|
ANÇÜEZ EZMESİ |
|
kadriye özay
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.09.2010
Mesajlar: 69 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc55611
Gönderme Tarihi: 06.Eyl.2010
2,792 defa indirildi / yazdırıldı
|
320 gram ançüezi soğuk suya atıp suyunu arada değiştirerek 2 saat bırakınız. Pullarını kazıyarak kılçıklarını çıkarıp havana koyunuz. Biraz ıslatılmış ekmek içi koyup arasıra gereğince sirke ve zeytinyağı akıtıp iyice ezerek kaşıkla basa basa şinuvadan geçiriniz. Pek katı olursa zeytinyağı ile gevşetiniz.
|
ANÇÜEZ EZMESİ |
|
bitmeyen şarkı
Editor
Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc59261
Gönderme Tarihi: 10.Oca.2011
3,037 defa indirildi / yazdırıldı
|
60 gr ançüez filetosu
1 diş sarımsak
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1/2 tatlı kaşığı sirke
1 kahve kaşığının ucuyla karabiber
4 dilim çavdar ekmeği
Ançüezi ve sarmısağı havanda döverek kaba bir ezme haline getiriniz. Zeytinyağını, sirkesini ve biberini ekleyip iyice karıştırınız. Bu arada, ekmeğin yalnızca yüzünü kızartınız. Kızarmış dilimi dört eşit parçaya ayırınız. Ançüez ezmesini ekmeğin kızarmamış yüzüne sürerek, servis ediniz.
|
Ançuez Ezme |
|
us
Aşçıbaşı
Kayıt: 20.01.2012
Mesajlar: 28 Şehir: Antalya |
Kısa URL: https://ml.md/lc71851
Gönderme Tarihi: 21.Oca.2012
2,819 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet zeytinyağına yatırılmış ançuez
1 çorba kasigi zeytinyağına yatirilmis kapari
1 çay bardağı kiyilmis maydanoz
100 gr tereyağı
Tuz
Karabiber
3 adet limon suyu
Yumurta
Yumurtalari haslayin, sarılarını alıp, iyice ezin. Ançuezlerin kılçıklarını ayırıp blender yardımıyla macun kıvamına. Kaparileri havanda iyice dövün. Tereyağını küçük parçalara böldükten sonra, tahta kaşık yardımıyla iyice ezip krema kıvamına getirin. Buna tuz, karabiber serpip maydanoz, yumurta sarisi, kapari ve ançuez ilave edin. Iyice karıstırıp birbirlerine yedirdikten sonra, 2-3 damla limon suyu damlatın. Bu şekilde hazırladığınız ezmeyi, kanepe ekmeklerine sürüp servis yapin.
|
|