Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Alman Yemekleri > Alman Pastası (30 adet - 1,257,719 defa bakıldı)

Alman Pastası


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Alman Pastası

Hiç Kimse
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 10.02.2006
Mesajlar: 771
Şehir: Bahçelievler/ANKARA
Kısa URL: https://ml.md/lc1403
Gönderme Tarihi: 29.Mar.2006
4,282 defa indirildi / yazdırıldı




3 yumurta
3 kahve fincanı toz şeker
4 kahve fincanı un
1 kahve fincanı su
2 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
1 çay kaşığı kabartma tozu
KREMA İÇİN:
1 yumurta
3 çorba kaşığı toz şeker
3 çorba kaşığı un
2 su bardağı süt
1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi

1- 20 cm çapında yuvarlak kalıp yağlanıp unlanır.
2- 3 yumurta, 3 kahve fincanı şeker, limon kabuğu rendesi, alüminyum olmayan bir tencerede çarpılıp iyice koyulaştırılır.
3- Kabartma tozu katılmış un elenir, çarpılmadan hafifçe karıştırılır.
4- 1 kahve fincanı su konur. 1- 2 defa daha karıştırılıp kalıba boşaltılır. Orta ısılı fırında 30- 35 dakika pişirilir.
KREMANIN YAPILIŞI:
1- Alüminyum olmayan bir tencerede 1 yumurta, 3 kaşık şeker, 3 kaşık un azar azar süt ilavesiyle ezilir. Limon kabuğu rendesi ile sütün tamamı konup karıştırarak pişirilir.
2- Kaymak tutmaması için çarpılarak soğutulur.
3- Soğuduktan sonra kalıptan çıkarılan kek enine iki parçaya kesilir. Alt parçaya kremanın tamamı konup yayılır. Diğer parça üzerine kapatılır, hafifçe bastırılır.
4- Servis tabağına alınıp üzerine bolca Pudra şeker elenir.


ML® Alman Pastası için tıklayın
ML® Alman Pastası Videosu


Alman Pastası

bcigerli
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 18.05.2006
Mesajlar: 67
Şehir: Paris
Kısa URL: https://ml.md/lc6270
Gönderme Tarihi: 26.Tem.2006
3,434 defa indirildi / yazdırıldı




3 su bardağı un
1 su bardağı erimiş margarin
4 yumurta
2 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı pudra şekeri (üstü için)
Krema İçin:
2 yemek kaşığı un
1,5 çay bardağı şeker
1,5 su bardağı süt
1 paket vanilya
Limon kabuğu rendesi
50 gr. margarin

Yumurta ve şekeri mikser ile çırpın. Üzerine yoğurt, margarin kabartma tozu, şekerli vanilin ve un ilave ederek çırpmaya devam edin. 26 cm. çapındaki yuvarlak yağlanmış kek kabına dökün. Önceden 1750C ye ısıtılmış fırında 40-50 dakika pişirin. Başka bir yerde un, şeker, süt, şekerli vanilin, limon kabuğu rendesini karıştırıp pişirerek muhallebi kıvamında hazırlayın. Ocaktan aldıktan sonra margarin koyup karıştırarak eritin. Pastayı ortadan ikiye kesip arasına iyice soğumuş kremayı yayın. Üstüne pudra şekeri serpin.


Alman Pastası

Nimet Hanım
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 03.10.2006
Mesajlar: 149
Kısa URL: https://ml.md/lc7739
Gönderme Tarihi: 07.Ekm.2006
3,445 defa indirildi / yazdırıldı




Malzemeler:
1 paket pandispanya unu,
3 yumurta,
4 yemek kaşığı su,
krema,
yarım kilogram süt,
3 yemek kaşığı un,
1 çay kaşığı tozşeker,
1 yemek kaşığı margarin
1 adet yumurta.

Hazırlanışı:
Süt, 1 yumurta ve un pişirilir. Margarin ve şeker ilave edilip mikserle çırpılır, 1 paket pandispanya unu, 3 yumurta, 4 kaşık su ilave edilip çırpılır. Hamur yağlı ve unlu kalıba dökülerek 170 derecede pişirilir. Pişince kek ikiye bölünüp, pişirilen krema ortaya sürülür. İkinci parça üzerine kapatılır. Pudraşekeri serpilir.


