Kısa URL: https://ml.md/lc848
Gönderme Tarihi: 16.Oca.2006
2,861 defa indirildi / yazdırıldı
Malzemeler :
900 ml. beşamel sos
3-4 çorba kaşığı ançuez esansı (veya 2 çorba kaşığı ançuez ezmesi)
50 gr. yağ
100 ml. krema
taze çekilmiş karabiber
toz kırmızıbiber
tuz
Hazırlanışı :
Sıcak beşamel sosa ançuez esansını veya ezmesini ekleyip karıştırın. Yağı
ve kremayı ilave edip, karıştırın. Tuz ve karabiberini kontrol edin. Biraz toz kırmızıbiber katarak sosu tamamlayın. İnce bir süzgeçten geçirip süzün.
Not: Bu sos ızgara balıkların yanında servis edilebilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc176989
Gönderme Tarihi: 23.Mar.2024
172 defa indirildi / yazdırıldı
Yaptığınız ançüezden veya satın aldığınız ançüezden 250 gramı geniş bir kasenin içine alın. 100 gram tereyağını oda sıcaklığına getirin. Küçük küp parçalara ayırıp kasenin içine atın. 3 adet haşlanmış yumurtanın sarılarını ilave edin. Karabiber ve limon suyunu koyup, mikserle krema haline getirin. Yumurta beyazlarını bıçak ile çok ince kıyıp krema haline gelen karışımla, karıştırın. Kızarmış ekmeklere atıştırmalık olarak sürebilirsiniz. Sos olarak dilediğiniz yemekte kullanabilirsiniz.