Samsun Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Buğday unu 1/2 Kg.
Sıvı yağ 1 Çay bardağı
Kuru soğan 2 Orta boy
Kıyma 250 Gr.
Maydanoz 4 Sap
Karabiber 1/2 Çay kaşığı
Tuz
Buğday unu, yağ ve tuz ile yoğrularak elde edilen hamur İki zuvalaya ayrılır. Oklava ile açılır. Yufkaların üstü yağlanır, yuvarlanır, tekrar kalınca açılır. Yağlanmış tepsiye birinci yufka döşenir. Araya hazırlanan iç yayılır. Diğer yufka da açılarak üste yerleştirilir. Sıvı yağ ile yağlanır. Fırına verilir.
Not: İç'in hazırlanması: Kıyma, doğranmış soğan, maydanoz, tuz ve karabiber sıvı yağ ile kavrulur.
|