|
Ananaslı Kek |
|
hande güler
Aşçıbaşı
Kayıt: 09.10.2017
Mesajlar: 25 Şehir: Mardin |
Kısa URL: https://ml.md/lc128859
Gönderme Tarihi: 09.Ekm.2017
1,343 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
2 adet yumurta
1.5 su bardağı toz şeker
1/3 su bardağı fındık yağı
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağı un
1 çay bardağı ceviz içi
1 kahve fincanı esmer şeker
3 dilim konserve ananas
3 adet kiraz şekeri
1 yemek kaşığı tereyağı
Kalıbı tereyağı ile bolca yağlayın. Üzerine esmer şekeri serpin. Kalıbın dibine ananas dilimlerini dizin; ortalarına kiraz şekerlerini, kenarlarına ceviz parçalarını yerleştirin. Yumurta ve toz şekeri mikserle çırpın. Şekerler eriyince içerisine un, kabartma tozu, vanilya ve fındık yağı ilave ederek karıştırın. Dibini süslediğiniz kalıba yapmış olduğunuz karışımı yavaşça dökün. 180 derecede kek pembeleşinceye kadar pişirin. Fırından çıkar çıkmaz servis tabağına tersyüz ederek çıkarın. Soğuyunca dilimleyerek servise sunun.
|
Ananaslı Kek |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc70264
Gönderme Tarihi: 29.Kas.2011
1,920 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yumurta
1.5 su bardagı toz şeker
Yarım su bardagı sıvı yag
Yarım su bardagı süt
3 su bardagı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 kutu dilimli ananas
1 corba kaşıgı hindistancevizi
Yumurta ve tozşekeri çırpın. Sıvıyağ ve sütü ekleyip tekrar çırpın. Un ve kabartma tozunu eleyip, vanilyayı ekleyin, iyice karıştırın. Karışımı yağlanmış kelepçeli kalıba yayın. Karışımın ortasına 1 dilim ananas yerleştirin. Diğer ananasları ortadan ikiye bölüp kenardaki boşluklara yerleştirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Kalıpla birlikte soğumaya bırakın. Servis yapmadan önce üzerine hindistancevizi serpin. Dilimleyerek, dilerseniz frambuaz sos ile servis yapın.
|
Ananaslı Kek |
|
hamiyet
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.08.2011
Mesajlar: 52 Şehir: Nevşehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc68461
Gönderme Tarihi: 28.Eyl.2011
1,796 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 bardak un
4 yumurta
Vanilya
Kabartma tozu
1 bardak şeker
Ayrıca 3 kaşık şeker
3 kaşık şekeri keki pişireceğimiz kapta yakalım bir kenara bırakalım. Ayrı bir kapta yumurtaları kar haline gelene kadar çırpalım. Sonra şekeri ekleyip şeker eriyene kadar çırpalım. Sonra unu, kabartma tozunu ve de vanilyayı da ekleyip biraz daha çırpalım. Şekeri yaktığımız kaba ananasları dizip üstüne kek hamurunu döküp fırına verelim. Fırından çıkınca kalıbı ters çevirelim soğuk servis yapalım.
|
Ananaslı Kek |
|
kanat
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.10.2010
Mesajlar: 31 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc56846
Gönderme Tarihi: 23.Ekm.2010
3,000 defa indirildi / yazdırıldı
|
Emine Beder
1 kutu ananas konservesi (250 gr.)
1 paket hazır kek unu
3 yumurta
1 orta boy havuç
1 su bardağı ceviz
1 su bardağı süt (Arzuya göre üzeri için)
1/2 paket krema
Yumurtaları beyazlaşıp köpürene dek mikserle çırpalım. İçine sütü ekleyip karıştıralım. Sonra hazır kek unu ve tarçını ekleyip mikserin düşük ayarı ile karıştıralım. Ananas dilimlerini tavla zarı iriliğinde doğrayalım. Hamurun içine iri rendelenmiş havucu ekleyip karıştıralım. 25-30 cm çapındaki kek kalıbını margarinle yağlayıp tabanına un serpelim. Hamurun üçte birini kalıba boşaltalım. Kalan hamurun içine iri dövülmüş cevizi ve ananasları ekleyip karıştırarak kalıba boşaltalım. 180°C ısılı fırında pişirerek fırından alalım. Keki, kalıbı içinde soğuttuktan sonra servis yapalım.
ML® Ananas Şurubu (görsel)
|
ANANASLI KEK |
|
miray
Aşçıbaşı
Kayıt: 17.07.2009
Mesajlar: 22 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc38214
Gönderme Tarihi: 17.Tem.2009
2,746 defa indirildi / yazdırıldı
|
300 gr. şeker
6 Yumurta
200 gr. tereyağı
350 gr. un
Bir tutam tuz
250 gr. ananas
Biraz limon kabuğu rendesi
Küçük bir paket kabartma tozu
Derin bir porsolen kasede 200 gr. tereyağı 300 gr. şeker bir tutam tuz limon kabuğu rendesini ilâve ediniz. İyice çarpınız.
Birer birer yumurta kırınız. Her bir yumurta kırdığınızda iyice karıştırınız.
Kabartma tozu 350 gr. un ve Küçük doğranmış ananasları hamura ilâve ediniz karıştırınız.
İçine kâğıt yayılmış yuvarlak pasta kalıbına bu karışımı boşaltınız. Sıcak fırında orta ısı derecesinde pembe renkte pişiriniz.
Not: Arzu edilirse üzerine glas royal sürünüz.
ML® Bardakta Ananas Tatlısı (görsel)
|
Ananaslı Kek |
|
anfora
Aşçıbaşı
Kayıt: 17.12.2008
Mesajlar: 20 Şehir: Muğla |
Kısa URL: https://ml.md/lc31259
Gönderme Tarihi: 17.Arl.2008
2,436 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 çorba kaşığı tereyağı
1 kutu konserve ananas
Üzeri için:
1 çorba kaşığı bal
1 çorba kaşığı su
Yumurtalar ve şeker mikserle bembeyaz olana kadar çırpılır. Üzerine eritilmiş tereyağı, un, vanilya ve kabartma tozu eklenir, kaşıkla karıştırılır. Yağlanmış kelepçeli kalıba dökülür. Halka şeklindeki ananaslar dizilir. 175 derece fırında kabarıp kızarana kadar pişirilir. Sıcakken üzerine fırçayla ballı su sürülür.
ML® Bardakta Ananas Tatlısı için tıklayın
|
Ananaslı Kek |
|
Bilgi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.09.2005
Mesajlar: 38 Şehir: Bakırköy/İSTANBUL |
Kısa URL: https://ml.md/lc5396
Gönderme Tarihi: 19.Haz.2006
2,511 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarim paket margarin (125 gr)
3 kahve fincani pudra sekeri
3,5 kahve fincani un
1 kahve fincani sut
2 yumurta
1 paket vanilya
yarim paket kabatma tozu
8 dilim ananas (yada istege gore azaltilip cogaltabilinir)
Seker ve yumurtalar iyi bir sekilde cirpilir. Icine eritilip sogutulmus yag,vanilya ve sut eklenir. Kabartma tozu ve un karistirilarak malzemeye ilave edilir. Bes dilim ananas kucuk kucuk dogranir ve karisima eklenir. Yaglanmis yada yagli kagit konulmus yayvan bir tepsiye (orta boy tepsi yada kalip )dokulur. Uzerine kalan ananaslar dizilir. 150 derecelik firinda yarim saat kadar pisirilir.
ML® Ananas Reçeli (görsel)
|
|