|
Ananasın Faydaları |
 |
dolu
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc179795
Gönderme Tarihi: 07.Ekm.2024
117 defa indirildi / yazdırıldı
|
Potasyum A vitamini C vitamini Kalsiyum Magnezyum Fosfor Bakteri ve parazitlerle savaşmaya yarar, Sindirimi kolaylaştırır, İltihaplanma riskini azaltmada ve yaraların hızla iyileşmesini sağlamada etkilidir.
|
Ananasın Faydaları |
 |
Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 2317 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc184496
Gönderme Tarihi: 24.Ağu.2025
23 defa indirildi / yazdırıldı
|
Organizmayı tazeleyip toksinlerden arındıran ananasta "bromelain" adlı enzim bulunmaktadır. Bu enzim ananas bitkisinin sap ve gövdesinde bulunur. Bromelain, et ve balıktaki proteinli moleküllere yapışarak hazmı kolaylaştırır. Bu sebepten dolayı ananas, protein içeren öğünlerden sonra ve ara öğünlerde tüketilmelidir.
Bromelain ayrıca solunum yolu rahatsızlıklarına iyi gelmenin yanı sıra akciğer, bağırsak, yumurtalık ve cilt kanserlerinde tümörlü hücrenin büyümesini de engellemektedir.
Bağırsakları düzenleyen ve kabızlığı önleyen, bol miktarda lifte içeren ananasta ayrıca provitamin A, B kompleksi, C, betakaroten ve B12 vitaminleri bulunmaktadır.
Diğer meyvelerde bulunmayan "mangan" elementi ananasta bulunur ve mangan eksikliği sonucunda iskelette gelişim bozuklukları meydana gelir.
Dilimlenen ananasın tazeliğini ve besin değerini yitirmemesi için iki gün içerisinde tüketilmesi gerekir.
Ezberleme kapasitesini arttırmak için ananas yenmesi gerekir.
Günde 2 dilim ananas tüketmek sağlığa iyi gelir.

|
|