Kısa URL: https://ml.md/lc167494
Gönderme Tarihi: 23.Eyl.2022
477 defa indirildi / yazdırıldı
Elazığ il Kültür ve Turizm Müdürlüğü
1 adet kuru soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
150 gr kavurma
1 çay bardağı yeşil mercimek
1 çay bardağı lobik
1 çay bardağı nohut
1 çay bardağı döğme
Su
Salça
Bakliyatlar ayrı ayrı bir gece önce ıslağa koyulur.
Soğan ince kıyılır, kavurma ve tereyağını ile kavurulur.
Üstüne salçası eklenir ve kavurmaya devam edilir.
Suyu katılarak kaynamaya bırakılır.
Tuzu ayarlanır.
Bakliyatları ilave edilir ve yumuşayana kadar pişirilir.
Sıcak olarak servis edilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc163167
Gönderme Tarihi: 19.Şub.2022
225 defa indirildi / yazdırıldı
Elazığ Kültür ve Yardımlaşma Derneği
1 baş soğan
150 g kavurma
1 çay bardağı bütün mercimek
1 çay bardağı lobik
1 çay bardağı nohut
1 çay bardağı döğme
Su
Salça
Tuz
Kavurma ile soğan kavrulur. Salça ve tuz konulup karışıldıktan sonra 6 su bardağı su, ilâve edilip kaynatılır. Daha sonra bütün mercimek, lobik, döğme de üzerine dökülerek pişirilir.