|
|
Anasonlu Çörek |
|
astronot
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.02.2008
Mesajlar: 38 Şehir: İzmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc21400
Gönderme Tarihi: 15.Şub.2008
3,983 defa indirildi / yazdırıldı
|
1,5 Çay kaşığı anason
1 Çorba kaşığı susam
1 Çay kaşığı çörek otu
Hamur Malzemesi:
3 Su bardağı un
1 Küçük margarin (125 gr.)
1 Yumurta
1 Çorba kaşığı yoğurt
1 Çorba kaşığı limon suyu
1/2 Çay kaşığı karbonat
1,5 Çay kaşığı tuz
Anasonu bir kahve fincanı su ile kaynatıp, soğutarak suyunu süzünüz.
Unu genişçe bir kaba eleyiniz. Margarini katıp iki avuç arasında yağı una yediriniz. Ortasını açıp yumurta akı, yoğurt, limon suyunda eritilmiş karbonat, tuz ve anasonlı su koyarak bir hamur yapınız.
Hamuru merdane ile 1/2 parmak kalınlığında açınız. Şekilli kalıplarla kesip, tepsiye diziniz. Üzerine yumurta sarısı sürüp, susam ve çörek otu serpiniz. Orta hararetli fırında pembe renkte pişiriniz.
|
ANASONLU ÇÖREK |
|
ferda
Aşçıbaşı
Kayıt: 10.09.2009
Mesajlar: 20 Şehir: Trabzon |
Kısa URL: https://ml.md/lc40571
Gönderme Tarihi: 10.Eyl.2009
2,593 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 su bardağı un
1,5 su bardağı şeker
50 gr toz anason
7 tane yumurta
1 çay kaşığı tuz
Yumurta sarılarını iyice çırpıldıktan sonra şekerle karıştırılıp çırpma işlemi tekrarlanır. Un, anason ve çırpılmış iki yumurta akı karıştırılarak bozadan daha koyu bir kıvama getirilir. Küçük kalıplar ya da yağlanmış tepsiye döküp üzerine anason ekilir. Bıçakla küçük parçalara bölünüp orta ısılı fırında 30 - 40 dakika pişirilir.
|
|
Anasonlu Çörek Tarifleri Açma Tarifleri
|
|