|
Anne Köftesi |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc179227
Gönderme Tarihi: 28.Ağu.2024
64 defa indirildi / yazdırıldı
|
300 gram orta yağlı kıyma
1 bayat ekmeğin iç kısmı
Yarım demet maydanoz
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 diş sarımsak
1 yumurta
Kızartmak için sıvı yağ
Ekmeği ıslatmadan iç kısmını rondodan geçirelim.
Tüm malzemeleri ekleyelim ve iyice yoğuralım.
Sarımsağı rendelemenizi öneririm.
Ardından minik şekiller verelim. Ortalarına hafifçe bastıralım.
Bu köftenin püf noktası bol yağda kızardığı için ekmeğinin bol olması.
Kızartmadan önce patates kızartırsanız ikisi bit arada nefis olur. Benim ayrılmaz ikilimdir. Fazla kızartmayın 2 dakikada pişiyorlar. Yalnız pişerken altüst edin.
|
Anne Köftesi |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc177215
Gönderme Tarihi: 08.Nis.2024
162 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram kıyma (dana veya koyun-kuzu karışımı tercih edilebilir)
1 su bardağı ince bulgur
1 büyük boy soğan (rendelenmiş veya çok küçük doğranmış)
1 yumurta
Yarım su bardağı galeta unu veya ekmek içi (rendelenmiş veya ufalanmış)
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Pul biber (isteğe bağlı)
Kimyon (isteğe bağlı)
Maydanoz (ince kıyılmış)
İnce bulguru bir kaba alın ve üzerine sıcak su ekleyerek şişmesini sağlayın. Yaklaşık 15-20 dakika kadar dinlendirin ve suyunu iyice süzün.
Geniş bir karıştırma kabına kıymayı, rendelenmiş soğanı, yumurtayı, galeta ununu veya ufalanmış ekmek içini, sıvı yağı, tuzu, karabiberi, pul biberi ve isteğe bağlı olarak kimyonu ekleyin.
İyice süzülmüş bulguru da karışıma ilave edin ve malzemeleri yoğurarak homojen bir kıvam elde edene kadar karıştırın.
Karışımı bir süre dinlendirin. Bu, köftelerin daha lezzetli olmasını sağlayacaktır.
Dinlenmiş karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak avuç içi yardımıyla yuvarlayarak köfteleri şekillendirin.
Tavada veya ızgarada orta ateşte köftelerin her iki tarafını da güzelce pişirin. İsteğe bağlı olarak köfteleri yağsız bir tavada da pişirebilirsiniz.
Pişen köfteleri servis tabağına alın ve üzerlerine ince kıyılmış maydanoz serperek sıcak servis yapın.
|
Anne Köftesi |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc175664
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2023
190 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kg kıyma (Az yağlı)
1 adet yumurta
1 orta boy soğan (Rende)
3 yemek kaşığı galeta unu veya 3 dilim bayat ekmek (rondoda çekilmiş)
2 yemek kaşığı süt
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı karbonat (2 yemek kaşığı suda eritin)
Yarımşar çay kaşığı karabiber, kimyon, yenibahar
1/4 (çeyrek) demet maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
Bütün köfte malzemelerini derin bir kaba alıp iyice yoğuralım. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayarak yassı şekil verdikten sonra üzerini streç filmle saralım. Buzdolabında 4-5 saat dinlendirelim. Teflon veya döküm tavaya sıvı yağ ekleyip kızdıralım. Köfteleri fazla kızartıp kurutmadan pişirelim.
|
Anne Köftesi |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc175434
Gönderme Tarihi: 09.Arl.2023
248 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.philips.com.tr
1 kg orta yağlı kuzu ve dana karışık kıyma
1 su bardağı bayat ekmek içi (kurutulmuş ve öğütülmüş)
1 adet büyük boy soğan, zar şeklinde doğranmış
3 diş sarımsak (ezilmiş)
1 demet maydanoz; ince kıyılmış
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1/2 çay bardağı soğuk su içine
1 çay kaşığı karbonat
1 damla limon suyu
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı kuru nane
Tuz
Karabiber
Tüm malzemeler derin bir kaba alınarak en az 15-20 dakika yoğurulur. Üzeri streç film ile kapatılarak 1 gece buzdolabında bekletilir. Ertesi gün tekrar yoğrulur, küçük toplar şeklinde avuç içinde şekil verilerek tanelenir.
