|
|
Anne Çöreği |
|
toprak abla
Aşçıbaşı
Kayıt: 26.04.2018
Mesajlar: 24 Şehir: Yozgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc133669
Gönderme Tarihi: 26.Nis.2018
2,711 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 su bardağı un
1 su bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 paket kuru maya
Tuz
Hamur için unu bir kaba alıp ortasını çukur yapalım. İçerisine ılık sütü ve mayayı ekleyelim karıştıralım elimizle eritelim mayayı, Daha sonra yağı tuzu ekleyip yoğuralım katı olursa ılık su ekleyebiliriz yumuşak bir hamur olacak. Yoğrulan hamurun ağzını kapatıp 1 saat mayalandırmaya bırakalım. Mayalanan hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar alıp elimizde beze yapıp hafif yassılaştırıp yağladığımız fırın tepsisine dizelim ben çiçek şekli yaptım üzerine sıvı yağ sürüp susam çörek otu serptim isteğe göre serpmeyebilirsiniz de. 200 derecelik fırında kızarana dek pişirelim.
|
Annemin Çöreği |
|
siyami
Super MOD
Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc98961
Gönderme Tarihi: 12.Haz.2014
1,756 defa indirildi / yazdırıldı
|
Aldığı kadar un
1 paket margarin
2 adet yumurta
50 gram pudra şekeri
1 çorba kaşığı maya
1 çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kaşık tarçın
İÇİ İÇİN:
100 gram çekilmiş ceviz içi,
50 gram pudra şekeri
1 kaşık tarçın
Un, hamur tahtasına elenir.
Ortası havuz gibi açılır. İçine maya konulur. Üzerine biraz süt dökülüp yumuşatılır.
Etrafından un alınarak, cıvık hamur yapılır.
Yine etrafından un alınarak üstü kubbe gibi örtülüp, 15 dakika kadar bekletilir.
Üzerinde çatlaklar görülünce, ortası açılır.
İçine 1 yumurta, yağ, pudra şekeri, tuz ve tarçın konulur. Üzerine sütün gerisi dökülüp, kulak memesinden daha yumuşak hale gelinceye kadar yoğrulur.
Üzeri nemli bir bezle örtülür. Hamur şişip, aşağı-yukarı 2 misli oluncaya kadar bekletilir. Sonra 2 eşit parçaya ayrılır.
Her parça 2 parmak kalınlığında açılır.
İçinin Hazırlanması:
Ceviz içi, pudra şekeri ve tarçın bir kaba konulup iyice karıştırılır.
Açılan hamurların içine doldurulur.
Sıkı sigara şeklinde sarılır. Eninden sıkıştırılarak
boğumlar yapılıp simit şekli verilir. İçi yağlanmış tepsiye konulup, 15 dakika bekletilir. Sonra üzerlerine yumurta sarısı sürülüp, önceden ısıtılmış, orta hararetli fırında 35 dakika 200 derecede pişirilir.Fırından çıkardıktan sonra, dilim dilim kesilip servis yapılır.
|
|
Annemin Çöreği Tarifleri Açma Tarifleri
|
|