ALMAN PASTASI

fert
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 25.11.2006
Mesajlar: 35
Şehir: nice
Kısa URL: https://ml.md/lc8916
Gönderme Tarihi: 25.Kas.2006
3,488 defa indirildi / yazdırıldı




HAMUR MALZEMELERİ
2 1/4 su bardağı un (250 gr.)
1 1/4 çay bardağı süt (125 gr.)
1 1/4 çorba kaşığı toz şeker (25 gr.)
1/10 paket margarin (25 gr)
1/2 dolu çorba kaşığı kuru Pakmaya (8 gr.)
1 çay kaşığı tuz (3 gr.)
KREMA MALZEMELERİ
1 1/4 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
4/5 çorba kaşığı nişasta
1/4 paket margarin
1/2 paket vanilya
1 adet yumurta sarısı (üzerine sürmek için)
ÜST SÜSLEME MALZEMELERİ
1/2 su bardağı un (50 gr.)
1/10 paket margarin (25 gr.)
1 1/4 çorba kaşığı toz şeker (25 gr

Kremanın Yapılışı: Süt, un, nişasta, yumurta sarısı vanilya ve istenirse limon kabuğu rendesi karıştırılıp koyulaşıncaya kadar kaynatılır.
Toz Ust Süsleme Karışımı: Un, yumuşatılmış margarin şeker iyice karıştırılır.
Hamuru hazırlayıp 20-25 dakika sıcak bir yerde beklettikten sonra 1 defa katlayın ve 10 dakika daha dinlendirin Sonra 20-23 cm. çapında bir yuvarlak olarak açın ve altı yağlanmış tepsiye yerleştirin. 10-15 dakika daha beklettikten sonra I90°C ısıtılmış fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Soğuyunca ortasından enine kesip hazırladığınız kremayı ortasına yayın. Üst kısmını yerleştirin ve hazırladığınız toz üst süsleme karışımını serpin.


ML® Germen Keki için tıklayın


Alman Pastası

Banu Atabay
Yazar

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 1489
Şehir: Beşevler ÇANKAYA
Kısa URL: https://ml.md/lc13546
Gönderme Tarihi: 02.May.2007
4,828 defa indirildi / yazdırıldı




Mütevazı Lezzetler® ikramlar kitabımın 193. sayfasından alınmıştır

Simiti İçin;
1 Su bardağından 1 parmak eksik ılık su
1,5 Çorba kaşığı toz şeker
1 Kibrit kutusu büyüklüğünde yaş maya
Yarım çay kaşığı tuz
1 Kahve fincanı sıvıyağ
Orta Kreması İçin;
2 Su bardağı süt
Üç çeyrek su bardağı un
1 Su bardağı şeker
Yarım paket vanilya
Üst Kreması İçin;
1,5 su bardağı su
Yarım su bardağı şeker
4 Tatlı kaşığı un
2,5 tatlı kaşığı kakao
Yarım paket vanilya

# Ilık suda maya, şeker 10 dakika bekletilir. Üzerine un, yağ, tuz konur, hamur yapılır.
# Hamur 45 dakika kapalı ve ılık ortamda dinlendirilir.
# Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparılarak avuç içinde yuvarlanır ve ortası parmakla delinerek kalın bir simit şekli verilir. Yağlanmış fırın tepsisine dizilir.
# Tepside yaklaşık 1 saat dinlendirilir. 175 derece fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirilir.
# Bu arada orta krema hazırlanır, bunun için soğuk süte, un şeker konur karıştırılır, ocağa konur.
# Orta ateşte koyu kıvam alana kadar pişirilir.
# Ocaktan alınır, vanilya karıştırılır, soğumaya bırakılır.
# Pişen simitler enine ortasından kesilir. Ortasına krema sürülür ve kapatılır.
# Üst krema için; su, şeker, un, kakao önce soğuk olarak karıştırılır, sonra ateşe alınır, fazla koyu olmayacak şekilde pişirilir.
# Hazırlanan kakaolu krema simitlerin üzerine gezdirilir.

Not: Bu pastaya üst krema yerine, sulandırılmış reçel sürülüp, fıstık gezdirilebilir.

Bu tarifimi ve daha fazlasını https://ml.md adresinde bulabilirsiniz.

