
Alinazik |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc175877
Gönderme Tarihi: 08.Oca.2024
199 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gram yağsız kıyma
4 adet patlıcan
3 yemek kaşığı tereyağı
3 kahve fincanı un
3 kahve süt
2 kahve fincanı rendelenmiş kaşar peyniri
2 çorba kaşığı tereyağı
2 adet soğan
4 adet domates
4 adet sivri biber
3 kahve fincanı et suyu
Tuz
Alinazik tarifi için önce patlıcanları ateşte közleyin. Sonra kabuklarını soyun ve bir çatal yardımı ile ezin. Geniş bir tavada 3 çorba kaşığı tereyağını eritin. 3 kahve fincanı unu ilave edin. Pembeleşene dek kavurun. Sonra sütü azar azar ekleyin. 1-2 dakika çatalla ezilmiş patlıcanları, 2 kahve fincanı kaşar rendesini tavaya aktarın.
Ayrı bir tavaya 2 çorba kaşığı tereyağını koyun. Küçük doğranmış soğanları pembeleşene dek kavurun. Kıymayı ilave edin. 2-3 dakika sonra küçük doğranmış domatesleri, sivri biberleri, 3 kahve fincanı et suyunu ve tuzu ekleyin. 10 dakika sonra ateşten indirin. beğendinin üzerine kıymalı harcı koyup, servis yapın.
|
Alinazik |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc177292
Gönderme Tarihi: 13.Nis.2024
156 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
500 gr. kıyma
6-8 adet patlıcan
3 su bardağı süzme yoğurt
3-4 diş sarımsak
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Maydanoz
Öncelikle ateşte veya ocakta közlediğiniz patlıcanların kabukları soyup, ince ince doğrayın. Ayrı bir tavada kıymayı, zeytinyağı ve tuzla kavurun. Kıymanın kurumamasına dikkat edin. Baharatları ekleyip, karıştırın. Bir kapta sarımsaklı süzme yoğurdu hazırlayın. İnce doğradığımız patlıcanları tereyağıyla birlikte ocağa alın. Isınan patlıcanın üzerine hazırladığımız sarımsaklı yoğurt ilave edilip karıştırın. Biraz tuz ekleyin. Sarımsaklı yoğurtla karıştırdığınız patlıcanların üzerine kavrulmuş kıymayı dökün. Sıcak olarak servis yapın.
|
Alinazik |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc177566
Gönderme Tarihi: 02.May.2024
174 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr orta yağlı kıyma
1 kg patlıcan
4 diş sarımsak
1 su bardağı süzme yoğurt
3 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 adet sivri biber
1 kırmızı kapya biberi
Tuz, karabiber, pul biber
Öncelikle patlıcanları, üst kısımlarını çatalla delip fırında ya da ocakta közleyin. Patlıcanların kabuklarını soyup küçük küçük doğrayın ve kenarda bekletin. Sarımsakları ezip tuzunu ekleyin. Süzme yoğurdu ekleyin ve karıştırın. Sarımsaklı yoğurttan 2 yemek kaşığı ayırın. Patlıcanlarla sarımsaklı yoğurdu karıştırın. Patlıcanlı Alinazik sosu hazır.
Kıymalı harç için; yağı tavada eritin. Kıymayı rengi dönene kadar çevirin. Salça ve ince ince doğranmış sivri biberi ve kapya biberi ekleyin. Kısık ateşte pişirin. Tuz ve baharatlarla tatlandırın. Servis tabağına önce patlıcanlı karışımı yayın, sonra ayırdığınız 2 yemek kaşığı sarımsaklı süzme yoğurdu ortasına ekleyin. En son kıymalı harcı ekleyip, servis edin.
|
Ali Nazik |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc177923
Gönderme Tarihi: 26.May.2024
62 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet orta boy patlıcan
500 gram kuzu kıyma
2 adet büyük boy domates
3 adet yeşil biber
3 diş sarımsak
1 su bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber, kırmızı pul biber (isteğe bağlı)
Zeytinyağı
Patlıcanları közleyin: Patlıcanların kabuklarını çatalla delin ve köz ocakta veya fırında közleyin. Kabukları siyahlaşıp yumuşadığında ocaktan alın ve soğuması için bir kenara koyun.
Patlıcanları püre haline getirin: Soğuyan patlıcanların kabuklarını soyun ve bir karıştırma kabına alın. Üzerine rendelenmiş sarımsakları ve tuzunu ekleyin. Bir çatalla patlıcanları ezerek püre haline getirin.
Kıymayı hazırlayın: Bir tavada zeytinyağını kızdırın ve kıymayı ekleyin. Kıyma suyunu salıp çekene kadar kavurun. Ardından tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak kırmızı pul biber ekleyin.
Domates ve biberleri hazırlayın: Domatesleri ve biberleri küçük küçük doğrayın.
Köfteleri hazırlayın: Kıymadan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayın ve hafifçe bastırarak köfte şekli verin.
Domates ve biberlerle kıymayı pişirin: Bir tavada tereyağını eritin ve doğradığınız domates ve biberleri ekleyin. Sebzeler yumuşayıp suyunu çekene kadar pişirin. Ardından köfteleri ekleyin ve kapağı kapatarak köftelerin de pişmesini sağlayın.
Servis yapın: Bir servis tabağına önce patlıcan püresini yayın, üzerine köfteleri yerleştirin ve yoğurdu köftelerin üzerine dökün. İsteğe bağlı olarak tereyağında kavrulmuş pul biberle süsleyerek servis yapın.
|
Ali Nazik |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc179389
Gönderme Tarihi: 08.Eyl.2024
55 defa indirildi / yazdırıldı
|
300 gram kıyma
2-3 adet közlenmiş patlıcan
1 soğan
1 sivri biber
1 domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
Karabiber
Tuz
Kimyon
1,5 su bardağı sarımsaklı süzme yoğurt
Süslemek için:
2 yufka
Maydanoz
Kıyma kısık ateşte kavrulur. Küp doğranmış soğan eklenip kavurmaya devam edilir. Doğranan Sivri biber katılıp karıştırılır. Küp doğranan domatesler eklenir. Suyunu salıp çekince 1 tatlı kaşığı salça koyulur. Tuz ve baharatlar katılıp ateşten alınır.
Közlenen patlıcanlar ince ince kıyılır. Biraz tuz atılıp sarımsaklanmış süzme yoğurtla karıştırılır.
Süslemek için yufkalar 12 parçaya bölünür. Sigara böreği gibi sarılıp kızgın yağda kızartılır.
Servis tabağına önce yoğurtlu patlıcan daha sonra kıymalı sos konulur. Etrafına yufkalar koyulur.
|
|