|
Alman Kurabiyesi |
|
hamiyet
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.08.2011
Mesajlar: 52 Şehir: Nevşehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc68460
Gönderme Tarihi: 28.Eyl.2011
2,864 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 Bardak Un
375 gr. Tereyağı
1 Yemek Kaşığı Krem Şanti
1 Tatlı Kaşığı Maya
100 gr. İri Taneli Toz Şeker
2 Yumurtanın Sarısı
Yağı, unu ve parçalara ayırdığınız mayayı bir el mikseri ile iyice karıştırın. Daha sonra elinizin de yardımı ile yumuşak bir hamur oluşturun. Sıcak bir ortamda üstü kapalı bir biçimde 20 dk. bekletin. Hamuru unlanmış bir zeminde yarım santim kalınlığında açın. 6,5 cm çapında ortası 2,5 cm kesilmiş kurabiyeler oluşturun. Halkaları tabanında yağlı kağıt bulunan bir tepsiye yerleştirin, yumurta sarısı ile sıvayın ve şekerleri üzerine serpiştirin. 175 derece ısıda 12-15 dk. pişirin ve soğumaya bırakın.
|
Alman Kurabiyesi |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc94925
Gönderme Tarihi: 06.Oca.2014
1,936 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 bardak sıvıyağ
5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı maya
1 su bardağı toz şeker
2 adet yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı tarçın
Bir kapta sıvıyağı, unu, tarçını ve mayayı iyice karıştırıp hamur haline getirin, daha sonra üzerine nemli bir bez örtüp ılık yerde 20-25 dakika bekletin.
Hamuru unladığınız tezgaha yerleştirip merdane yardımıyla yarım cm kalınlığında açın.
Hamurdan dileğiniz gibi şekiller kesip yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.
Kurabiyelerin üzerine önce çırpılmış yumurta sarısı sürün, ardından toz şeker serpiştirin.
Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında kızarana kadar pişirin.
|
|