Kısa URL: https://ml.md/lc17171
Gönderme Tarihi: 19.Ağu.2007
16,843 defa indirildi / yazdırıldı
10 kişilik malzemeler:
1 kg. çiğ telkadayıf
525 gr. eritilmiş margarin
50 ml. pekmez
300 gr. iri çekilmiş antepfıstığı
Şurubu için
2 kg. tozşeker (8 su bardağı)
1 lt su (4 su bardağı)
1/2 adet limonun suyu
Yapılışı
Bir kapta eritilmiş margarinin 1/3 ünü pekmez ile karıştırın. Kadayıfı pişireceğiniz tepsinin dibine karışımın tamamını sürün Fırınınızı 150 C ye getirip ısıtın.
Çiğ kadayıfın yarısını iki elinizin arasında ovalayınye tepsiye eşit olarak serpin. Kabarık bir halde olan kadayıfı elinizle bastırın. Üzerine çekilmiş antepfıstığını serpiştirin. Kalan kadayıfı yine ovalayarak tepsiye dağıtıp, üzerine bastırın.
Kalan margarini kadayıfın üzerinde gezdirin. Isıtılmış fırına sürerek kadayıf kızanncaya kadar yaklaşık 30 dakika pişirin.
Şurubunu hazırlamak için şekeri ve suyu bir tencerede karıştırarak kaynatın. Şurup kıvama gelince limon suyunu katıp karıştırın. Bir taşım kaynatıp, ateşten alın. Pişen kadayıfı fırından alıp biraz daha büyük bir tepsiye ters çevirerek 2-3 dakika dinlemeye bırakın. Üzerine kaynar haldeki şurubunu döküp, kadayıf şurubu tamamen çekinceye kadar tepsisinde soğumaya bırakın, İyice soğuduktan sonra servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc40506
Gönderme Tarihi: 09.Eyl.2009
4,768 defa indirildi / yazdırıldı
Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü
1 kg. çiğ tel kadayıf
200 gr. antepfıstığı içi
250 gr. sade yağ
1,5 kg. şeker
70 gr. su
Kadayıflar tel tel kırılır.Kadayıfların yarısı 150 gr yağ ile yağlanmış tepsini içine yayılar iyice bastırılır.Kadayıfın üzerine fıstık serpiştirilir,kalan kadayıflar fıstığın üzerini örtecek şekilde tepsiye konur.Kadayıflar aynı büyüklükteki bir tepsi ile bastırılarak sıkıştırılır.Tepsi fırına konur ve kadayıfın üstü kızarıncaya kadar pişirilir.Üstü pişirilen kadayıfın başka bir tepsi ile tersi çevrilir ve kenarlarına 50 gr. yağ damlatılır ve tekrar fırına sürülür.Kadayıfın her iki tarafı piştikten sonra sıcak olarak şerbeti konur ve servis yapılır.
Şerbetin hazırlanması;
1,5 kg. şeker ve 750 gr. su kaynayıncaya kadar pişirilir.Kaynara çıktıktan sonra 5 dakika daha pişirilr ve şerbet hazırlanmış olur.