Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Açma Tarifleri > ANASONLU SİMİT (7 adet - 223,951 defa bakıldı)

ANASONLU SİMİT


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Açma Tarifleri
Ay Çöreği Tarifleri
Kete Tarifleri
Örgü Tarifleri
Poğaça Tarifleri
Ponçik Tarifleri
Rulo Çörek Tarifleri
Simit Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


ANASONLU SİMİT

Bahariye
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 30.03.2006
Mesajlar: 89
Şehir: Kadikoy
Kısa URL: https://ml.md/lc1427
Gönderme Tarihi: 30.Mar.2006
2,981 defa indirildi / yazdırıldı




2,5 su bardağı un
1 küçük paket margarin (yumuşak, 125 gr.)
2,5 çorba kaşığı Pudra şeker
2 yumurta (1 yumurta akı üzeri için ayrılacak)
2 kahve kaşığı anason
Limon kabuğu rendesi
1 kahve kaşığı kabartma tozu
Susam
1 tutam tuz

1- Anason ayıklanıp yıkanır. Bir fincan su ile kaynatılıp süzülür. (Suyu alınır.)
2- Un elenir. Ortası açılıp, anasonlu su, yağ, pudra şeker bir bütün yumurta, bir yumurta, sarısı, kabartma tozu, limon kabuğu rendesi, tuz konup yoğrulur.
3- Küçük simitler yapılır. Bu yüzleri önce yumurta akına sonra susama batırılıp tepsiye dizilir. Orta hararetli fırında pişirilir.

Not: Hamura, temizlenmiş tane anasondan 2- 3 tutam koyabilirsiniz.


Anasonlu Simit

Fat
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 16.05.2009
Mesajlar: 12
Kısa URL: https://ml.md/lc36592
Gönderme Tarihi: 18.May.2009
2,278 defa indirildi / yazdırıldı




Yarım su bardağı su
4 çay kaşığı anason
200 gr margarin
4 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım limon suyu
1 adet yumurta
Yarım su bardağı yoğrt
3 yemek kaşığı susam

Su ve anasonu bir kapta kaynatın. Suyu süzüp başka bir kaba alın. Yumurtanın sarısını ve akını ayırın. Margarini eritip un, kabatma tozu tuz bmon suyu ve yumurta akını ekleyin. Yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp küçük simit şekli verin ve yağlanmış tepsiye dizin. Yarısının üzerine fırça yardımıyla yoğurt sürün. Yarısının üzerine ise yumurta sarısı sürüp susam serpin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin Servis yapın.


ANASONLU SİMİT

PRO
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 16.06.2009
Mesajlar: 22
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc37412
Gönderme Tarihi: 16.Haz.2009
2,892 defa indirildi / yazdırıldı




Malzemesi:
8 çorba kaşığı dolusu un
1 küçük paket margarin
3 kaşık pudra şekeri
1 yumurta
1 kahve fincanı su
1 çay kaşığı anason
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı susam
tuz.

Hazırlanışı:
Unu hamur tahtasına eleyin. Ortasına yağı koyup bıçakla incecik kıyın. Anasonu ve bir fincan suyu bir kaba koyup 1-2 taşım kaynatıp süzün. Unun ortasını tekrar açıp bu suyu, yumurtayı, etrafına pudra şekeri, kabartma tozunu, tuzu koyup yoğurun. Hamuru 2 fındık büyüktüğünde parçalara ayırıp yarım santim çapında çabuklar yapın. Çubukların iki ucunu birleştirip simitler yapın. Birer yüzünü sulandırılmış yumurta sansma batı-np üzerine susam serpin. Yağlanmış tepsiye aralıklı dizip ortadan az hararetteki fırında pişirin. Fırından alınca soğutup servis yapın.


ANASONLU SİMİT

ferda
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 10.09.2009
Mesajlar: 20
Şehir: Trabzon
Kısa URL: https://ml.md/lc40572
Gönderme Tarihi: 10.Eyl.2009
2,191 defa indirildi / yazdırıldı




5 kahve fincanı un
1 kahve fincanı su
2 yumurta sarısı
biraz tuz
3/4 çorba kaşığı anason
5,5 çorba kaşığı tereyağı veya margarin

Elenmiş un hamur tahtasına koyulup ortası havuz gibi açılır. Buraya yağ, su ve tuz koyulup hepsi karıştırılarak bir hamur yoğurulur. Bu hamur bir buçuk - iki saat dinlendirilir. Sonra da hamur yirmi eşit parçaya bölünür. Her bir parça yuvarlanarak küçük parmak inceliğinde ve 18 - 20 cm kadar uzatılır. Ve iki ucu ortaya getirilip birleştirilerek 8 rakamı şekli verilir. Hepsi yuvarlanıp bitirilince de ılıtılmış tepsiye dizilir. Yumurta sarıları bir çatalla 3 - 5 kez çırpıldıktan sonra simitlerin üzerine bit fırçayla sürülür. Anasonlar da üzerlerine serpilir ve orta fmnda 20 dakika pişirilip çıkarılır. Sıcak sıcak servis yapılır.


ANASONLU SİMİT

ferman
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 30.04.2010
Mesajlar: 45
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc51299
Gönderme Tarihi: 01.May.2010
2,860 defa indirildi / yazdırıldı




Malzemeler:
250 gr. un
125 gr. margarin
3 yemek kaşığı pudra şekeri
1 yumurta
1 kahve fincanı su
1 çay kaşığı anason
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı susam
biraz tuz

Yapılışı:
Un hamur tahtasında elenir. Ortası açılır. İçine yumuşamış yağ bıçakla iyice kıyılır. Anason, bir fincan su ile kaynatılıp süzülür. Yumurta, pudra şekeri, kabartma tozu koyup hamur yapılır. Hamur iki fındık büyüklüğünde koparılıp çubuk yapılılır, küçük simit şekilleri verilir. Simitlerin birer yüzü yumurta sarısına batırılıp susam serpilir. Yağlanmış tepsiye dizilir. Orta hararette pişirilir.


ANASONLU SİMİT

zamane
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 23.12.2010
Mesajlar: 22
Şehir: Kocaeli
Kısa URL: https://ml.md/lc58828
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2010
2,531 defa indirildi / yazdırıldı




250 gr. un
120 gr. tereyağı
100 gr. un şekeri
25 gr. susam
Bir kahve kaşığı anason
Bir yumurta
Biraz karbonat

Un hamur tahtasına elenir, yağ ile kıyılır. Ayrı bir kapta bir fincan su ile kaynatılmış anason suyu, karbonat, pudra şekeri, ilâve edilir. Yoğurulur. Ceviz büyüklüğünde parçalara bölünür. Yarım santimetre kalınlığında çubuklar yapılır. Simit şekli verilir, üzerine yumurta sürülür. Susam yapıştırılır. Orta fırında pişirilir.


Anasonlu Simit

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc95590
Gönderme Tarihi: 03.Şub.2014
2,227 defa indirildi / yazdırıldı




Milli Eğitim Bakanlığı
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
Ankara 2006


250 g un
120 g margarin
2 adet yumurta
25 g yoğurt
10 g tuz
15 g maya
10 g toz şeker
5 g mahlep
5 g anason
25 g susam

Elenmiş unun ortasını açınız. Açtığınız çukurda mayayı eziniz toz şeker ve tuzu da ilave edip ılık süt veya su (25-30 °C) ile mayayı iyice eziniz.
Maya ezildikten sonra yumurtayı, margarini, yoğurdu, mahlebi ve kaynatılarak süzülmüş anasonlu suyu ilave edip yoğurarak hamuru hazırlayınız.
Hamurun kıvamı kulak memesinden daha sert olmalıdır.Hazırladığınız hamuru 10-15 dakika mayalanması için ılık ortamda (18-22 C de ) dinlendiriniz.
Dinlenen hamuru yarım ceviz büyüklüğünde parçalara bölüp küçük parmak kalınlığında çubuklar yaptıktan sonra, uçlarını birleştirerek simit şekli veriniz.
Yaptığınız simitlerin birer yüzlerini çırpılmış yumurta akına batırıp susama buladıktan sonra hafif yağlanmış tepsiye aralıklarla yerleştiriniz.
150 °C önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişiriniz.







ANASONLU SİMİT Tarifleri Açma Tarifleri



(7 adet ANASONLU SİMİT 223,951 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6 7

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort