|
|
Alibaba Kebabı |
|
NeclaK
Aşçıbaşı
Kayıt: 30.07.2007
Mesajlar: 29 Şehir: K.Maraş |
Kısa URL: https://ml.md/lc17522
Gönderme Tarihi: 03.Eyl.2007
2,238 defa indirildi / yazdırıldı
|
Gerekli malzeme
8 kişilik
Yarım kg kuzu kuşbaşı veya dana eti
1 soğan
1 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı kekik
1 su bardağı konserve bezelye
2 yufka
4 çorba kaşığı sıvıyağ
8 diş sarımsak
1 kg yoğurt
2-3 dal maydanoz
Tuz,
kırmızı pulbiber
Soğanı temizleyip ince kıyın. Margarini tencerede eritip soğan ve eti karıştırarak kavurun. Et suyunu salıp çekince salça ilave edip karıştırın. Üzerini örtecek kadar su ilave edip pişirin. O Etleri tencereden alıp elinizle didikleyin. Kekik ve bezelye ile harmanlayın.
Yufkaları dörde kesin. Yuvarlak kenarlarına hazırladığınız iç malzemesini yayın. Rulo şeklinde sarıp kendi etrafında yuvarlayarak gül şekli verin. Uç kısımlarını ıslatıp yapıştırın. Fırın tepsisine yerleştirip üzerlerine sıvıyağ gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Yoğurdu bir kapta çırpın. Sarımsağı temizleyin. Tuz ilave ederek havanda ezin. Yoğurda ilave edip karıştırın.
Kebapları servis tabaklarına alın. Üzerlerine bolca sarımsaklı yoğurt gezdirin. Eti pişirdiğiniz tencerede kalan suyu üzerlerine gezdirin. Bezelye taneleri ve kıyılmış maydanoz serpiştirin. Sıcak olarak servis yapın.
|
ALİ BABA KEBABI |
|
masmavi
Aşçıbaşı
Kayıt: 11.11.2010
Mesajlar: 22 Şehir: Bodrum- Muğla |
Kısa URL: https://ml.md/lc57430
Gönderme Tarihi: 11.Kas.2010
2,789 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ümit Usta
500 gr. tas kebaplık et
1 adet kuru soğan
1 su bardağı bezelye
4 adet yufka
1 kg. yoğurt
8 diş sarımsak
1 çorba kaşığı kekik
1 çorba kaşığı domates salçası
1/4 paket margarin
Yeterince tuz, karabiber ve kırmızı pul biber
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Kuşbaşı kesilmiş tas kebaplık kuzu veya dana etlerini, ince kıydığımız kuru soğan ile margarin yağında kavurup salçasını ve suyunu ilave ederek, tas kebap gibi pişirelim.
Piştikten sonra, etleri salçasından ayırıp, ufak ufak didikleyelim. Kekik ve bezelyeleri ilave edip karıştıralım. Tüz ve karabiber ilave edelim.
Yufkaları dörde bölelim. Yufkaların yuvarlak kenarlarına bu kanşımdan serpiştirelim.
Yufkaları önce sigara böreği gibi yuvarlayıp sonra kendi etraflarında yuvarlak dolayarak uç kısımlarına da birer kürdan tutturalım.
İstersek tavada sıvıyağda, istersek de fırında kızartalım. Eğer fırında kızartacaksak üzerlerine biraz yağ sürmek lazımdır.
Sarımsakları, bir tutam tuz ile dövdükten sonra, çırptığımız yoğurda katıp karıştıralım.
Tabağa önce kızarttığımız Ali Baba Kebabını, üzerine hazırladığımız sarımsaklı yoğurdu bolca koyduktan sonra, en üste de ayırdığımız et salçasından sıcak olarak 1-2 kaşık gezdirip servis yapalım.
Not: Serpeceğimiz kırmızı pul biber renk ve lezzet katar.
|
|
Alibaba Kebabı Tarifleri İslim Kebabı Tarifleri
|
|