Philips Airfryer XXL 180 derece sıcaklığa ayarlanır. Tüm tanelenen köfteler haznenin içine yerleştirilir. Üst üste olmasında sakınca yok, zira pişme işlemi sırasında yapışma olmayacaktır.
20 dakika 180 derecede pişirilir. Her 5 dakikada bir sepeti sallamak gerekir. Pişme işlemi tamamlandığında bir servis kasesine alınarak sıcak servis edilir.
|
Anne Köftesi |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc166946
Gönderme Tarihi: 27.Ağu.2022
275 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr. orta yağlı dana kıyma
1 soğan
1 diş sarımsak
1 yumurta
Yarım çay bardağı galeta unu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Kimyon
Karabiber
Yenibahar
Tuz
Pul biber
Maydanoz
Soğanımızı rendeliyoruz ve bir kaba kıymayla birlikte ekliyoruz. Üstüne maydanoz hariç bütün malzemeleri ekliyoruz. Biraz yoğuruyoruz. Sonra isteğe bağlı maydanozu ince ince kesip ekliyoruz ve yoğurup şekil veriyoruz. Pişirme tavasına zeytinyağı ekleyip yağın ısınmasını bekliyoruz. Yağ ısınınca köfteleri koyup kızartıyoruz. En son tabağa aldığımız köftelerin üzerine pişirdiğimiz yağdan resimdeki gibi bir kaşıkla üzerinden gezdiriyoruz. Pişirdiğimiz yağı üzerinde gezdirmek köftelerin kurumasını engelliyor.
|
Anne Köftesi |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc157297
Gönderme Tarihi: 17.Nis.2021
408 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kilo Kuzu kıyma
2 adet patates
1 su bardağı domates rendesi
1 adet soğan
1 kırmızı biber
Maydanoz
3 diş sarımsak
3 yemek kaşığı galeta unu
1 yumurta
Sıvı yağ
1 Çay kaşığı kırmızı biber
Yarım çay kaşığı kimyon
Yarım çay kaşığı karabiber
Tuz
Yarım su bardağı su
Derin bir kaba aldığımız kıymanın içerisine yumurta, tuz, sarımsak, maydanoz, baharatlar, rendelenmiş ve acı suyu çıkarılmış soğan ve galeta ununu alalım.
Özdeşleşmesi için iyice yoğuralım.
Yoğurulan kıymadan orta büyüklükte parçalar koparıp, köfte şeklini verelim.
Tavanın içerisine aldığımız az bir miktar sıvı yağ ısınınca, üzerine elma dilim kesmiş olduğumuz patatesleri kızartmak için koyalım.
Fırına da gireceği için çok kızartmamıza gerek yok.
Patateslerin ardından, köfteleri kısık ateşte hafifçe kızartalım.
Tavanın dibinde kalan yağı dökelim.
Neredeyse hiç yağsız olarak kızarmasını sağlayalım.
Yemeğimizin çok yağlı olması istediğimiz bir şey değildir.
Fırın tepsisinin altına köfteleri üzerine patatesleri döşeyelim.
Daha sonra sırasıyla iri doğranmış kırmızı biber, rendelenmiş domates, tuz ve su ilave edelim.
En üstüne köftelerin yanmaması için fırın kağıdı serelim.
Önceden ısıtılmış, 180 derece fırında yarım saat pişirelim.
|
Anne Köftesi |
|
türkan hanım
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.09.2020
Mesajlar: 38 Şehir: Kahramanmaraş |
Kısa URL: https://ml.md/lc153292
Gönderme Tarihi: 27.Eyl.2020
310 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sozcu.com.tr
600 gram orta yağlı dana kıyma
1 adet yumurta
1 adet kuru soğan
2 dilim ekmek bayat ekmek içi
2 yemek kaşığı süt
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı kimyon
Yarım çay kaşığı karışık köfte baharatı
Maydanoz
İlk olarak soğanı rendeleyip fazla suyunu sıkın. Sarımsağı ve maydanozu da ince ince kıyın. Ekmek içlerini sütle ıslattıktan sonra hazırladığımız tüm malzemeleri kıyma ile birleştirin.
