|
Anasonlu Gevrek |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc159931
Gönderme Tarihi: 09.Eyl.2021
264 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
2 çorba kaşığı anason
1 adet yumurta
4 çorba kaşığı tereyağı
5 çorba kaşığı sıvı yağ
Aldığı kadar un
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı ayıklanmış ay çekirdeği
Yumurtanın akını ve sarısını ayırın. Tereyağı ve sıvı yağı derin bir kaba alıp, üzerine 2 su bardağı un ekleyip, yoğurun. Anason, tuz, yumurta sarısı ve kabartma tozunu katın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar un ilave edip, yoğurun. Hafif unlanmış tezgahta hamuru merdane yardımıyla 1 cm kalınlığında açın. Çırpılmış yumurta akını üzerine sürün ve ay çekirdeği serpin. Elinizle hafifçe bastırarak çekirdeği hamura yedirin. Hamuru dilediğiniz şekilde kesip, yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Ilındıktan sonra servis yapın.
|
Anasonlu Gevrek |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc113204
Gönderme Tarihi: 05.Arl.2015
2,363 defa indirildi / yazdırıldı
|
120 gr. tereyağı
1.5 su bardağı kahverengi şeker
2 adet yumurta
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
200 gr. ceviz
120 gr. kuru vişne
1 çorba kaşığı limon kabuğu rendesi
1 çorba kaşığı anason
Tereyağını ve şekeri beyazlaşana ve köpük olana kadar mikserde çırpın. Yumurtaları ekleyip çırpmaya devam edin. Unu ve kabartma tozunu karıştırın. İçine ceviz, vişne, rendelenmiş limon kabuğu ve anasonu ekleyip harmanlayın, yağlı karışıma ekleyip karıştırın. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dökün. 160 derecedeki fırında yarım saat pişirin. Fırından alıp 15 dakika kadar soğutun. Dilim dilim kesip tekrar tepsiye koyun, 10 dakika daha pişirin.
|
Anasonlu Gevrek |
|
karayaz
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.08.2010
Mesajlar: 30 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc74716
Gönderme Tarihi: 14.Nis.2012
2,530 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çay bardağı ay çekirdeği
4 çorba kaşığı tereyağı
5 çorba kaşığı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
200 gr. anason
1 yumurta
Un
1 çay kaşığı tuz
Bir kabın içine yağları ve bir miktar un koyup yoğurun. Anason, yumurtanın sarısı, kabartma tozu ve bir miktar daha un koyup hamuru, kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurup unlanmış tezgahta açın. Yumurtanın akını üzerine sürüp ay çekirdeği dökün. Dilediğiniz şekilde kesip 200 derece fırında pişirin.
Fotoğraf "sarıgız" tarafından gönderildi. 03.01.2015
|
|