Kısa URL: https://ml.md/lc7509
Gönderme Tarihi: 29.Eyl.2006
2,452 defa indirildi / yazdırıldı
2 su bardağı bulgur
3 su bardağı et suyu
1 adet kuru soğan
1 adet orta boy domates
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı haşlanmış nohut
1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
1 demet nane
Pul biber
Tuz
Soğanı rendeleyip yağda pembeleştirelim. Doğranmış domatesi ilave edip kavurduktan sonra içine et suyunu koyalım. Karışım kaynayınca ayıklanıp, yıkanmış bulgur, tuz ve pul biberi ekleyip suyunu çekmesini bekleyelim. Ateşten almadan önce mercimek ve nohudu ilave edelim. Pilavı tamamen suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirelim. Dinlendirip üzerine ince doğranmış nane serpelim.
2 su bardağı Hasata Pilavlık Horasan Bulguru
2 kilo tarla domatesi
4 diş sarımsak
1 bağ roka
Çeyrek bağ maydanoz
1/5 bağ dereotu
3 dal yeşil soğan
1/2 çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Domatesleri küp küp doğrayıp, zeytinyağında ince doğranmış sarımsak ile 10 dakika kavurun.
Sonra içine yıkanmış pirinç, tuz ve karabiber ilave edin.
Ara ara karıştırarak 20 dakika pişirin.
Bulgurlar diri kaldıysa az miktarda su ilave edin ve çekinceye kadar pişirmeye devam edin.
İnce kıyılmış yeşilliği pişen pilava karıştırıp 5 dakika dinlendirip servis edin.