Sevgiler...



ALMAN PASTASI

zambak
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 21.02.2008
Mesajlar: 62
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc22178
Gönderme Tarihi: 24.Şub.2008
3,130 defa indirildi / yazdırıldı




3 su bardağı un
1 kibrit kutusu kadar yaş maya
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 kahce fincanı sıvıyağ
Kreması için:
2 yumurta
1 su bardağı şeker
2 su bardağı süt
3/4 su bardağı un
1/2 paket vanilya
Süsü için
1 çorba kaşığı reçel suyu
1 çorba kaşığı fındık

Pastanın hamurunu hazırlayınız, hamurdan 2 ceviz büyüklüğünde parçalar alıp, yuvarlayarak hafif yassıltınız. Yağlanmış tepsiye aralıklı dizip bir misli büyüyünceye kadar mayalandırınız. Orta hararetli fırında pembe renkte pişiriniz.
Kreması için, bakır bir tencereye yumurta, şeker ve unu koyunuz. Karıştırarak yavaş yavaş sütü ilave ediniz. Orta hararetli ısıda karıştırarak pişiriniz. (Pütürlü olmaması için koyulaşmasına yakın çok hızlı karıştırınız.) Vanilya katıp karıştırınız.
Pişen hamurları enine ikiye kesip aralarına pasta kremi koyarak kapatınız, üzerine reçel suyu sürüp kıyılmış fındıkla süsleyiniz.


ALMAN PASTASI

IQ
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 07.04.2008
Mesajlar: 23
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc23102
Gönderme Tarihi: 09.Nis.2008
2,918 defa indirildi / yazdırıldı




Malzeme:
1 çay bardağı toz şeker
3 çay bardağı un
2 adet yumurta
1/2 paket margarin
1 paket kabartma tozu
Krema:
1/2 kg. süt
3 kasık un
1 çay bardağı seker
1/2 paket margarin
1 yumurta sarısı
1 adet vanilya

Yapılışı:
Margarini eritip, diğer malzemeleri ilâve edip karıştırın. Yağlanmış yuvarlak tepsiye dökün. Pembeleşinceye kadar fırında pişirin. Sütü, unu ve şekeri pişirin. Ocağı kapatın. Margarini yumurta sarısını ve vanilyayı ilâve edip, çırpın. Pasta hamurunu ortadan ayırıp, kremayı döşeyin. Diğer parçayı kapatın. Pudra şekeri serpin.


ALMAN PASTASI

kahveci güzeli
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 09.05.2008
Mesajlar: 20
Şehir: Antalya
Kısa URL: https://ml.md/lc23715
Gönderme Tarihi: 09.May.2008
2,986 defa indirildi / yazdırıldı




Malzeme:
30 gr yaş hamur mayası
yarım su bardağı şeker
aldığı kadar un
1.5 su bardağı süt
3 yumurta
100 gr tereyağı

Yapılışı:
Tereyağı eritilip ılık süt, maya, yumurta, şeker biraz da un katarak mikserde iyice çırpılıp mayalandırılır. Kabarınca tekrar un katarak yoğrulur. Hamurun kıvamı elle şekil verecek kıvamda olmalıdır. Ne çok katı, ne çok cıvık olmalıdır. Tekrar mayalandıktan sonra üçe bölünüp pide haline getirilip tepsiye dizilir. Yarım saat tepsi mayası aldırılır. Kızgın fırında pişirilir. Fırından çıkardıktan sonra tam ortasından enine kesilip alt parçasının üstüne bol krema konup tekrar üst parçası yerleştirilir. Üstüne bol pudra şekeri serpilir.


Alman Pastası

küçük hanım
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 09.10.2008
Mesajlar: 23
Şehir: Bursa
Kısa URL: https://ml.md/lc27911
Gönderme Tarihi: 09.Ekm.2008
3,816 defa indirildi / yazdırıldı




1 paket pandispanya unu
3 yumurta
4 yemek kaşığı su
Kreması için:
1/2 kg. süt
1 yumurta sarısı
3 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı margarin (erimemiş)
1 çay bardağı pudra şekeri
Arzuya göre 100 gr. çilek, muz veya kivi

