100 gram antepfıstığı
10 su bardağı et suyu (2 litre)
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz
2 kahve fincanı un
1) Fıstıkları kaynar suya atıp 1 dakika kaynatıp hemen süzünüz. Elinizle hafif sıkarak kabuklarını ayıklayınız.
2) Bir miksere koyarak sütü ilâve ediniz. Mikseri çalıştırınız, fıstık tamamen süt haline gelip kaybolunca mikseri durdurup sütlü fıstığı bir tencereye boşaltınız.
3) İçine unu ilâve ederek iyice karıştırınız.
4) Başka bir tencerede et suyunu ve tuzu bir kere. kaynatıp karıştırarak, fıstıklı ve unlu harcı ilâve edip, yediriniz.
5) Ağır ateşte 15 dakika kaynatıp servis yapınız.
Kısa URL: https://ml.md/lc120831
Gönderme Tarihi: 07.Kas.2016
1,678 defa indirildi / yazdırıldı
Eyüp Sevinç
300 g.kuşbaşı kuzu eti
1 çay bardağı nohut
½ çay bardağı kırık pirinç
6-7 su bardağı sıcak su
Sosu için;
1 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı un
3 su bardağı yoğurt
25 g.tereyağı
1 yemek kaşığı kuru nane
6-7 su bardağı sıcak suyu orta boy bir tencereye koyup kaynamaya bırakın. Kaynayan suya eti ve yıkanmış nohudu aktarıp arada sırada karıştırarak haşlayın. Et ve nohut iyice yumuşayınca pirinci ilave edip karıştırın. Bu aşamada isterseniz yıkanmış yeşil mercimekte ilave edebilirsiniz. Diğer taraftan, sosu hazırlamak için; yumurtayı geniş bir kaseye kırın. Tuz ve unu ekleyip yoğurdu ilave edin. Tel çırpıcı ya da çatal yardımıyla iyice çırpın. Bu yoğurtlu sosu, azar azar ve sürekli karıştırarak kaynamakta olan çorbaya aktarın. Karıştırma işlemine devam ederek çorbayı 10 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Diğer taraftan yağı, küçük bir tavada kızdırıp kuru naneyi pişirin. kızgın yağı çorbanın üzerine gezdirip sıcak servise sunun.
Kısa URL: https://ml.md/lc149570
Gönderme Tarihi: 31.Mar.2020
443 defa indirildi / yazdırıldı
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 çay bardağı kırık pirinç
3 yemek kaşığı sıvı yağ
4-5 diş sarımsak
2 çay kaşığı zerdeçal
2 çay kaşığı limon tuzu
5 su bardağı et suyu
Mercimek ve pirinci yıkayıp düdüklü tencereye aktarın.
Sarımsakları soyup doğramadan tencereye ekleyin.
Sıvı yağ ve et suyunu da ekleyip kapağını kapattıktan sonra tencereyi ocağa alın.
Tencerenin düdüğü öttükten sonra altını kısın ve 8-10 dakika bu şekilde çorbanızı pişirin.
Tencerenin altını kapatıp kapağını açtıktan sonra zerdeçal ve limon tuzunu ilave edin.
Blenderdan geçirip kıvamına göre gerekirse su ilave ettiğiniz çorbayı bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın.