|
Annemin Kurabiyesi |
|
dosta
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.10.2011
Mesajlar: 112 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc68632
Gönderme Tarihi: 02.Ekm.2011
3,039 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çay bardağı yoğurt
2 adet yumurta
1/4 margarin
1 çay bardağı toz şeker
Yarım paket kabartma tozu
3/4 su bardağı beyaz un
1/4 su bardağı kepekli un
Unlar karıştırma kabına alınır. Oda ısısındaki margarin, 1 yumurta, toz şeker, kabartma tozu, yoğurt eklenip iyice yoğurulur. Kulak memesinden biraz daha yumuşak bir hamur elde edilir. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alınır. 1 yumurtanın sarısı üzerlerine sürülüp pembe renk alana dek pişirilir.
Not: Bu kurabiyeye portakal kabuğu rendesi veya ceviz, badem v.b. koyarak değişik lezzette kurabiyeler hazırlayabilirsiniz.
|
Anne Kurabiyesi |
|
bahar çiçeği
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.04.2010
Mesajlar: 35 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc80526
Gönderme Tarihi: 11.Eyl.2012
2,411 defa indirildi / yazdırıldı
|
100 gram toz badem
2 su bardağı un
1 çay bardağı şeker
1 paket kabarma tozu
1 paket vanilya
100 gram tereyağı
1 çorba kaşığı yoğurt
1 yumurta
Üzeri için:
5 çorba kaşığı şeker
Un, şeker, yumurta, vanilya, yoğurt, kabartma tozu ve yağı iyice yoğurup güzel bir hamur elde edin. Son alarak toz bademleri hamurun içine ekleyip hemen karıştırın. Hamurdan iri parçalar kopartın ve yuvarlak şekiller verin. Şekeri serpip fırın tepsisine dizin. 200 derecedeki fırında 20 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. İstenirse içine hiç badem koymadan da yapılabilir.
|
Anne Kurabiyesi |
|
selma n
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.10.2013
Mesajlar: 40 Şehir: Diyarbakır |
Kısa URL: https://ml.md/lc92711
Gönderme Tarihi: 03.Ekm.2013
2,046 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 su bardağı un
3 çorba kaşığı yoğurt
1 yumurta
1 portakal kabuğu rendesi
4 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya ve kabartma tozu
1 çay bardağı şeker
Üzeri için:
1 yumurta akı
Derin bir kabın içinde sıvı yağı, portakal kabuğu rendesini, yoğurdu ve tereyağı iyice ezin. Üzerine şekerini döküp karıştırmaya devam edin. Vanilya, kabartma tozu ve unu eleyip karışıma ekleyin. Yumuşak bir hamur elde edin. Hamurdan farklı şekiller kesip fırın tepsisine dizin. 190 derecedeki fırında 15 dakika pişirip çıkartın. Aralarına kayısı reçelini süsüp üzerine bir kurabiye daha kapayıp yapıştırın. Bol pudra şekleri serpip servis tabağına dizin.
|
Anne Kurabiyesi |
|
gülüver
Aşçıbaşı
Kayıt: 03.01.2014
Mesajlar: 21 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc94872
Gönderme Tarihi: 03.Oca.2014
1,674 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 paket margarin
1,5 su bardağı tozşeker
Bir miktar kuru üzüm
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı karbonat
Aldığı kadar un
Önce yumurta ve şekerden başlayarak bütün malzemeler karıştırılır.Bilinen kurabiye hamurundan daha cıvık olacak şekilde yoğrulur,biraz bekletip elde yuvarlanıp üstüne tozşeker bulanır (ben fındık ta ilave ettim) orta ısıda pişirilir.
|
Anne Kurabiyesi |
|
Niğde'li
Aşçı
Kayıt: 25.04.2014
Mesajlar: 19 Şehir: Niğde |
Kısa URL: https://ml.md/lc97700
Gönderme Tarihi: 26.Nis.2014
1,568 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 yumurta
4 çorba kaşığı tereyağı
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı süt
2 çay bardağı pudra şekeri
3 çorba kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 çay bardağı kıyılmış fındık
Derin bir kabın içinde yumurtaları ve şekeri çırpın. İçine erimiş tereyağı ve unu ekleyip üzerine yavaşça sütü ilave ederek hamuru yoğurun. Son olarak kabartma tozu, nişasta ve vanilyayı da ekleyin. Hamuru kulak memesi kıvamına getirin. İçine fındıkları ekleyin. Hamuru yağlanmış kalıba elinizle kopartıp yuvarlayıp dizin ve 180 derecedeki fırında 25 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın.
|
Anne Kurabiyesi |
|
gülru akyüz
Aşçıbaşı
Kayıt: 05.02.2019
Mesajlar: 24 Şehir: Mardin |
Kısa URL: https://ml.md/lc140327
Gönderme Tarihi: 06.Şub.2019
984 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
2 adet yumurta (1 yumurta sarısı ayrılacak)
2 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
4 su bardağı un
2 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
2 paket kabartma tozu
2 paket vanilin
1 adet limon kabuğu rendesi
Oda sıcaklığındaki tereyağını ve pudra şekerini elinizle yoğurarak güzelce karıştırın.
Sonrasından 1 yumurtanın tamamını, diğerinin ise sadece beyazını karışıma ilave edin. Sarısını bir kenara ayırın.
