Kısa URL: https://ml.md/lc85209
Gönderme Tarihi: 02.Oca.2013
2,087 defa indirildi / yazdırıldı
1 Paket Sana Klasik
1,5 Su Bardağı nişasta
1 Su Bardağı fındık
2 Adet yumurta
1,5 Su Bardağı pudra şekeri
1 Adet kabartma tozu
2,5 Su Bardağı un
Tüm malzemeleri hamur yapın.15 dakika buzlukta bekletin. Buzluktan çıktıktan sonra sosisten kalın rulo yapın. Bir tepsiye alıp tekrar 2 saat buzlukta bekletin. Buzluktan çıkınca 1 cm. kalınlığında kesip avucunuzda yassıltın tepsiye dizin.
Kısa URL: https://ml.md/lc76857
Gönderme Tarihi: 16.Haz.2012
2,138 defa indirildi / yazdırıldı
375 Gr Sana Hamurişi
1 Yemek Kaşığı krem şanti
100 gr iri taneli toz şeker
1 Tatlı Kaşığı maya
2 Adet Yumurtanın sarısı
5 Bardak un
Yağı, unu ve parçalara ayırdığınız mayayı bir el mikseri ile iyice karıştırın. Daha sonra elinizin de yardımı ile yumuşak bir hamur oluşturun. Sıcak bir ortamda üstü kapalı bir biçimde 20 dk.bekletin. Hamuru unlanmış bir zeminde yarım santim kalınlığında açın.6,5 cm çapında ortası 2,5 cm kesilmiş kurabiyeler oluşturun. Halkaları tabanında yağlı kağıt bulunan bir tepsiye yerleştirin,yumurta sarısı ile sıvayın ve şekerleri üzerine serpiştirin. 175 derece ısıda 12-15 dk.pişirin ve soğumaya bırakın.