|
|
Analı Kızlı Köfte |
|
Ceren
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.04.2011
Mesajlar: 133 Şehir: Trabzon |
Kısa URL: https://ml.md/lc64714
Gönderme Tarihi: 21.Haz.2011
2,255 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg orta bulgur
1 kg kıyma
4 baş kuru soğan
1 demet maydanoz
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
Bir miktar tuz
Bir miktar sıvıyağ
İçinin hazırlanışı : 4 baş kuru soğanı ince ince doğrayın, yağda hafif kavurun ve daha sonra kıymanın 250 gramıyla birlikte iyice kavurun. Daha sonra baharatlarını ve maydanozu içine ekleyerek tuzun ilave edip iyice karıştırıp soğumaya bırakın.
Dışının hazırlanışı : Kalan 750 gr kıymayı 4 su bardağı suyla yoğurun. Bulgurla kıymayı karıştırıp macun kıvamına gelinceye kadar iyice yoğurun, yoğurduğunuz bu bulgurdan ceviz büyüklüğünde parçalar ayırarak elinizin içinde içi boş yumurta şeklinde açın. Daha sonra soğumaya bırakılan iç malzemeyi içine koyup kapatın. Hazırladığınız bulgurdan misket büyüklüğünde yuvarlayın. Bu işler bittikten sonra yarım çay bardağı sıvı yağ ve salçadan oluşan suyu hazırlayıp kaynadıktan sonra köfteleri içine atın. 15 dakika haşladıktan sonra servis edin.
|
Analıkızlı Köfte |
|
tarhana
Aşçıbaşı
Kayıt: 07.09.2013
Mesajlar: 22 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc92054
Gönderme Tarihi: 08.Eyl.2013
1,811 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gram kuşbaşı et
2 su bardağı ince bulgur
1 soğan
1 yumurta
4 dal maydanoz
1 çorba kaşığı salça
4 diş sarımsak
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber, kimyon, kırmızı pul biber
Yumurta, kıyılmış maydanoz, salça, ezilmiş sarımsak, baharat, rendelenmiş soğan ve bulguru iyice yoğurun. Ara ara su ekleyip macun kıvamına getirin. Köfte şekli verip buzdolabında 15 dakika kadar dinlendirin. Eti tencerede haşlayın. Yumuşayınca tuz ekleyip, bulgurlu köfteleri katın, 15 dakika birlikte pişirin. Servis tabağına aktarıp ikrama hazırlayın.
|
Analı Kızlı |
|
dilnur
Aşçıbaşı
Kayıt: 04.12.2013
Mesajlar: 20 Şehir: Edirne |
Kısa URL: https://ml.md/lc94294
Gönderme Tarihi: 07.Arl.2013
1,890 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı ince bulgur
250 gram içli köftelik yağsız kıyma
1 su bardağı sıcak su
1 soğan
4 diş sarımsak
4 dal maydanoz
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber, kimyon, kırmızı pul biber
3 çorba kaşığı unu
1 yumurta
2 büyük rendelenmiş domates
Derin bir yoğurma kabında kıymayı, unu, yumurta, kıyılmış maydanoz, salça ve sarımsağı ekleyip yoğurmaya başlayın. Üzerine baharatları, rendelenmiş soğanı, bulguru ve sarımsakları ekleyip iyice yoğurun. Ara ara su ekleyip macun kıvamına getirin. Köfte harcını elinizle büyüklü küçüklü yuvarlayıp şekil verin, buzdolabında 15 dakika kadar dinlendirin. Daha sonra kaynayan tuzlu suda 15 dakika pişirin. Domatesi zeytinyağında 5 dakika pişirip sos hazırlayın. Üzerine döküp ikram edin.
|
Analı Kızlı |
|
İ
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.09.2014
Mesajlar: 622 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc121009
Gönderme Tarihi: 14.Kas.2016
2,052 defa indirildi / yazdırıldı
|
1,5 su bardağı ince bulgur
2 yemek kaşığı irmik
2 yemek kaşığı un
1 yumurta
150 çiğ köftelik kıyma
1 tatlı kaşığı salça
Toz biber
Pul biber
Karabiber
Tuz
İçi için;
200 gram kıyma
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı salça
1 çay kaşığı pul biber
Karabiber
Tuz
10-15 dal maydanoz
1 yemek kaşığı tereyağı
Sosu içi;
Yarım su bardağı haşlanmış nohut
1 fincan sıvı yağ
1 kuru soğan
2 yemek kaşığı salça
Kuru nane
Karabiber
Pul biber
Tuz
Kıyma tencereye alınır kendi suyunda kavrulur. Soğan ve tereyağı ilave edilip kavrulmaya devam edilir.
