|
|
ALMAN TURTASI |
|
hercai
Aşçı
Kayıt: 05.04.2008
Mesajlar: 15 Şehir: Mersin |
Kısa URL: https://ml.md/lc23025
Gönderme Tarihi: 05.Nis.2008
2,788 defa indirildi / yazdırıldı
|
125 gr. margarin (yumuşak)
1 su bardağı + 3/4 su bardağı toz şeker
250 gr. patates
1 bardak süt
100 gr. toz çikolata
2 su bardağı un
2 adet yumurta
1 su bardağı + 1 çay bardağı çekilmiş ceviz içi
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
100 gr. sütlü çikolata
2 su bardağı krem şanti
Patateslerin kabuklarını soyup, haşlayın, makinadan geçirip püre yapın. Yumuşak margarini büyük bir kaba koyup çırpın. Buna toz şeker ve toz çikolatayı katıp, hızlıca çırpın. Çırpmaya ara vermeden, patates püresini, kabartma tozunu, unu, yumurta sarılarını, vanilyayı, iyice ezilmiş ceviz içini ve sütü katıp, karıştırın. Çok yumuşak bir hamur elde edin. Yumurta aklarını kar gibi çırpın. Bu karışıma azar azar çırparak ilâve edin. Yağlı turta kalıbına bunu yayın. Üzerini düzeltin. Orta hararetli fırında 45 dakika pişirin. Fırından çıkınca ılınmasını bekleyin. Kalıptan düzgünce çıkartın. Üzerini krem şanti ile süsleyin ve rendelenmiş çikolatayı serpin.
ML® Linz Turtası için tıklayın
ML® Linz Turtası (görsel)
|
Alman Turtası |
|
Günseli
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2005
Mesajlar: 77 Şehir: Kıyık/EDİRNE |
Kısa URL: https://ml.md/lc10770
Gönderme Tarihi: 02.Oca.2007
3,340 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kullanılacak malzeme (12 kişilik):
250 gr pürelik patates,
1 su bardağı süt,
125 gr tereyağı,
1+4/5 su bardağı tozşeker,
100 gr toz çikolata,
1+1/5 su bardağı un,
2 yumurta,
4 tatlı kaşığı kabartma tozu,
125 gr ceviz içi,
1 tatlı kaşığı vanilya,
2 su bardağı krem şanti,
100 gr rendelenmiş sütlü çikolata.
Yapılışı:
Patatesler iyice haşlandıktan sonra kabukları soyulur, ezilerek püre haline getirilir. Büyük porselen bir kâseye yumuşatılmış tereyağı konur, iyice karıştırılır, yumuşatılır. Çırpmaya ara vermeden tozşeker ve toz çikolata azar azar katılır, karışıma yedirilir. Çırpmaya devam edilerek, karışıma sırasıyla püre haline getirilmiş patates, kabartma tozu katılmış un, yumurta şansı, vanilya ve iyice dövülmüş ceviz içi azar azar katılır, iyice yedirilir. Karışıma süt de ilave edildikten sonra çok yumuşak bir hamur elde edilinceye kadar karıştırılır. Diğer tarafta yumurta akları köpük haline gelinceye kadar çırpılır ve karışıma azar azar katılır. Hamurun karıştırılması ve içindekilerin birbirlerine iyice yedirilmesi tamamlanınca karışım yağa bulanmış turta kalıbına boşaltılır. Bir spatulayla düzeltildikten sonra kalıp fırına sürülür. Orta ısılı fırında 40-50 dakika kadar pişirilen turta, içine batırılacak bir kibrit çöpü kupkuru çıkıncaya kadar fırında tutulur. Piştikten sonra fırından çıkarılır. Turta ılıyınca ince kenarlı bir bıçakla turtanın kalıba yapışıp yapışmadığı kontrol edilir ve önce bir ızgaraya baş aşağı edilerek aktarılır. İyice soğuyunca servis tabağına alınır. Turta iyice soğuyunca krem şanti sıkma torbasına veya pasta enjektörüne konur, turtanın üzeri ve yanları süslenir. Rendelenmiş çikolatalar krem şantinin üzerine serpiştirildikten sonra servis yapılır.
ML® Germen Keki için tıklayın
|
Alman Turtası |
|
nedime
Aşçıbaşı
Kayıt: 14.07.2005
Mesajlar: 28 Şehir: Almanya |
Kısa URL: https://ml.md/lc64
Gönderme Tarihi: 14.Tem.2005
5,728 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Yumurta, 150 gr. margarin, 1 Su bardağı şeker, 2 Su bardağı un, 1 Paket vanilin, 1 Paket kabartma tozu yoğrulur, yağlanmış ve unlanmış bir kalıba ince bir tabaka halinde (çukur tabak şeklinde) yayılır.
4 yumurta sarısı, 1 Su bardağı şeker, 125 gr. margarin, 1 çorba kaşığı nisaştası, 500 gr. yoğurt, 1 paket vanilya, bir miktar üzüm ya da vişne çırpılır, üzerine çırpılmış 4 yumurta akı kaşıkla yavaşça ilave edilir. Hazırlanan krema hamurun içine boşaltılır. Önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirilir.
|
|
Alman Turtası Tarifleri Alman Yemekleri
|
|