|
|
Antalya Mutfağı |
|
Son yolcu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.08.2008
Mesajlar: 110
|
Kısa URL: https://ml.md/lc26920
Gönderme Tarihi: 31.Ağu.2008
3,511 defa indirildi / yazdırıldı
|
Antalya mutfağı bölge ürünlerinin şekillendirdiği bir mutfak. Turunçgiller, muz, susam, yer fıstığı, soya, domates, salatalık, biber taze fasulye, kabak, patlıcan en çok elde edilen ürünler. Bölgede zeytincilik de yapılıyor.
Antalya yemeklerinden çorbalar, tatlılar, zeytinyağlılar ve et yemeklerini hepsini sayamıyoruz. Çorbalardan; Arapaşı, işkembe ve pirinç çorbası, sebze yemeklerinden; kabak cintmesi, patlıcanlı cive, şakşuka, tahinli piyaz, tatlılardan; kabak tatlısı, palize, zerde yörede sevilerek tüketilen yöresel yemekler.
|
Antalya Mutfağı |
|
Cankat
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.04.2009
Mesajlar: 725 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc65452
Gönderme Tarihi: 05.Tem.2011
2,236 defa indirildi / yazdırıldı
|
Anadolujet Magazin
Antalya, maviyle yeşilin kaynaştığı en güzel kentlerimizden biri. Eşsiz sualtı güzellikleri, yer üstü harikalarıyla yarışır. Ilıman iklimi ve tarıma elverişli topraklarıyla genelde sebze özelde bakliyat türünde envaî çeşit ürünü kucağında büyütür Antalya. Seralarıyla, kendi besin ihtiyacını karşılamanın ötesinde tüm ülkemiz için gıda kaynağı olur. Hatta yurtdışına ihraç ettiğimiz sebze ve meyveler de burada en kaliteli şekilde yetiştirilir. Bu verimli toprakların yöreye özel lezzetler üretmesi de pek tabii. Reçellerin aklınıza belki de gelmeyen çeşitlerine Antalya’da rastlayacaksınız. Bazı deniz ürünleri çeşitlerini belki de ilk kez orada tadacaksınız. Yöre mutfağı çok köklü ve zengindir. Yahnera, okka kabağı, papulena fava, labada, arafaşı, borani, göce çorbası, şakşuka, mercimekli dondurma, zerde, pelize, çivirdik, tüm pestil ve reçel çeşitleri peşinden gidip, tadılası örneklerin sadece bazılarıdır.
|
Geleneksel Antalya Mutfağı |
|
A rh
Aşçıbaşı
Kayıt: 03.10.2019
Mesajlar: 29 Şehir: Trabzon |
Kısa URL: https://ml.md/lc146073
Gönderme Tarihi: 04.Ekm.2019
308 defa indirildi / yazdırıldı
|
Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Antalya bölgesi genellikle Akdeniz iklimine sahip bir bölgedir. Ancak iç kesimlerde karasal iklim özellikleri gösterir. Bundan dolayı her çeşit sebze ve meyveyetiştirilmektedir. Özellikle batıda yeralan ilçelerinde seracılığın gelişmiş olması sebze yönündenbir sıkıntı çekilmediğini gösterir.
Halkın büyük çoğunluğu, özellikle kırsal kesimde, çiftçilikle uğraşır. Bu nedenle kendi yiyeceğini kendisi yetiştirmektedir. Kıyıda oturmakta olan halkın çoğunluğunun sebzecilik yapmasına karşın iç kesimlerdeki halk daha çok tahıl yetiştirmektedir. Ot ağırlıklı Girit yemekleri, Antalyanın ayrı bir özelliğidir.
Genellikle bitki örtüsünün bodur çalılardan oluşması nedeniyle keçi besiciliği daha gelişmiştir. Kısmen iç kesimlerde koyun yetiştirilmektedir. Hayvancılığın gelişmiş olması hayvansal ürünlerin beslenmedeki yerini ve değerini artırmaktadır.
|
|
Antalya Mutfağı Tarifleri Diğer Konular
|
|