15 dakika kadar tüm malzemeleri iyice yoğurun. Malzemelerin kıyma ile özdeşleşmesi çok önemli
Yoğurma işleminden sonra kıymamızı yaklaşık 30 dakika kadar buzdolabında dinlendirin.
Dinlenmiş kıymayı kendi isteğinize göre şekil verin. Kızgın tavada arkalı önlü pişirdiğiniz köfteleri sıcak servis edin.
|
Anne Köftesi |
|
elmalı
Aşçıbaşı
Kayıt: 16.10.2018
Mesajlar: 26 Şehir: Antalya |
Kısa URL: https://ml.md/lc137720
Gönderme Tarihi: 17.Ekm.2018
804 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://carrefoursa.com
500 gr dana kıyma
1 adet yumurta
1 adet soğan
2 diş sarımsak
½ çay bardağı ufalanmış ekmek içi
1 tatlı kaşığı domates salçası
½ demet maydanoz
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı pul biber
½ çay kaşığı karabiber
½ çay kaşığı kimyon
½ çay kaşığı köfte baharatı
Tuz
Tüm malzemeleri yoğurabileceğiniz derin bir kap seçin. Önce soğanı rendeleyin. Ardından kıyma, yumurta, ince ince kıyılmış maydanoz, ezilmiş sarımsak, ekmek içi, tuz ve diğer baharatları ilave edin. İyice yoğurun ve köfte harcını 30 dakika buzdolabında üzerini kapatarak dinlendirin. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle tam yuvarlak olmayan şekiller verin. Kızgın yağda iyice kızartın ve servis yapın.
|
Anne Köftesi |
|
bakla
Aşçıbaşı
Kayıt: 19.04.2018
Mesajlar: 27 Şehir: Yozgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc133524
Gönderme Tarihi: 20.Nis.2018
846 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kilo köftelik kıyma
2 dilim ekmek içi
1 adet soğan rendesi
1 diş sarımsak
1 avuç maydanoz
1 çay kasığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
Yenibahar-kimyon çay kaşığının ucuyla
1 çay kaşığı nane
Tuz
Su
Kıymayı bir kaba alıp üzerine ekmek içi ve baharatlar eklenir. Tuz ve maydanoz da eklenir ve soğan sarımsak rendelenerek hafif suyu sıkılarak hepsi bir hafif elimize su alarak yoğrulur. Güzelce yoğrulan köfte dolaba kaldırılır 15-20 dakika bekletilir. Çıkarılıp şekil verilip tavada çok az sıvı yağ eklenip iki yönlü pişirilir.
Not: Arzuya göre isterseniz fırında da pişirebilirsiniz.
|
Anne Köftesi |
|
altınel
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.04.2016
Mesajlar: 39 Şehir: Kırklareli |
Kısa URL: https://ml.md/lc118948
Gönderme Tarihi: 17.Ağu.2016
1,196 defa indirildi / yazdırıldı
|
Seda Çulpan
½ kilo orta yağlı dana kıyma
1 adet yumurta
1 çay bardağı galeta unu
1 adet rendelenmiş soğan
½ çay kaşığı karbonat
Tuz
Karabiber
Kimyon
Kekik
Kıymayı bir kaba alalım. İçine baharatları, yumurtayı, galeta ununu, karbonatı ve rendelenip suyu sıkılmış soğanı ekleyip köfte harcını hazırlayalım. Elimizle şeklini verip tavada kızartalım.
|
Anne Köftesi |
|
Elvan Şahin
Yamak
Kayıt: 19.07.2014
Mesajlar: 9 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc100030
Gönderme Tarihi: 19.Tem.2014
2,740 defa indirildi / yazdırıldı
|
700 gram kıyma
1 adet soğan
3 diş sarımsak
Yarım demet maydanoz
2 çorba kaşığı zeytinyağı
3 dilim ekmek içi
Yoğurma kabının içine rendelenmiş soğanı, rendelenmiş sarımsağı, kıyılmış maydanozu ve ekmek içini koyup güzelce yoğurun. Baharat olarak istediğiniz baharatları ekleyip zeytinyağı ilave ederek yoğurun, şekil verin. Köfteleri yağın içinde ya da ızgarada pişirip sıcak olarak servis yapın.
|
Anne Köftesi |
|
şemsigül
Aşçıbaşı
Kayıt: 22.11.2013
Mesajlar: 24 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc93963
Gönderme Tarihi: 23.Kas.2013
2,364 defa indirildi / yazdırıldı
|
600 gram dana kıyması
1 soğan
2 diş sarımsak
4 dal maydanoz
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber, kimyon, kırmızı pul biber
3 çorba kaşığı dövülmüş ekmek içi
1 yumurta
Kıyma ve tereyağını derin bir yoğurma kabına alın. Üzerine ekmek içi, yumurta, kıyılmış maydanoz ve sarımsağı ekleyip yoğurmaya başlayın. Üzerine baharatları, rendelenmiş soğanı ve sarımsakları ekleyip iyice yoğurun. Köfte şekilleri verip buzdolabında 25 dakika kadar dinlendirin. Daha sonra ızgara olarak pişirip servis tabağına alın domates, kızarmış patates ve biberlerle süsleyip ikram edin.
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 12.08.2022
|
Anne Köftesi |
|
bebeto
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.12.2012
Mesajlar: 83 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc84728
Gönderme Tarihi: 22.Arl.2012
2,543 defa indirildi / yazdırıldı
|
700 gram kıyma
1 soğan
4 diş sarımsak
1 çorba kaşığı kekik
2 çorba kaşığı galeta unu
3 adet patates
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Kıyma, rendelenmiş soğan ve baharatları 5 dakika kadar yoğurun. Ezilmiş sarımsak, galeta unu ve zeytinyağını da içine ekleyin. Köfte harcı oluşturup fırın tepsinin içine elinizle yuvarlak köfteler yapıp yerleştirin. Üzeri için yıkanmış kabuklarıyla dilimlenmiş patatesi, tereyağı ile ovalayıp köftelerin yanına dizin. Fırında 200 derecede üzeri kızarıncaya dek pişirin. Sebze garnisi ya da pilavla sıcak servis yapın.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 28.11.2023
|
Anne Köftesi |
|
mensup
Aşçıbaşı
Kayıt: 24.02.2010
Mesajlar: 26 Şehir: Diyarbakır |
Kısa URL: https://ml.md/lc82872
Gönderme Tarihi: 05.Kas.2012
2,314 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram kıyma
1 soğan
2 çorba kaşığı galeta unu
3 dal maydanoz
2 diş sarımsak
Tuz, karabiber, kekik
Kızartmak için sıvı yağı
1 baget ekmek
Kıyma, rendelenmiş soğan, galeta, unu kıyılmış maydanoz ve ezilmiş sarımsağı iyice elinizle yoğurun. Bu harçtan küçük köfteler yapıp bol yağda kızartın. Kızarttığınız köfteleri de ekmeklerin içlerine paylaştırın. Dilimlenmiş domates, marul yaprakları ve ev yapımı mayonezle ekmeklerin içini lezzetlendirip ikram edebilirsiniz. İstenirse salata da yanına koyabilirsiniz.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 21.06.2024
|
Anne Köftesi |
|
cembiye
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.08.2012
Mesajlar: 63 Şehir: Kilis |
Kısa URL: https://ml.md/lc79935
Gönderme Tarihi: 30.Ağu.2012
2,682 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet patates
600 gram kıyma
1 soğan
3 dilim bayat ekmek içi
Kimyon, kekik, kırmızıbiber, tuz, karabiber
Patatesleri iyice yıkayın. Üzerine baharatlar ve zeytinyağı gezdirip dilimleyip fırına verin. Bu arada kıymanın içine rendelenmiş soğanı ve baharatları ekleyip yoğurun. Bayat ekmek içini de elinizle ufalayıp içine ekleyin. Bu karışımdan elinizi ıslatarak köfteler hazırlayın. Yağı derin bir tavada kızdırın. İçine köfteleri atıp her tarafını kızartın. Daha sonra patateslerin yanına tepsiye hepsini yerleştirin. Tekrara fırında 200 derecede 10 dakika daha pişmeye bırakın.
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 17.06.2021
|
|