Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Alman Yemekleri > Alman Pastası (30 adet - 1,257,609 defa bakıldı)

Alman Pastası


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Alman Pastası

piano
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 06.08.2020
Mesajlar: 20
Şehir: Isparta
Kısa URL: https://ml.md/lc152491
Gönderme Tarihi: 22.Ağu.2020
336 defa indirildi / yazdırıldı




Keki için:
3 yumurta
1,5 çay bardağı şeker
1 çay bardağı süt
3 çay bardağı sıvı yap
Kabartma tozu
Kreması için:
Yarım litre süt
3 kaşık un
1 çay bardağı şeker
1 yumurta
1 kaşık tereyağı
Vanilya
Marmelat

Bir kapta yumurta ve şekeri köpürtün. Süt, un, yağ ve kabartma tozunu ekleyerek kek hamurunu oluşturun. Hamuru önceden yağlanmış tepsiye döküp 160 derecede önceden ısıtılan fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Pişince fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Kremasını hazırlamak için malzemeleri tencerede koyulaşana kadar karıştırarak pişirin. Krema hazır olunca kekinizi ortadan ikiye bölün. Arasına tüm kremayı döküp yayın. Üzerine dilediğiniz marmelatı dökün. Kekin üst kısmını kapatın ve pudra şekeri eleyin.



Alman Pastası

finito
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 31.12.2020
Mesajlar: 35
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc155549
Gönderme Tarihi: 19.Oca.2021
403 defa indirildi / yazdırıldı




1/2 su bardağı ılık süt
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında bekletilmiş)
2 adet yumurta
1/4 su bardağı ılık su
2,5 su bardağı un
Kreması için:
600 ml. süt
200 gram toz şeker
40 gram tereyağı
6 adet yumurta sarısı
40 gram un
30 gram mısır nişastası
Üzeri için:
1/2 su bardağı pudra şekeri

Ilık su, ılık süt, toz şeker ve kuru maya karışımını küçük bir kapta karıştırdıktan sonra mayanın aktive olması için 10 dakika kadar bekletin.
Oda sıcaklığında beklettiğiniz yumurta ve tereyağı eklediğiniz karışıma, azar azar elenmiş un ekleyin.
Tüm malzemeleri kattıktan sonra yoğurduğunuz hamur karışımını, üzerini nemli bir bezle örttükten sonra 30 dakika kadar mayalanması için bekletin.
Yaklaşık iki katı büyüklüğe ulaşan hamuru, tabanı ve kenar kısımları yağlı kağıtla kapladığınız kelepçeli fırın kabına yerleştirin. Hamurun kaba mümkün olduğunca eşit oranda yayılmış olmasına özen gösterin.
Pastanın kekini, önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 40 dakika üzeri hafif bir renk alana kadar pişirin.
Pişen keki fırından ve kalıbından çıkardıktan sonra soğuması için bir kenarda bekletin.
Pastanın kremasını hazırlamak için; sütü küçük bir sos tenceresinde kaynamaya bırakın.
Toz şeker ve yumurta sarılarını cam bir kapta şeker taneleri tamamen eriyene kadar karıştırın.
Elenmiş un ve mısır nişastasını kattıktan sonra karıştırma işlemini sürdürün.
Bir taşım kaynayan sütü, azar azar yumurta sarılı harca ilave ettikten sonra benmari usulü kaynayan bir su buharı üzerinde hızla çırparak kremayı karıştırın.
Kıvam almaya başlayan krema harcını ayrı bir karıştırma kabına aldıktan sonra mikser yardımıyla 3-4 dakika kadar çırpın.
Tereyağı ekleyip, hızlıca karıştırdığınız kremanın üzerini streç film ile kapladıktan sonra buzdolabında soğutun.
Fırından çıktıktan sonra oda ısısında dinlenen keki keskin bir bıçak yardımıyla dikkatli bir şekilde ortadan ikiye bölün.
Kek tabanını servis tabağına alın. Üzerini hazırladığınız krema ile kapladıktan sonra üst katını üzerine yerleştirin.
Servis aşamasında üzerine bolca pudra şekeri elediğiniz alman pastasını dilimledikten sonra servis edin.