Pandispanya unu, 3 yumurta ve su; mikser ile 5 dk. çırpılarak 30 cm çapında yuvarlak bir tepside fırına konarak kek gibi pişirilir. Fırın kapağı 20 dk. açılmaz. Diğer yanda sütün içine yumurta sarısı, un, pudra şekeri ve margarin eklenerek ağır ateşte muhallebi kıvamında pişirilir, ocağın altı kapatılır. Pandispanya pişince fırından çıkardıktan 10 dk. sonra bir bıçak veya tel yardımıyla enlemesine ortadan kesilir. Ilıtılmış olan krema, alttaki yuvarlağın üzerine dökülür ve yayılır. Krema üzerine küçük küçük doğranmış yukarıda yazılı meyvelerden serpiştirilir diğer kapak üzerine kapatılır. Üzerine pudra şekeri serpilerek tekrar meyve dilimleri dizilir. 1 saat dinlendirildikten sonra servis yapılır.



Alman Pastası

SonaY
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.07.2005
Mesajlar: 262
Şehir: Diyarbakır
Kısa URL: https://ml.md/lc58377
Gönderme Tarihi: 09.Arl.2010
3,110 defa indirildi / yazdırıldı




2 yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
3,5 çay bardağı un
1 paket kabartma tozu
Krema malzemeleri:
Yarım litre süt
1,5 çay bardağı şeker
3 yemek kaşığı un
1 yumurta
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı yağ (tereyağı veya margarin)

Kek karışımı için yumurta ve şeker iyice çırpılır, sırayla diğer malzemeler karıştırılır. 24 cm lik kek kalıbında 170 dereceye ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirilir. Soğutup kalıptan çıkartılır, ortadan ikiye bölünür.
Kek soğurken krema hazırlanır. Yağ hariç malzemeler iyice çırpılır. Orta hararetli ateşte muhallebi kıvamında pişirilir. Yağ ilave edilip mikserla çırpılır.
Kekin arasına krema yayılır. Servis yapılacağı zaman kekin üzerine pudra şekeri serpilir.


Alman Pastası

zilha
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 14.12.2011
Mesajlar: 34
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc70783
Gönderme Tarihi: 15.Arl.2011
2,766 defa indirildi / yazdırıldı




4 bardak un
2 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
2 çorba kaşığı pudra şekeri (üzeri için)
1 paket maya
2 kahve fincanı süt

2 kahve fincanı ılık süte 1 çay kaşığı şeker ve maya konur (şeker mayanın hızlı çalışması içindir). Diğer tarafta yumuşak tereyağı ve pudra şekeri mikser ile çırpılır ve içerisine un ve 2 yumurta eklenir. Biraz karıştırıldıktan sonra süt ve maya da eklenir. Yağlı bir hamur kıvamına gelene kadar karıştırılır sonrasında da yoğurulur. Elde edilen hamur 40 dk üzeri nemli temiz bir bezle örtülerek bekletilir. Pasta kalıbına dökülen harç 170 derecede 15-20 dk kadar pişirilir. Soğuyan pastamız ikiye bölünür,arasına sade krema (bknz:sade krema tarifi) sürülür ve en üstüne pudra şekeri serpilerek servise hazır hale getirilir.


Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 20.10.2022


Alman Pastası

Niyaz
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 21.05.2014
Mesajlar: 19
Şehir: Bolu
Kısa URL: https://ml.md/lc98411
Gönderme Tarihi: 21.May.2014
2,697 defa indirildi / yazdırıldı




150 gram erimiş tereyağı
3 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
2 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
2 paket vanilya
2,5 su bardağı un
Üzeri için:
200 gram çilek
1 çorba kaşığı tereyağı
6 çorba kaşığı şeker
5 çorba kaşığı un
1 adet yumurta
2 su bardağı süt
2 paket vanilya

Eritilmiş yağı, yumurtayı, yoğurt ve şekeri 3 dakika çırpın. İçine kabartma tozunu, unu ekleyip karıştırmaya devam edin. Daha sonra bu kek harcını yağlanmış kek kalıbına boşaltın ve 175 derecedeki fırında 40 dakika pişmeye bırakın. Fırından aldığınız kekin soğumasını bekleyin ve ikiye bölün. Çilekleri şekere batırıp dolaba alın. Kreması için süt, un, yumurta ve şekeri pişip sos kıvamına gelinceye kadar ocakta pişirin. İçine vanilya tereyağı ekleyip soğutun. İkiye böldüğünüz kekin arasına kremanın hepsini sürüp, soğumaya bırakın. Servis yaparken çileklerle birlikte üzerine bolca pudra şekeri serpmeyi unutmayın.


Fotoğraf "OlurMuOlur" tarafından gönderildi. 09.03.2021


Alman Pastası

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc118747
Gönderme Tarihi: 08.Ağu.2016
2,040 defa indirildi / yazdırıldı




Sezgi Öktem

1 çay bardağı ılık su
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı toz şeker
1 paket yaş maya
1 paket vanilya
2 adet yumurta
28-29 yemek kaşığı un (çok silme de değil tepeleme de değil)
Muz çilek veya sevdiğiniz yumuşak meyve
Kreması için:
3 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 adet yumurta sarısı
1 paket toz şanti
1 paket vanilya

Unu genişçe bir kaba alıp ortasını havuz şeklinde açıyoruz. Mayayı ve tüm malzemeleri ekleyip oldukça yumuşak bir hamur elde ediyoruz. 20-25 dk mayalanmaya bırakıyoruz. Krema için tencereye yumurta sarısı ve şekeri alıp çırpıyoruz ve diğer malzemeleri ekleyip iyice koyulaşana kadar pişiriyoruz. Ilınınca çırparak toz halinde krem şantiyi ekleyin. Soğuması için dolaba kaldırın. Sürenin sonunda hamurumuzdan limon büyüklüğünde parçalar koparıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye kabarma payını hesap ederek diziyoruz. 15 dk tepsi mayasının gelmesi için bekliyoruz. 180 derecede soğuk fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Pişen hamurları ortadan ikiye kesin ve krema ile doldurup üzerine bolca pudra şekeri serpin. İstediğiniz meyve ile süsleyin.



Alman Pastası

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc121125
Gönderme Tarihi: 20.Kas.2016
1,686 defa indirildi / yazdırıldı




Yumurta, toz şeker ve limon kabuğu rendesini bir tencerede pişirip iyice koyulaşmasını sağlayın. İçine kabartma tozu ve unu eleyin. Su ekleyip bir iki kere karışıtırın. Yağlayıp unladığınız kalıba dökün. Orta ısılı fırında 25- 30 dakika pişirin.
Krema için; tencerede yumurta, şeker ve unu azar azar süt dökerek ezin. Limon kabuğu rendesini ilave edip karıştırarak koyulaşmasını sağlayın. Koyulaşınca çırparak soğutun.
Fırından çıkardığınız ve soğuttuğunuz keki enine olacak şekilde ortadan iki parçaya bölün. Alt parçaya kremanın tamamını koyup yayın. Üzerine muz dilimlerini koyup diğer parçayı üzerine kapatın ve hafifçe bastırın. Üzerine pudra şekeri eleyip servisini yapın.



Alman Pastası

yüce çağla
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 08.05.2017
Mesajlar: 15
Kısa URL: https://ml.md/lc125167
Gönderme Tarihi: 09.May.2017
1,785 defa indirildi / yazdırıldı




2 yumurta
1 çaybardağı şeker
1 çay bardağı yoğurt
Yarım paket margarin
3 çay bardağı un
1 tutam karbonat
1 yumurta sarısı
1 çay bardağı şeker
3 yemek kaşığı un
500 gr süt
1 paket vanilya
1 yemek kasığı margarin
Yarım çay bardağı pudra şekeri

Öncelikle bir tarafta yarım paket margarini eritip bekletiyoruz. 2 yumurta ve 1 çay bardağı şekeri rengi açılana kadar çırpıyoruz. (şeker ve yumurta ne kadar çok çırpılırsa kek o kadar güzel kabarır) sonra sırayla yoğurt margarin ve unu ekleyerek çırpıyoruz. Kabartma tozunu en sona ekliyoruz. Orta boy borcamı yağladıktan sonra kek karışımımızı döküyoruz. 180 derece fırında normal kek kıvamında pişiriyoruz.
Kreması için de 500 gr süt 1 çay bardağı şeker 3 yemek kaşığı un ve yumurta sarısını koyulaşıncaya kadar karıştırıyoruz. Ardından vanilyayı ekliyoruz. Altını kapattıktan sonra da 1 yemek kaşığı margarini koyuyoruz.
Pişen kekin soğumasıyla beraber keki tam ortadan kesiyoruz ve kremayı ortasına sürüyoruz. yaklaşık 2 saat kadar dinlendikten sonra pudra sekerini bir elek desteği ile üzerine döküyoruz.



Alman Pastası

arkın
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 19.09.2017
Mesajlar: 25
Şehir: Çanakkale
Kısa URL: https://ml.md/lc128399
Gönderme Tarihi: 20.Eyl.2017
1,331 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.elele.com.tr

Hamuru için:
500 gr un
100 gr eritilmiş tereyağı
2 yumurta
100 gr toz şeker
20 gr yaş maya
1 tatlı kaşığı mahlep
Aldığı kadar ılık su
Kreması için:
500 ml süt
60 gr mısır nişastası
2 yumurta
125 gr toz şeker
50 gr tereyağı
1 paket vanilya
Üzeri için:
Pudra şeker

Hamur malzemelerini derin bir kapta karıştırıp yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru büyük bir yuvarlak beze olarak yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin. 170 derece fırında pişirin. Soğumaya bırakın. Krema için gerekli malzemeleri tereyağı ve vanilya hariç karıştırıp pişirin. Ocaktan alıp vanilyayı ekleyin. Krema soğuduktan sonra tereyağı ekleyerek mikserle çırpın. Pişen hamuru enine ikiye kesip arasına krema doldurun. Üzerine pudra şeker serpip meyve şekerlemeleri ile süsleyerek servis yapın.



Alman Pastası

İ
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 01.09.2014
Mesajlar: 622
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc132745
Gönderme Tarihi: 19.Mar.2018
2,345 defa indirildi / yazdırıldı




Keki İçin:
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Muhallebisi için:
Yarım litre süt
1 çay bardağı şeker
3 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı margarin
Üzeri için:
Pudra şekeri

Yumurtalar kırılır, üzerine şeker konarak, mikserde şeker eriyene kadar çırpılır. üzerine yoğurt, sıvı yağ, un ve kabartma tozu eklenir, homojen bir hal alana kadar çırpılır.
Kelepçeli bir kek kalıbının dibine kağıt serilir, hazırlanan kek hamuru kelepçeli kalıba dökülür.
Kek önceden ısıtılmış 180 derece fırında takribi 20 dakika pişirilir.
Muhallebisi için, bir tencereye süt, şeker, un ve margarin konur kaynayıncaya kadar sürekli karıştırılır, göz göz olunca ateşten alınarak soğumaya bırakılır.
Muhallebi tamamen soğuyunca miksekle çırpılır.
Fırından çıkak kek soğuyunca enlemesine ortadan ikiye kesilir.
Kesilen katın üzerine çırpılmış muhallebi yayılır, üzerine kekin ikinci katı konur, pasta dinlenmeye alınır.
Servis zamanı üzerine pudra şekeri serpilir.



Alman Pastası

keskin
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 05.03.2015
Mesajlar: 32
Kısa URL: https://ml.md/lc132967
Gönderme Tarihi: 28.Mar.2018
1,146 defa indirildi / yazdırıldı




Hamuru için
1 paket yaş maya
1 su bardağı süt
1 su bardağı ılık su
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Yarım paket margarin
1 adet yumurta
4 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Muhallebi için:
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
4 su bardağı süt
1-2 çorba kaşığı margarin
1 paket sade krem şanti
Üzeri için:
Pudra şekeri

Hamurumuz için geniş bir kaba mayayı, tuzu, toz şekeri ve ılık suyu alıp mayayı eritelim daha sonra diğer malzemelerimizi ekleyelim ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim. Hamurumuzu oda sıcaklığında 45-50 dakika mayalanmaya bırakalım. Daha sonra hamurumuzdan yumurtadan biraz daha küçük parçalar koparıp yuvarlayalım ve fırın tepsimize dizelim bu şekilde hamurlarımızı tepside yaklaşık 15 dakika tekrar mayalanmaya bırakalım. Daha sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında hamurlarımızı üzerleri iyice kızarana kadar pişirelim ve fırından çıkarıp soğumaya bırakalım. Hamurlarımız soğurken biz de muhallebinin yapımına geçelim. Geniş bir tencereye şekerimizi alalım. Üzerine unu dökelim ve azar azar süt ilave ederek çırpma teliyle çırpalım ve tenceremizi ateşe alalım. Ara sıra karıştırarak muhallebimizi kıvamı koyulaşana kadar pişirelim. Daha sonra muhallebimizi ateşten alalım. Bir iki çorba kaşığı margarin ekleyelim, 1 paket vanilya ekleyelim ve soğumaya bırakalım. Soğuduktan sonra mikserle veya blender ile iyice çırpalım. Daha sonra bir paket toz krem şantimizi ekleyelim. Eğer kıvamı çok koyu olursa 1 su bardağı süt ekleyelim ve mikserle tekrar iyice çırpalım. Pürüzsüz bir kıvama getirelim. Şimdi hazırlamış olduğumuz kremayı sıkma torbasına dolduralım. Pişen hamurlarımızı ortadan keselim, arasına krema sıkalım. Diğer parçaların üzerine kapatalım ve servis tabağına alalım. Üzerine pudra şekeri serpip servis yapalım.



Alman Pastası

LED
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 14.02.2019
Mesajlar: 24
Şehir: Çorum
Kısa URL: https://ml.md/lc140527
Gönderme Tarihi: 14.Şub.2019
995 defa indirildi / yazdırıldı




2 yumurta
3/4 çay bardağı erimiş margarin
1 çay bardağı yoğurt
3 çay bardağı un
1,5 çay bardağı şeker
1/2 paket kabartma tozu
Kreması için:
1 yumurta sarısı
50 gr. margarin
2 su bardağı süt
3 çorba kaşığı un (tepeleme)
1 çay bardağı şeker
2 paket vanilya
Pudra şekeri (üzerine serpmek için)

Yumurtaları şeker ile birlikte beyazlaşıp köpürene dek çırpalım. Yoğurdu ve eritip soğuttuğumuz margarini ekleyip yarım dk. daha çırpalım. Elenmiş unu, kabartma tozunu ekleyerek mikserin düşük ayarı ile veya çırpma teliyle karıştıralım. Kalıbı margarinle yağlayıp tabanına un serpelim. Hamuru kalıba boşaltıp 190 derece ısılı fırında pişirelim. Tencereye unu, sütü, şekeri ve çırpılmış yumurta sarısını alıp karıştıralım. Ağır ateşte ve sürekli karıştırarak üzeri göz göz olana dek pişirelim. Kremayı ateşten alıp soğutarak vanilyaları ve margarini eritmeden ekleyip mikserle yardım dk. çırpalım. Pastayı kalıbı içinde soğutup ikiye keselim. Kremayı pastanın alt parçasının üzerine yayalım. Üzerine pastanın üst katını oturtarak pudra şekeri eleyelim ve buzdolabında 4-5 saat beklettikten sonra servis yapalım.



Alman Pastası

ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc145343
Gönderme Tarihi: 01.Eyl.2019
776 defa indirildi / yazdırıldı




Keki için:
2 adet yumurta
1,5 çay bardağı şeker
1 çay bardağı süt
3 çay bardağı un
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
Kreması için:
500 mililitre süt
3 yemek kaşığı un
1 çay bardağı şeker
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
Süslemek için:
Pudra şekeri

Pastanın keki için derin bir kapta yumurtalarla şekeri beyazlaşana kadar çırpın.
Diğer malzemeleri de ilave edip çırparak akışkan bir kek hamuru elde edin.
Tepsiyi ya da kek kalıbını yağlayıp hamuru kalıba boşaltın.
Fırını 160 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın.
Tepsiyi fırına verip 20-25 dakika kadar pişirin.
Keki fırından çıkarıp soğuması için kenara alın.
Bu esnada pastanın kreması için listedeki malzemeleri karıştırıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
Kekinizi ortadan ikiye bölüp kremayı pastanın tabanına yayın.
Üzerini kapatıp en üste pudra şekeri serpin.
Soğuduktan sonra pastanızı servis edebilirsiniz.







Alman Pastası Tarifleri Alman Yemekleri



(30 adet Alman Pastası 1,257,719 defa bakıldı)

Sayfa: 1, 2  Sonraki »


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort