Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Altı Ezmeli Kebap (Gaziantep)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Beyti Tarifleri
Çöp Şiş Tarifleri
Döner Tarifleri
Fırın Kebabı Tarifleri
Hünkar Beğendi Tarifleri
İslim Kebabı Tarifleri
Kağıt Kebabı Tarifleri
Kuzu Kebabı Tarifleri
Orman Kebabı Tarifleri
Patlıcan Kebabı Tarifleri
Sebze Kebabı Tarifleri
Şiş Kebabı Tarifleri
Tandır Kebabı Tarifleri
Tas Kebabı Tarifleri
Tencere Kebabı Tarifleri
Tepsi Kebabı Tarifleri
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Ezmeli Kebap (Gaziantep)

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc171814
Gönderme Tarihi: 03.May.2023
183 defa indirildi / yazdırıldı




1 kilogram kuzu kıyma
100 gram kuyruk yağı
2 kilogram domates
10 adet sivri biber
1 tatlı kaşığı tuz
1 demet maydanoz
Karabiber
Tuz

Kıymayla kuyruk yağını karıştırıp içine tuzu ekleyin.
Özleşene kadar güzelce yoğurduğunuz kıymadan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp şişe dizin.
Şişleri ızgarada ya da fırında her yeri kızaracak şekilde pişirin.
Bu esnada domatesleri yatay olarak ikiye bölüp ızgarada közleyin ya da fırında pişirin.
Pişen domateslerin kabuklarını soyun.
Domatesleri ezip tuz ve karabiberle harmanlayın.
Sivri biberleri çok ince doğrayın.
Hazırladığınız domatesli ezmeyi servis tabağına yayın.
Üzerine ince kıydığınız biberleri yayın.
Son olarak pişen etleri şişten çıkarıp biberlerin üzerine yerleştirin.
İnce kıydığınız maydanozla süsleyerek servis yapın.


ALTI EZMELİ KEBAP (Gaziantep)

Kezban
Editor
Editor

Kayıt: 14.08.2005
Mesajlar: 165
Şehir: Balgat/ANK
Kısa URL: https://ml.md/lc87396
Gönderme Tarihi: 06.Mar.2013
2,621 defa indirildi / yazdırıldı




Güneşin ve Ateşin Tadı
Gaziantep Ticaret Odası


Ezme için:
2 kg olgun domates
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
150 g yeşilbiber
Kebap için:
1 ölçü kuşbaşı (tike) kebap
1 ölçü kıyma kebap

Domatesleri kabuklarını soymadan, ikiye bölerek şişe saplayın. Harlı ateşte çevirerek her tarafının iyice közlenmesini sağlayın.
Ateşten alın, şişten çıkararak kesme tahtasına koyun ve bir bıçak yardımı ile kabuklarım çıkarın. Domatesi bıçakla ince kıyarak ezme haline getirin. Uygun bir servis kabına alarak ılık olarak muhafaza edin. Bu arada yeşilbiberleri incecik kıyın.
Servis kabındaki sıcak domates ezmenin üzerine ince kıyılmış yeşilbiberleri serpeleyin ve kebapları şişten çekerek üstüne yerleştirin. Karabiber ekerek servis yapın.

Not: Ev ortamında domatesleri mangalda közlemek yerine fırında da yapabilirsiniz. Fırın tepsisine domatesleri dizip kabuklan adeta yanacak gibi yüksek ateşte 45-50 dakika kadar tutmanız yetecektir. Etleri pişirirken ezmeyi fırının sıcaklığında soğumadan tutmanız da mümkün.
Mangal yapılırken kebaplar sade yendiği gibi, közlenmiş domates ile yapılan ezme ile de yenir. Mangalda önce domates közlenip ezme hazırlanır, sıcak tutulur. Sonra kuşbaşı ve kıyma kebapları pişer, sıcak ezme üstüne isteyen kıyma, isteyen kuşbaşı alır, isteyen ikisini karıştırır. Bu yüzden ezmelik bol domates közleyince et oranlarını isteğe göre ayarlayarak, sade kuşbaşı, terbiyeli kuşbaşı ya da kıyma kebap hazırlayabilirsiniz. Közlenmiş domatesin tatlı-ekşi lezzeti, mangalda pişen etin tadını dengeler ve hafifletir.
Altı ezmeli kuşbaşı veya kıyma kebap üstüne bir yemek kaşığı sadeyağı veya tereyağını ince pul kırmızıbiber ile kızdırıp dökerseniz bambaşka bir lezzet elde edebilirsiniz.
Altı ezmelilerin yanında pide ekmeği, yeşil Antep biberi ve ayran bulundurmayı unutmayın!