Ardından kalan tüm malzemeleri de ekleyin ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek yoğurmaya devam edin.
Hamur istediğiniz kıvama geldiğinde, bir fırın tepsisinin içine yağlı kağıt serin ve hamurdan ceviz büyüklüğünden parçalar kopartın, elinizle yuvarlayıp, hafif bastırarak tepsiye yerleştirin.
Bu şekilde tüm hamuru şekillendirip, tepsiye dizin.
Ardından kenara ayırdığınız yumurta sarısını bir fırça yardımıyla kurabiyelerinizin üzerilerine teker teker sürün.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin ve ılıklaşınca servis edin.
Not: Hamurun kıvamlı ve kulak memesi yumuşaklığında olabilmesi için, kullanacağınız tereyağının oda ısısında olması ve tüm malzemeler birbirine karışana dek güzelce yoğurmanız çok önemli. Hamurun içine limon kabuğu rendesi yerine portakal kabuğu rendesi de koyabilirsiniz, damak tadınıza göre ceviz ya da kuru üzüm de ilave edebilirsiniz. Hamuru yoğurmayı bitirdiğinizde ele yapışmayan bir hamur olması önemli, durum göre un ilavesi yapabilirsiniz.
|
Anne Kurabiyesi |
|
meryem kız
Aşçı
Kayıt: 09.03.2020
Mesajlar: 19 Şehir: Gaziantep |
Kısa URL: https://ml.md/lc149194
Gönderme Tarihi: 14.Mar.2020
703 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yumurta (Birinin sarısı üzeri için)
4,5 su bardağı un
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 su bardağı şeker
1 adet portakal veya limon kabuğu rendesi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Yoğurt, şeker, sıvı yağ, yumurta ve limon veya portakal kabuğu rendesini geniş bir kaseye alın ve yoğurmaya başlayın.
Vanilya, un ve kabartma tozunu da ekleyip kulak memesi kıvamında ve ele yapışmayan bir hamur elde edin.
Hamurunuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizle yuvarlayın.
Üzerine de yumurta sarısı sürüp şekere bulayın.
Son olarak tepsiye dizip fırına verin.
|
Anne Kurabiyesi |
|
mayo
Aşçıbaşı
Kayıt: 19.06.2020
Mesajlar: 27 Şehir: Kilis |
Kısa URL: https://ml.md/lc151352
Gönderme Tarihi: 23.Haz.2020
501 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet yumurta
3/4 su bardağı şeker
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 adet portakal
6-7 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Üzeri için:
1 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı şeker
Portakalın kabuklarını rendeleyin ve suyunu sıkın.
Portakal suyu, portakal kabuğu, yumurta, şeker, sıvı yağ ve yoğurdu derin bir kasede çırpın.
Azar azar un ekleyerek yoğurmaya başlayın.
Unla birlikte kabartma tozunu da ekleyin.
Hamur toparlanana kadar yoğurduktan sonra hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın.
Parçaları pişirme kağıdı serdiğiniz tepsiye yerleştirin.
Üzerine tereyağı sürüp toz şeker serpin.
Fırını 175 dereceye ayarlayıp ısıttıktan sonra tepsiyi fırına verin.
Kızaran kurabiyeleri fırından alıp ılındıktan sonra servis edin.
|
Anne Kurabiyesi |
|
feris
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.11.2020
Mesajlar: 48 Şehir: Keçiören |
Kısa URL: https://ml.md/lc156195
Gönderme Tarihi: 20.Şub.2021
393 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
Yaklaşık 6-6,5 su bardağı un
İsteğe bağlı kuru üzüm
Üzerine;
Toz şeker
Un ve kuru üzüm harici tüm malzemeler harmanlanır.
Un azar azar eklenerek, yumuşak ve ele yapışan bir hamur elde edilir.
Kuru üzüm koyacaksanız ilave edilip yoğurulur.
Avuç içi yağlanarak, hamurdan iri parçalar koparılır.
İstediğiniz şekli verebilirsiniz.
Üzeri, toz şekere batırılır.
Yağlanmış tepsiye dizilir.
Önceden ısıtılmış, alt üst ayar 170-180 derece kızgın fırında, nar gibi kızarana kadar pişirilir.
|
Anne Kurabiyesi |
|
napolyon
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 10.03.2020
Mesajlar: 40 Şehir: Kütahya |
Kısa URL: https://ml.md/lc156502
Gönderme Tarihi: 07.Mar.2021
489 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 yumurta (birinin sarısını üzerine kullanmak için saklayın)
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
4,5 su bardağı un
Yumurta, yoğurt, şeker, sıvı yağ ve portakal kabuğu rendesi bir kabın içerisine koyarak karıştırın.
Kabartma tozu, un ve vanilya ilave ederek kulak memesi kıvamına gelen bir hamur yoğurun.
Unu azar azar dökün, hamurunuzun sert olmaması gerekir.
Ceviz büyüklüğünde parçalar alarak hamuru yuvarlayın.
Yumurta sarısı sürdüğünüz hamurunuzu şekere batırın.
Yağlı kâğıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin 180 derecede 20 dakikada pişirin.
Not: İçerisine dilerseniz portakal kabuğu rendesi veya limon kabuğu rendesi ekleyebilirsiniz. Dilerseniz kuru üzüm ve ceviz de koyabilirsiniz.
|
|