|
Anne Böreği |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc107476
Gönderme Tarihi: 10.May.2015
2,485 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamuru için:
2_3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar su
İçi için:
300 gram kıyma ya da lor peyniri
1 soğan
Tuz, karabiber
1 çay bardağı su
Kızartmak için bol ayçiçek yağı
Hamuru hazırlamak için un, su ve tuzla bir hamur yapın ve 10 dakika dinlendirin. Daha sonra açıp yuvarlak halinde kesin. Ayrı bir yerde kıyma, rendelenmiş soğan, tuz ve karabiberin hepsini çiğden karıştırın. İçine suyunu da ekleyip harmanlayın. Bu harcı yufkaların üzerine, köşesine yerleştirin. Üçgen şeklinde katlayıp fırın tepsisine dizin. 200 derecedeki fırında kızarıncaya kadar pişirin. Çayın yanında hemen annelerimizin yaptığı enfes bir börektir. Sıcak sıcak ikram edin.
|
Anne Böreği |
|
yansı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.03.2013
Mesajlar: 74 Şehir: Rize |
Kısa URL: https://ml.md/lc87818
Gönderme Tarihi: 22.Mar.2013
2,187 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı yoğurt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
3 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
Yarım kilo pazı
1 soğan
150 gram beyaz peynir
Yoğurma kabında yoğurt ve sıvı yağı karıştırın. Üzerine un, tuz ve bir miktar su ekleyip yumuşak bir hamur oluncaya kadar yoğurun. Dinlendirdikten sonra açın. İrice doğranmış ve ezilmiş pazıyı, rendelenmiş soğan ve peynirle karıştırıp iç malzemeyi hazırlayın. Biraz sıvı yağla yağladığınız yufkaların içine yayın. Yufkaları rulo şeklinde sarıp gül şekli verin ve tepsiye dizin. Üzerine yağ sürüp 200 derecedeki fırın 30 dakika pişirin. Kızarınca servis tabağına alın, çayın yanında sunun.
|
Anne Böreği |
|
"x"
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.09.2013
Mesajlar: 54 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc94155
Gönderme Tarihi: 01.Arl.2013
1,825 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 su bardağı un
1 çorba kaşığı kuru maya
1 çay kaşığı tuz
1 su barağı ılık süt
5 çorba kaşığı sıvı yağ
İçi için:
500 gram lor peyniri
2 çorba kaşığı tereyağı
2 haşlanmış patates
1 yumurta
1 su bardağı kıyılmış ceviz
Derin bir kabın içine unu, mayayı, tuzu koyup harmanlayın. Üzerine yağı, ılık sütü ekleyip yumuşak bir hamur tutun. Bu hamuru bezelere ayırıp 20 dakika dinlendirin. İç malzemeleri için haşlanmış patatesi ezip üzerine lor peynirini yumurtayı ekleyip karıştırın. Dinlenmiş hamurları elinizle ya da merdaneyle açın. İç malzemeyi ortasına yerleştirin ve kol böreği gibi sarın. Tepsinin ortasından başlayıp sara sara dizip 200 derecede 35 dakika kadar pişirin. Fırından alın cevizi üzerine serpip 5 dakika daha fırına verin. Daha sonra sıcak olarak ikram edin.
|
Anne Böreği |
|
asude
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.05.2014
Mesajlar: 49 Şehir: Torbalı İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc97976
Gönderme Tarihi: 05.May.2014
1,729 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamuru için:
3 çorba kaşığı yoğurt
3 çorba kaşığı sıvı yağ
3 çorba kaşığı sirke
5 gram yaş maya
1 su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
3- 4 su bardağı un
İçi için:
2 bağ teze soğan
200 gram beyaz peynir
1 adet soğan
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Öncelikle derin bir kabın içinde yaş mayayı sütle birlikte ezin. 5 dakika bekletin. Üzerine yağı, sirkeyi, yoğurdu ve tuzu ekleyip yoğurmaya başlayın. Un ekleyip iyice homojen bir hamur olana dek yoğurun. 15 dakika kadar dinlendirin. Hamurları bezelere ayırın ve ince bir şekilde açıp hazırlayın. Tepsiye 2 yufkayı yağlayıp yerleştirin. İçi için yıkanmış rendelenmiş soğanı ve peyniri ilave edin. Taze soğanı ince ince kıyıp fazla suyunu sıkıp peynirleri karışımın üzerine ekleyin. Hamuru oldukça ince bir şekilde açıp üzerine zeytinyağını gezdirin ve her tarafına yayın. Soğanlı karışımı üzerine bolca yerleştirin. Kalan açtığınız hamuru da üzerine kapatıp kenarlarını burgu şeklinde sıkıştırın. 200 derecedeki fırında 45 dakika pişirip çıkartın. Dilimleyip servis yapın.
|
Anne Böreği |
|
sümeyye koç
Aşçıbaşı
Kayıt: 07.06.2016
Mesajlar: 24 Şehir: Bolu |
Kısa URL: https://ml.md/lc117495
Gönderme Tarihi: 11.Haz.2016
1,502 defa indirildi / yazdırıldı
|
Birgül Erdoğan
1 su bardağı yoğurt suyu
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı elma sirkesi
1 tatlı kaşığı zerdeçal
1 tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı tam buğday unu
1 su bardağı beyaz un
1 çay bardağı nişasta
İç malzemesi için:
300 gram kıyma
1 adet kurusoğan
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Pul biber
1 çay bardağı ceviz içi
Sıvı yağ ve nişasta hariç tüm malzemelerle çok yumuşak olmayan bir hamur hazırlarız. Ancak un yetersiz gelirse ilave yapabiliriz. Ayrıca hamuru yoğururken sıvı yağ ile elimizi birkaç kez yağlarız. Hamurun üzerini kapatıp serin yerde yarım saat kadar dinlendirmek açarken bize kolaylık sağlar. Bu arada kıymayı diğer malzemelerle kavururuz. Ocağı kapatıp cevizi ilave ederiz. Hamuru 8 parçaya bölüp nişasta ile incecik açarız. 4 adet hamuru tepsi büyüklüğünde açıp aralarına fırça ile sıvı yağ süreriz. Kıymalı harcı eşit şekilde yayarız. Diğer 4 hamuru da açıp aynı şekilde aralarına yağ sürerek üst üste koyarız. Böreğimizin üzerine de fırça ile az yağ sürüp 180 derece ısınmış fırında 25-30 dakikada pişiriyoruz.
|
Anne Böreği |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc164651
Gönderme Tarihi: 05.May.2022
259 defa indirildi / yazdırıldı
|
Un
Yoğurt
Yumurta
Sıvı yağ
Kabartma tozu
Limon
Tuz
Peynir
Maydanoz
1 su bardağı yoğurt, 1 yumurta, yarım çay bardağı sıvı yağ, yarım paket kabartma tozu, 1 çay kaşığı limon suyu, yarım çay kaşığı tuz hepsi karıştırılır. Unu ilave edilerek kulak memesi kıvamında güzel bir hamur elde edilir. Açarken oklavaya yapışmaması için tezgaha un serpebilirsiniz. Açılan hamura peynirli dereotu ya da maydanoz konup katlanır. Harç konmuş tümsek kısımları ince kenarlı çay tabağı (metal en uygunu) ile kesip, kızgın yağda hemen şişen börekleri 2 taraflı pişiriyorsunuz.
|
|