| 
 
 
 | 
Antepfıstıklı İrmik Helvası | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc182407 
Gönderme Tarihi: 02.Nis.2025 
78 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı irmik
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
1 su bardağı toz antepfıstığı
 
1 su bardağı toz şeker
 
1 su bardağı süt
 
1,5 su bardağı su
 
 
Şerbet için süt, su ve şekeri bir tencereye alın, orta ateşte karıştırarak şekeri tamamen eritin.
 
Kaynatmaya gerek yok, şeker eridikten sonra ocaktan alıp bir kenarda bekletin.
 
Geniş bir tencerede tereyağını eritin ve üzerine irmiği ekleyerek kısık ateşte sürekli karıştırarak kavurun.
 
İrmiğin rengi dönüp güzel bir koku yayılmaya başlayınca kavurma işlemi tamamlanmış olur.
 
İrmiğin kavrulması tamamlandığında, üzerine toz Antep fıstığını ekleyin ve birkaç dakika daha karıştırarak kavurmaya devam edin.
 
Daha önce hazırladığınız ılık şerbeti azar azar irmiğin üzerine dökün.
 
Bu aşamada dikkatli olun, çünkü sıcak şerbet eklendiğinde sıçrayabilir.
 
Sürekli karıştırarak tüm sıvıyı irmiğe yedirin.
 
Helva koyulaşıp kıvam aldığında tencerenin kapağını kapatıp ocaktan alın.
 
Yaklaşık 10-15 dakika dinlenmeye bırakın.
 
Dinlenen helvayı kaşıkla şekillendirerek veya kalıplarla süsleyerek servis tabaklarına alın.
 
Üzerine ek olarak antepfıstığı serpebilir veya dilerseniz nar taneleriyle renklendirebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Antepfıstıklı İrmik Helvası | 
  | 
ipeknur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 10.09.2011 
Mesajlar: 69 Şehir: Malatya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc68066 
Gönderme Tarihi: 18.Eyl.2011 
3,493 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 Su bardağı irmik
 
1 su bardağı şeker
 
1 su bardağı antepfıstığı
 
3 bardak süt
 
2 paket vanilya
 
125 gr margarin
 
Tarçın
 
 
Margarini eritip irmiği ilave edin kısık ateşte pembeleşene kadar kavurun. Ateşi harlı yapmayın ki yanmasın. İçine ikiye kırdığınız fıstığı katıp birde irmiği böyle kavurun. Ayrı bir yerde şekeri sütle eritene kadar ısıtın. Kavrulan irmiğe katıp sütü çekene kadar çevirerek pişirin ve tencerenin ağzını kapatın. 15 dakika sonra bir tepsiye kaşığın tersiyle yayın ve bol tarçınla süsleyin.
  
 | 
Antepfıstıklı İrmik Helvası | 
  | 
gümüş çatal 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.06.2007 
Mesajlar: 30 Şehir: Bolu | 
Kısa URL: https://ml.md/lc15676 
Gönderme Tarihi: 25.Haz.2007 
3,874 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 paket irmik (yarım kilo)
 
1 paket tereyağı
 
1 su bardağı ince çekilmiş antepfıstığı
 
4 su bardağı süt
 
3 su bardağı su
 
3 su bardağı toz şeker
 
 
Tereyağı, irmik pembe renk alana kadar kavrulur, antepfıstığı ilave edilir, bir kaç dakika birlikte kavrulur. Üzerine şeker, süt, su karışımı dökülür, orta ateşte sürekli karıştırarak şerbeti çene kadar pişirilir, daha sonra ateş kısılır, 10 dakika daha pişirilir, ocaktan alınır, pilav gibi yarım saat demlendirilir, kaşıkla servis tabağına sıralanır.
 
 
 ML® Zengin İrmik Helvası için tıklayın 
 
 
 
  
 | 
Antepfıstıklı İrmik Helvası | 
  | 
yıldız 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 27 Şehir: Artvin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc13690 
Gönderme Tarihi: 11.May.2007 
6,844 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı irmik
 
1 paket tereyağı (250 gr)
 
1 su bardağı toz çekilmiş antepfıstığı
 
3 su bardağı toz şeker
 
6 su bardağı süt
 
 
Tereyağı ve irmik, irmik açık kahverengi renk alana kadar orta ateşte kavrulur. Üzerine antepfıstığı eklenir 5 dakika daha kavrulur. Diğer tarafta süt ve şeker iyice karıştırılır. Kavrulmakta olan irmikli karışıma dikkatlice şekerli süt eklenir. Karıştırıldıktan sonra helvanın kaynama noktasına gelmesi beklenir. Kaynayınca ateş kısılır. Ara sıra karıştırarak karışımın tamamen kuru bir görüntü alması sağlanır. Daha sonra ateşten alınır, üzerine kağıt havlu konarak yarım saat dinlendirilir. Islatılmış çukur, yemek kaşığıyla servis tabağına konur.
 
 
 ML® Kakaolu İrmik Helvası için tıklayın 
 
ML® Zengin İrmik Helvasi (görsel)
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |