|
|
Ali Paşa Pilavı |
|
kulis
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.10.2009
Mesajlar: 41 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc81172
Gönderme Tarihi: 21.Eyl.2012
1,530 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 Yemek Kaşığı Sana Klasik
1 Adet köftesi için yumurta sarısı
1 Tatlı Kaşığı tuz
1 Çay Kaşığı köftesi için karabiber
1 Çorba Kaşığı köftesi için un
1 Adet defne yağrağı
1 Adet sosu için kesme şeker
1 Çorba Kaşığı sosu için ayçiçek yağı
1 Tatlı Kaşığı ıslatmak için tuz
1 Adet KESME ŞEKER
2 Su Bardağı et suyu
1 Adet köftesi için soğan
2 Diş sosu için rendelenmiş sarmısak
2 Adet sosu için rendelenmiş domates
0,5 Çay Kaşığı köftesi için kırmızı biber
0,5 Çay Kaşığı köftesi için kimyon
1 Dilim köftesi için bayat ekmek içi
2 Çorba Kaşığı köftesi için ayçiçek yağı
4 Çorba Kaşığı köftesi için kıyma
1 Kahve Fincanı sosu için su
2 Su Bardağı pirinç
Öncelikle pirinci sıcak tuzlu suda ıslatın, nişastası gidene kadar bol soğuk su ile yıkayın.tencereye 2 çorba kaşığı margarini et suyu tuzu şekeri defne yaprağını koyun, kaynayınca süzülmüş pirinci atın ve karıştırın, kısık ateşte pirinçler suyunu çekene kadar pişirin. Diğer tarafta köfte için un ve sıvıyağ hariç bütün malzemeyi yoğurun.kirazbüyüklüğünde köfteler yapın, una bulayın. 2 çorba kaşığı ayçiçek yağında tavayı sallayarak kızartın. Pilavı yuvarlak bir kaba koyun.servis tabağına ters çevirin, ortasına köfteleri yerleştirin. Sosu hazırlayın, bunun için sos malzemesini(su hariç)soteleyin en son suyu ilave edip bir taşım kaynatın. Köftelerin üzerine gezdirip sıcak olarak servis yapın.
|
Ali Paşa Pilavı |
|
kinot
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.07.2011
Mesajlar: 129 Şehir: Katmandu |
Kısa URL: https://ml.md/lc79300
Gönderme Tarihi: 16.Ağu.2012
2,100 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 Yemek Kaşığı Sana Klasik
250 gr kıyma
3 Dal dereotu
3 Adet patlıcan
2 Dilim Bayat Ekmek İçi
Yeterince tuz
Yeterince karabiber
4,5 Su Bardağı sıcak et suyu
1 Adet soğan
1 Adet Domates
2 Çorba Kaşığı dolmalık fıstık
3 Su Bardağı pirinç
Köfte harcını hazırlamak için; ekmeği ıslatıp ufalayın, soğanı rendeleyin. Kıymayı derin bir kaba alıp ekmek içi, soğan, tuz ve karabiber ilave ederek yoğurun. Fındık büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve una bulayın. Patlıcanları alacalı soyup küp küp doğrayın. Acısını çıkarmak için tuzlu suda bekletin, süzüp kurulayın. Yağı tavada kızdırıp önce köfteleri sonra patlıcanları kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. 1 yemek kaşığı yağı küçük bir tavada eritip fıstıkları kavurun. Domatesi soyup küp küp doğrayın.Pirinci yıkayıp süzün. 2 yemek kaşığı yağı tencerede eritip pirinci kavurun. Domatesi ekleyip karıştırın. Köfte, patlıcan ve fıstıkları ilave edip harmanlayın. Et suyu ve tuz ekleyip kapağını kapatın. Kaynayınca ateşi kısıp 20 dakika pişirin. Ateşten alıp üzerini kağıt havlu ile örterek demlenmeye bırakın. İnce kıyılmış dereotu ile süsleyip servis yapın.
|
|
Ali Paşa Pilavı Tarifleri Sana Yemek Tarifleri
|
|