Altı Ezmeli Kebap

Esra R.
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 06.04.2011
Mesajlar: 54
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc73292
Gönderme Tarihi: 04.Mar.2012
2,562 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg kuşbaşı kuzu eti
1 soğan
100 gram tereyağı
1 çorba kaşığı salça
3 su bardağı et suyu ya da su
3-4 dal maydanoz, tuz
Beğendi için:
1 kilo patlıcan
1 çorba kaşığı limon suyu
1 çorba kaşığı tepeleme tereyağı
1 çorba kaşığı tepeleme un
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri

Kebap için, soğanı rendeleyip suyunu sıkın. Tereyağını bir tencereye alıp, üzerine eti ve soğan suyunu ekleyip kavurun. Salçayı ilave edip 1-2 dakika kavurun. Üzerine et suyunu aktarıp, etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuzunu ayarlayın. Beğendiyi hazırlamak için, patlıcanları közleyin. Kabuklarını soyun ve limonlu suya atın. Diğer taraftan bir çorba kaşığı tepeleme tereyağını küçük bir tencereye alıp, unu rengi dönene kadar kavurun. Üzerine, süzüp ince kıydığınız patlıcanı ilave edin. 1-2 dakika pişirip, süt, rendelenmiş kaşar peyniri ve tuz ekleyin. Ocaktayken bir çırpma teliyle karıştırarak 10 dakika pişirin. Beğendiyi servis tabağına alın. Üzerine eti yerleştirin. Sıcak pidelerle süsleyerek servis yapın.


Altı Ezmeli Kebap

yakın yıldızlar
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 19.08.2011
Mesajlar: 53
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc67029
Gönderme Tarihi: 20.Ağu.2011
3,130 defa indirildi / yazdırıldı




Kebap için:
500 gr. kebaplık et
80 gr. kuyrukyağı
3-4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates
1 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Yenibahar
Tuz, karabiber
Ezme için:
4 büyük domates
4 sivri yeşilbiber
Maydanoz
Tuz

İnce kıyılmış kuyruk yağı, sarımsak, domates, biber, sıvıyağ, yenibahar, tuz ve karabiber bir kapta iyice karıştırılır. Kuşbaşı doğranmış etler bu sosla karıştırılır. 2-3 dakika elle yoğrulur ve terbiyelenmesi için 5-6 saat ya da bir gün dolapta dinlendirilir.
Ezmeyi hazırlamak için domatesler közlenir, kabukları soyulup ezilir ve üzerlerine ince kıyılmış sivribiber ile maydanoz serpiştirilir. Ezme servis tabağına koyulur ve üzerine terbiyelenen etler şişe takılıp ızgarada pişirilerek dizilir. Üzerine maydanoz koyulur ve tırnak pide ile servis edilir.


Altı Ezmeli Kebap (Gaziantep)

kara elmas
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 17.11.2008
Mesajlar: 19
Şehir: Zonguldak
Kısa URL: https://ml.md/lc30373
Gönderme Tarihi: 17.Kas.2008
3,058 defa indirildi / yazdırıldı




Yarım kg kuzu kuşbaşı
6 adet damates
3 adet sivri biber
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz

Domatesler bir kaba bırakılır ve fırında közlenir. Bu arada etler az tuzla karıştırılır ve şişlere takılır, ızgarada pişirilir. Köz domateslerin kabukları soyulur ve bıçakla ezercesine doğranır, servis kabına aktarılır. Üzerine az tuz eklenir, karıştırılır. Bu arada domates ezmesinin sıcak kalması için altta az ısıyla sürekli ısıtılır. Üzerine şiş etler ve pul biber eklenir, karıştırılır. En son üzerine çiğden ince kıyılmış sivri biber katılır. Servise sunulur.






Altı Ezmeli Kebap (Gaziantep) Tarifleri Kağıt Kebabı Tarifleri



(5 adet Altı Ezmeli Kebap (Gaziantep) 274,099 defa bakıldı)

1 2 3 4 5

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort