|
Antep Fıstıklı Kurabiye |
|
altın elma
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.08.2009
Mesajlar: 83 Şehir: Afyonkarahisar |
Kısa URL: https://ml.md/lc81244
Gönderme Tarihi: 22.Eyl.2012
1,679 defa indirildi / yazdırıldı
|
100 Gr Sana Hamurişi
1,5 Çay Bardağı antep fıstığı
1,5 Çay Bardağı toz şeker
1 Paket vanilya
2 Yemek Kaşığı yoğurt
1 Paket kabartma tozu
3,5 Su Bardağı un
1 Adet yumurta
Yumurta, sanayağı, şeker ve vanilyayı mikserle çırpın. Yoğurt, elenmiş un, antep fıstığı ve kabartma tozunu karışıma ilave edip iyice yoğurun. Un yeterli gelmez ise ilave edebilirsiniz. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın. Yağlanmış tepsiye dizip, önceden ısıtılmış 160 derecede fırında 10-15 dakika pişirin.
|
Antep Fıstıklı Kurabiye |
|
TopluNur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.11.2012
Mesajlar: 81 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc84284
Gönderme Tarihi: 10.Arl.2012
1,857 defa indirildi / yazdırıldı
|
25 Gr Sana Hamurişi
2 Su Bardağı un
1 Aldığı kadar Antepfıstığı
1 Su Bardağı pudraşekeri
Derin bir kaseye margarin,pudra şekeri ve unu alın,Tüm malzemeyi iyice yoğurun.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın.Her bir parçayı elinizle uzun şeritler haline getirin ve simit şekli verin iki ucunu birleştirdiğiniz yere bir tane antep fıstığı koyun.Fırın tepsisine dizin.Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirin soğuduktan sonra servis yapın.
|
Antepfıstıklı Kurabiye |
|
Fahri Alem
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2013
Mesajlar: 52 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc86182
Gönderme Tarihi: 26.Oca.2013
1,891 defa indirildi / yazdırıldı
|
125 Gr Sana Hamurişi
1 Paket kabartma tozu
3 Su Bardağı un
1 Paket vanilya
1,5 Çay Bardağı toz şeker
1 Yemek Kaşığı İnce Öğütülmüş Antep Fıstığı
2 Yemek Kaşığı yoğurt
1 Adet yumurta
1 Yemek Kaşığı fındık ezmesi
Un ve kabartma tozunu karıştırıp ince bir elekte eleyin. Yumurta,margarin,şeker ve şekerli vanilin'i mikser ile şeker eriyene kadar çırpın. Daha sonra yoğurt ve un karışımını ilave edip yumuşak bir hamur elde edin.Hamurun serpili bir zemine alıp yoğurun ve merdane ile açın. Fındık ezmesi ve fıstığı karıştırıp macun yapın. Bunu hamura şeritler halinde sürün.Sürdükten sonra sıkıca rulo yapın.Buzdolabında 3 saat dinlendirip dilimleyin.Önceden ısıtılmış 160 derece de 15 dakika pişirin.
|
|