Kavrulduktan sonra üzerine salça, baharatlar ilave edilir, birkaç dakika daha kavrulur, altı kapatılır.
Doğranmış maydanoz ilave edilip karıştırılır. Soğuması beklenir. Soğuduktan sonra buzdolabına alınarak biraz donması sağlanır.
Dışı için; bulgur yoğurma kabına alınır. Üzerine irmik, salça, pul biber, karabiber ve tuz eklenir, sıcak su ilave edilerek karıştırılır ve yumuşaması beklenir.
Et, un ve yumurta da ilave edilerek yumuşayıncaya kadar yoğurulur.
İçli köftesi için hamurdan 10 adet mandalina büyüklüğünde beze yapılır, içli köfte şeklinde açılır, iç konarak kapatılır ve yuvarlak şekil verilir.
Geri kalan hamur fındık büyüklüğünde yuvarlanır, üzerlerine hafifçe bastırılır.
1 soğan yemeklik doğranır, bir tencerede sıvıyağla birlikte pembeleşene kadar kavrulur.
2 yemek kaşığı salça, 1 çay kaşığı pul biber ile birlikte kavrulur. Üzerine 5 bardak sıcak su ilave edilir.
Kaynayan suya köfteler, haşlanmış nohut, 1 çay kaşığı nane ilave edilerek 15 dakika daha birlikte pişirilir.
|
Analı Kızlı Köftesi |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc160908
Gönderme Tarihi: 29.Ekm.2021
382 defa indirildi / yazdırıldı
|
İçi için:
300 gr orta yağlı kıyma
2-3 tane orta büyüklükte kuru soğan
3 yemek kaşığı tereyağı
5-6 dal maydanoz
Tuz
Karabiber
Dış Harcı İçin:
500 gr yağsız iki kere çekilmiş kıyma
1 kg ince bulgur (orta bulgur)
Tirit için:
500 gr kemikli et
2-3 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz
Kıyma ile küp şeklinde doğranmış soğanı birlikte kavurun. Ateşten alarak tuz, karabiber, ince kıyılmış maydanoz ilave edip karıştırın. Bir kenarda soğumaya bırakın. İstenirse akşamdan da hazırlanabilir.
Eti yıkayıp tencerede suyunu çektirin. Yağla biraz kızartıp, salçalar ilave ederek tuz atıp sıcak su koyarak etleri (pişinceye kadar), kısık ateşte pişirin. Hem lezzetli bir et suyu çıkar hem de etler pişer.
Orta bulgur; yağsız kıyma ve tuza su ilave ederek iyice yoğurun. Hamur, macun kıvamına gelinceye kadar yoğurma işlemine devam edin. Bu köftenin en büyük özelliği hamurun yoğrulma kıvamıdır. İyi yoğrulmuş hamur; yüksekten, yoğrulduğu kaba, tümü ile atılır. Tepsiye hamur yapışmıyorsa olmuş demektir. Yoğurma süresi ortalama 30-40 dakika gibidir.
Yoğurulan hamurdan, iki ceviz büyüklüğünde parçalar sıkın. Her sıkımı, elde yuvarlayarak, işaret parmağı kullanıp, yuvarlak topun tam ortasından başlayıp parmak kullanarak dış duvarı çok ince olacak şekilde oyun. Önceden hazırlanan içi, küçük kaşık yardımı ile doldurun, oyulmuş ve içi doldurulmuş hamurların ağzını hafif büzgü ile birleştirip kapatın.
Islak tepsiye dizin. Bu işleme kıymalı iç bitinceye kadar devam edin. Kalan hamuru, nohut büyüklüğünde çimdikleyerek yuvarlayın. Küçük yuvarlakları da ayrıca ıslak tabağa koyun. Pişirilen eti süzün. Etleri kemiklerinden ayırarak tekrar kendi suyuna atın. Kaynamaya bırakın. Kaynayan et suyuna, önce dolma köftelerini çok sıkı olmayacak şekilde atarak haşlayın.
Haşlanan köftelerden, bir tanesi alınıp kulağa tutulur. Köftenin içinden ses duyulursa haşlanmış demektir. Haşlanan köfteleri servis tepsisine veya küçük boy leğene alın. Kalan kaynamış suya, yuvarlanan küçük köftelerin hepsini birden atın.
Yaklaşık 10 dakika kadar haşlanınca tencereden süzerek aldığınız köfte ve etleri, dolmaların üzerine koyun. Kalan salçalı et suyunu da köftenin üzerine dökün, karabiber ile servis yapın.
|
|
Analı Kızlı Köfte Tarifleri Ciğer Köfte Tarifleri
|
|