Alman Pastası

OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211
Şehir: Sincan
Kısa URL: https://ml.md/lc156278
Gönderme Tarihi: 24.Şub.2021
1,017 defa indirildi / yazdırıldı




4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
2 su bardağı elenmiş un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı yoğurt
Kreması İçin:
3 su bardağı soğuk süt
2 yemek kaşığı un
6 yemek kaşığı şeker.
1 yemek kaşığı nişasta
1 adet yumurta
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
Süsü için:
Pudra şekeri

4 adet yumurtamızı çırpıyoruz.
Çırptığımız yumurtaların üstüne 1 su bardağı şekeri ilave ederek 5-6 dakika boyunca yani şekerin eridiğini hissedene kadar çırpmaya devam ediyoruz.
Sıvı yağ, süt, bir yemek kaşığı yoğurt ilave ediyoruz.
Elemiş olduğumuz 2 su bardağı unu, vanilyamızı ve kabartma tozumuzu da ekleyip iyice kıvama gelene kadar karıştırıyoruz.
Kelepçeli kek kalıbımızı yağlayıp kek harcımızı içerisine döküyoruz.
Önceden ısıttığımız fırınımızda 180 derecede 30 dakika üstü hafif kızarana kadar pişiriyoruz.
Alman pastamızın keki piştikten sonra dinlenmesi için bir müddet beklemeye alıyoruz.
3 su bardağı soğuk sütümüzün içerisine şeker, nişasta, un ve yumurtamızı katıp pürüzsüzleşene kadar çırpıyoruz.
Ocağa alıp kısık ateşte sürekli karıştırarak pişiriyoruz.
Kaynama kıvamına geldiğinde tereyağını ve vanilyayı katıp ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
Üstünün topaklanmaması için belli aralıklarla karıştıralım.
Kekimizi tam ortadan yanlamasına, eşit bir şekilde kesiyoruz.
Taban katının üstüne soğuyan kremamızı sürüyoruz.
Kekimizin üstünü güzelce yerleştiriyoruz.
İşlem tamam olduktan sonra üzerine bol miktarda pudra şekerimizi serpiyoruz.
Bu şekilde buzdolabımızda 4/5 saat dinlendiriyoruz.
Dinlendirdiğimiz Alman Pastası servise hazırdır.



Alman Pastası

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc160438
Gönderme Tarihi: 05.Ekm.2021
633 defa indirildi / yazdırıldı




1 adet yumurta
Ekmeği için:
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı ılık su
1 tatlı kuru maya
3 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı vanilya
2 yemek kaşığı tereyağı
3,5 su bardağı un
Kreması için:
2 su bardağı süt
5 yemek kaşığı toz şeker
4 yemek kaşığı nişasta
1 yumurtanın sarısı
Pastanın arası için:
1 adet muz
5 adet çilek
Çikolata kaplı çilek için:
100 gram bitter çikolata
3 adet çilek
Üzeri için:
3 yemek kaşığı pudra şekeri

Süt, su, şeker, mayayı çırpıyoruz. Erittiğimiz tereyağını harca ilave ediyoruz. Yumurta, un ve vanilya ekleyip hamur kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz. Hamuru streçleyip 10-15 dakika dinlendiriyoruz. Pazı şekline getirdiğimiz hamurları yağlı kağıdın üzerine diziyoruz. 180 derecede 20 dakika pişiriyoruz.
Süt ve şekeri tencerede karıştırıyoruz. Yumurta sarısı ve nişasta su ilavesi yapıp nişastayı açıyoruz. Kaynayan süte harcı yavaş yavaş ekliyoruz. Kremayı sıkma torbasına alıyoruz.
Fırından çıkarttığımız ekmekleri ikiye bölüp arasına kremayı sıkıyoruz. İnce ince doğradığımız çilek ve muzları aralara yerleştiriyoruz. Pastanın üzerine pudra şekeri ilave ediyoruz.
Çilekleri benmari usulü erittiğimiz çikolatayla kaplıyoruz. Çilekleri yağlı kâğıda alıp donması için bekletiyoruz. Ürünleri tabağa alarak servis ediyoruz.



Alman Pastası

Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171
Şehir: Mamak
Kısa URL: https://ml.md/lc161312
Gönderme Tarihi: 18.Kas.2021
319 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.sabah.com.tr

Hamuru için:
2 adet yumurta
1,5 çay bardağı toz şeker
4 çay bardağı un
1 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
125 gram margarin
Krema için:
2,5 su bardağı süt
2 çay bardağı toz şeker
2 çay bardağı un
1 paket vanilya
1 çay bardağı ılık su
1 adet yumurta
2 adet yumurta sarısı
50 gram tereyağı

Hamuru için yumurta ve toz şekeri çırpın. Kalan malzemeyi sıra ile ve çırparak ekleyin. Karışımı yağlanmış 25-30 cm'lik kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında, pembeleşene dek pişirin. Krema için süt ve toz şekeri orta ateşte hafifçe ısıtın. Un, vanilya, su, yumurta ve yumurta sarısını mikserle çırpın ve ılık sütlü karışıma tahta kaşıkla karıştırarak ekleyin. Koyulaşana dek pişirin. Ocaktan alıp tereyağı ilave edin ve karıştırın. Pastanın arasına ılık krema sürüp, arzuya göre dilimlenmiş muz yerleştirerek servis yapın.



Alman Pastası

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc168139
Gönderme Tarihi: 26.Ekm.2022
387 defa indirildi / yazdırıldı




1 adet yumurta
2 yemek kaşığı un
Yarım çay bardağı şeker
Yarım çay bardağı süt
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tereyağı
Yarım paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu

Derin bir kabın içine yumurtayı kırın ve şekeri ilave ederek karıştırın.
Akabinde sütü koyun karıştırmaya devam ederken un, tereyağını, kabartma tozu ve vanilyayı koyun.
Karışımı dilerseniz blendırdan geçirin.
Yuvarlak bir tepsinin altını yağlayıp içine karışımı dökün.
Önceden 200 derece ısıtılmış fırına koyun.
Kek pişene kadar kremayı hazırlayın.
Bir tatlı kaşığı tereyağına; 2 yemek kaşığı un, 300 ml süt, yarım paket vanilya, bir adet yumurta, yarım çay bardağı sıvı yağı koyun blendırdan geçirin.
Bir tencereye koyup 5 dakika pişirin.
Akabinde fırından keki çıkartın.
Biraz soğuyan keki ortadan ikiye bölün.
Arasına kremayı sürün.
Üzerini pudralamadan önce en sevdiğiniz çilek, muz, kivi ya da portakal dilimleri koyun pudrayı dökün.



Alman Pastası

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc168234
Gönderme Tarihi: 30.Ekm.2022
285 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.droetker.com.tr

Hamur:
100 g tereyağı
1,5 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
3 yumurta
1,5 çay bardağı toz şeker
1 tutam tuz
1 çay bardağı süt
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Krema:
1 yumurta sarısı
2 su bardağı süt
1 çay bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Mısır Nişastası
1 limon kabuğu rendesi
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için:
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Pudra Şekeri
Dr. Oetker Profi Serisi Alman Pastası Kalıbı 26 cm

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Tereyağını eritip soğumaya bırakın. Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Yumurta, toz şeker ve tuzu ayrı bir çırpma kabına alın. Mikserin yüksek devrinde 3 dakika çırpın. Üzerine eritilmiş tereyağı, süt, şekerli vanilin ve un karışımını ilave edin. Mikserin düşük devrinde yaklaşık 1-2 dakika çırpın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. Kalıbı ters çevirerek keki kalıptan çıkarın.
Yumurta sarısını çatal ile çırpın. Sütü tencereye alıp üzerine çırpılmış yumurta sarısı, toz şeker, un ve mısır nişastasını ekleyin. El çırpıcısı ile yaklaşık 1 dakika karıştırın. Limon kabuğu rendesi ve şekerli vanilini ilave edip orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp tereyağını ekleyin ve eriyinceye kadar karıştırın. Arada karıştırarak soğutun.
Soğuyan keki enlemesine ikiye kesin, alt katı servis tabağına alın ve üzerine kremayı yayın. İkinci kat keki üzerine kapatıp buzdolabında 1 saat bekletin.
Pudra şekerini süzgeç yardımı ile pastanın üzerine serpin ve dilimleyerek servis yapın.



Alman Pastası

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc174008
Gönderme Tarihi: 04.Eyl.2023
161 defa indirildi / yazdırıldı




Kek için:
2 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı süt
3 çay bardağı elenmiş un
1 paket kabartma tozu
Krema için:
2 su bardağı süt
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tereyağı
1 paket vanilya

Önce oda sıcaklığında beklemiş yumurtayı ve 1 çay bardağı şekeri kar gibi olana kadar çırpın. Un, süt ve kabartma tozunu ekleyerek pürüzsüz bir hamur oluşturun.
Hamuru yuvarlak ısıya dayanıklı cam bir kaba ya da kelepçeli kalıba dökün, 170 derecede önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin.
Kek pişerken tereyağı ve vanilya hariç krema malzemesini sos tenceresine ya da küçük bir tencereye alın. Kaynayana kadar karıştırarak pişirin.
Krema kaynayınca tereyağı ve vanilyayı da ekleyip soğumaya bırakın.
Pişen kekin soğumasını bekleyin. Soğuyan keki ikiye bölün ve içine kremayı sürün.
Kekin üzerine pudra şekeri serperek servis edin.



Alman Pastası

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc179251
Gönderme Tarihi: 30.Ağu.2024
107 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.cumhuriyet.com.tr

Kek İçin:
2 su bardağı un
1 su bardağı süt
3/4 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı tereyağı (eritilmiş)
2 adet yumurta
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
1 tutam tuz
Krema Dolgusu İçin:
2 su bardağı süt
1/2 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı mısır nişastası
2 yemek kaşığı un
1 paket vanilin
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri İçin:
Pudra şekeri

Fırını 180°C'ye ısıtın.
Yumurtaları ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın.
Eritilmiş tereyağı ve sütü ekleyip karıştırın.
Un, kabartma tozu, vanilin ve tuzu ekleyip iyice karıştırın.
Karışımı yağlanmış ve unlanmış bir kek kalıbına dökün ve yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
Süt, şeker, un, nişasta ve yumurta sarısını bir tencerede karıştırarak pişirin.
Karışım kaynadıktan sonra ocaktan alın ve tereyağı ile vanilini ekleyip karıştırın.
Kremayı soğumaya bırakın.
Pişen keki soğuttuktan sonra ortadan ikiye kesin.
Alt katmana hazırladığınız kremayı sürün.
Üst katmanı kremanın üzerine yerleştirin.
Üzerine pudra şekeri serpin.



Alman Pastası

dolu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 2038
Şehir: Denizli
Kısa URL: https://ml.md/lc180658
Gönderme Tarihi: 04.Arl.2024
12 defa indirildi / yazdırıldı




Hamur İçin:
2 su bardağı un
1/2 su bardağı ılık süt
1/2 su bardağı toz şeker
1 adet yumurta
1/2 paket yaş maya (veya 1 paket instant maya)
1/4 su bardağı eritilmiş tereyağı
Bir tutam tuz
Krema İçin:
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1/2 su bardağı toz şeker
1 adet yumurta sarısı
1 paket vanilin
1 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri İçin:
Pudra şekeri

Ilık sütü bir kaba alın ve içerisine mayayı ekleyip eritin. Maya aktifleşene kadar (yaklaşık 5-10 dakika) bekleyin.
Ayrı bir kapta un, şeker, tuz ve yumurtayı karıştırın. Eritilmiş tereyağını ekleyin ve son olarak mayalı sütü ekleyerek tüm malzemeyi yoğurun. Yumuşak, ele yapışmayan bir hamur elde etmeniz gerekiyor.
Hamurun üzerini örtüp ılık bir yerde yaklaşık 45 dakika mayalanması için bekletin.
Süt, un, nişasta, şeker ve yumurta sarısını bir tencerede karıştırın. Orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
Krema kıvam aldığında ocaktan alın ve vanilin ile tereyağını ekleyin. Karışımı iyice karıştırarak soğumaya bırakın.
Mayalanmış hamuru hafifçe unlanmış bir zemine alın, kısa bir süre yoğurun ve ikiye bölün.
Her bir hamuru yuvarlayıp hafifçe bastırarak disk şekli verin. Yağlanmış fırın tepsisine dizin ve tekrar üzerini örtüp 15-20 dakika daha mayalanmaya bırakın.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Üzeri hafif kızardığında fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
Soğuyan kekleri ortadan ikiye kesin.
Hazırladığınız kremayı kekin alt kısmına sürün ve üst kısmını kapatın.
Üzerine bolca pudra şekeri serpin ve servis edin.






Alman Pastası Tarifleri Alman Yemekleri



(30 adet Alman Pastası 1,257,609 defa bakıldı)

Sayfa: « Önceki  1, 2


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort