Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Börek Tarifleri > ANÇUEZLİ BÖREK (2 adet - 74,062 defa bakıldı)

ANÇUEZLİ BÖREK


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Alt Üst Böreği Tarifleri
Açma Börek Tarifleri
Baklava Yufkasından Börek Tarifleri
Bohça Böreği Tarifleri
Cevizli Börek Tarifleri
Çarşaf Böreği Tarifleri
Etli Börek Tarifleri
Gül Böreği Tarifleri
Ispanaklı Börek Tarifleri
Hazır Yufkadan Börek Tarifleri
Kabaklı Börek Tarifleri
Karnıyarık Böreği Tarifleri
Kıymalı Börek Tarifleri
Kol Böreği Tarifleri
Makarna Böreği Tarifleri
Mantarlı Börek Tarifleri
Mercimekli Börek Tarifleri
Milföyden Börek Tarifleri
Muska Böreği Tarifleri
Paçanga Böreği Tarifleri
Pastırmalı Börek Tarifleri
Patatesli Börek Tarifleri
Patlıcanlı Börek Tarifleri
Pazılı Börek Tarifleri
Peynirli Börek Tarifleri
Pırasalı Börek Tarifleri
Puf Böreği Tarifleri
Rulo Börek Tarifleri
Sebzeli Börek Tarifleri
Sigara Böreği Tarifleri
Sodalı Börek Tarifleri
Sosisli Börek Tarifleri
Su Böreği Tarifleri
Sucuklu Börek Tarifleri
Talaş Böreği Tarifleri
Tava Böreği Tarifleri
Tavuklu Börek Tarifleri
Tepsi Böreği Tarifleri
Zarf Böreği Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


ANÇUEZLİ KÜÇÜK BÖREK

emek
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 30.06.2009
Mesajlar: 20
Şehir: Afyonkarahisar
Kısa URL: https://ml.md/lc37785
Gönderme Tarihi: 30.Haz.2009
2,450 defa indirildi / yazdırıldı




200 gr. un (4 kahve fincanı)
175 gr. tereyağı
50 gr. açma payı un
1/2 bardak su
10 gr. tuz
15 Adet ançuez (balığı)
1 Yumurta

200 gr. un, 175 gr. tereyağı, 1/2 bardak ılık su, birkaç damla limon suyu, 10 gr. tuz ölçülerle yaprak hamuru hazırlayınız.
Hazırladığımız yaprak hamurunu 2 eşit parçaya ayırınız. Yaprak hamurunun birinci parçasını 10 cm. eninde ve 25 cm. boyunda açınız.
Az ıslatılmış nemli fırın tepsisine döşeyiniz. Diğer tarafta küçük ançuez balıklarım yıkayınız. Pullarını ayıklayınız. Kılçıklarını çıkarınız. Ançuezleri 15-20 dakika sirkede bırakınız. Süzerek, sirkeden aldıktan sonra önce hazırlanan fırın tepsisine döşenen hamurlar üzerine yan yana döşeyiniz. Sonra hamurun yanlarım su ile ıslatınız. Yaprak hamurunun diğer ikinci parçasınıda ayni ölçüde açınız. Balık döşenmiş ve yanları su ile ıslatılmış hamur üzerine kapatınız.
Hamurun yanlarını hafif bastırınız. İyice yapışsın. Üzerine çalkalanmış yumurtayı fırça ile sürünüz. Orta ısı derecesinde fırında pişiriniz. Sıcak olarak servisini yapınız.


ANÇUEZLİ BÖREK

Horse
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.01.2007
Mesajlar: 176
Kısa URL: https://ml.md/lc11296
Gönderme Tarihi: 18.Oca.2007
2,186 defa indirildi / yazdırıldı




10 gram tuz
200 gram un (4 kah. fincanı)
50 fram un (açmak için)
15 adet ançuez balığı
175 gram tereyağı
1 adet yumurta
110 gram su

1) Hamur yaparak bunları iki müsavi parçaya kesmelidir.
2) Sonra ikiye kesilen bu hamurlardan birini alarak, bunu 10 santim eninde ve 25 santim boyunda olmak üzere uzun açmalı, sonra da uzun açılan bu hamuru, nemli denecek kadar az ıslatılmış bir fırın tepsisine döşemeli, üstüne de sirkede yarım saat yatırılmış, ikiye bölünerek kılçığı çıkarılmış ve iyice kurulanmış 15 adet ançuez balığını yanyana olmak üzere döşemeli, sonra da balık döşenmiş hamurların etrafını su ile hafifçe ıslattıktan sonra bunların üstlerine yine ayni boyda açılmış ikinci hamuru oturtmalı ve yanlarına basmak suretile de iki hamurun iyice birbirlerine yapışmasını temin etmelidir. (Üstüne konacak hamur, uzunluğuna ikiye katlanarak, katlanmış yerinden enine doğru birer parmak . fasıla ile yarımşar santim kesilerek balıkların üstlerine kapatılacak olursa.: hamur piştikten sonra, kesilen yerlerden üstünde aralıklar husule gelir ki bu da hamurun süslü görünmesine yardım etmiş olur.)
3) Sonra ikinci hamurun üzerine fırça ile 1 yumurta sürdükten sonra, tepsiyi orta hararetteki fırına sürerek aşağı yukarı 20-25 dakika arasında pişirmeli, sonra da tepsi arasından bıçak yürütmek suretile hamuru tepsiden çıkarmalı ve uzun bir tabağa alarak derhal servis yapmalıdır.






ANÇUEZLİ BÖREK Tarifleri Börek Tarifleri



(2 adet ANÇUEZLİ BÖREK 74,062 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort