|
Antepfıstıklı Kek |
|
hanımeli
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.12.2007
Mesajlar: 49 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc20025
Gönderme Tarihi: 17.Arl.2007
3,112 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet yumurta
1,5 su baradağı şeker
1 su bardağı iç Antepfıstığı
Yarım paket tereyağı
1 su bardağı süt
1 limon kabuğu rendesi
1 paket baking powder
3,5 su bardağı un
Yumurta, şeker bembeyaz olana kadar çırpılır. Üzerine eritilmiş ereyağı ve süt eklenir. Kısa süre çırptıktan sonra iri dövülmüş Antepfıstığı ve diğer malzemeler katılır, karıştırılır. Yağlanmış kek kalıbına dökülür. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 40-45 dakika pişirilir.
|
ANTEPFISTIKLI KEK |
|
Gülhayat
Aşçı
Kayıt: 16.12.2010
Mesajlar: 16 Şehir: Tekirdağ |
Kısa URL: https://ml.md/lc58751
Gönderme Tarihi: 22.Arl.2010
2,408 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 gram margarin veya tereyağı
1 bardak dolusu pudra şekeri
1 avuç kuru üzüm
1 avuç antepfıstığı
2 bardak un
3 adet yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu
Erimiş margarin veya tereyağına pudra şekerini ilâve edip 10 dakika çatalla çırparak karıştırın. Buna teker teker önce yumurtaların aklarını, sonra da devamlı karıştırmak suretiyle sarılarını katın. Temiz bir kâğıdın içinde unla kabartma tozunu harmanlayın. Unu yumurtalara ilâve edin. Üzümleri hafifçe unlayıp, fıstıkları da irice dövdükten sonra hamura katın. Dibi ve yanları iyice yağlanmış bir kek kalıbına dökerek önce harlı, sonra harareti ortaya indirilmiş bir fırında 1 saat pişirin.
|
Antepfstıklı Kek |
|
mahinur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.09.2011
Mesajlar: 43 Şehir: Afyonkarahisar |
Kısa URL: https://ml.md/lc68342
Gönderme Tarihi: 25.Eyl.2011
2,211 defa indirildi / yazdırıldı
|
225 gr antepıstığı
200 gr. toz şeker
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
3 adet akı ve sarısı ayrılmış yumurta
1 çay kaşıg, karbonat
2 yemek kaşığı ince rendelenmiş limon kabuğu
Tarım çay kaşığı tuz
125 ml. soğuk krema
1 yemek kaşığı pudra şekeri
Fırınınızı 180 derecede ısıtın. 23 cm. çapında kelepçeli bir kek kalıbını yağlayın. Antepfıstıklannı kaynar su dolu bir kabın içinde 30 saniye bekletin. Süzün ve kuru bir bezin içinde ovalayarak iç kabuklarının dökülmesini sağlayın. Antepfıstığı ve şekeri robotta iyice çekin. Şekerli antepfıstığını geniş bir kaba alın. İçine yumurtaların sarısını, limon kabuğu rendesini, kabartma tozunu, karbonat ve tuzu ekleyerek karıştırın. Başka bir geniş kabın içinde yumurtaların akını mikser ile yüksek hızda sert tepecikler oluşana dek çırpın. Geniş bir spatula yardımı ile yumurtaların akını karışıma yedirin. Hazırladığınız hamuru kalıba aktarın. Kalıbı fırına vererek 25-35 dakika pişirin. Yeterince pişmiş olup olmadığını anlamak için keke bir kürdan batırın. Dışarı çektiğinizde kürdan temiz kalmalıdır. Kalıbı dışarı alın ve keki kalıpta 10 dakika bekletin. Kalıbın kenarlarını gevşetip çıkarın. Tamamen soğumaya bırakın. Krema ve pudra şekerini orta boy bir kabın içinde koyulaşana dek çırparak karıştırın. Her dilimi üzerine koyduğunuz bir kaşık krema ile servis yapın.
|
Antepfıstıklı Kek |
|
biber çiçeği
Aşçıbaşı
Kayıt: 18.04.2019
Mesajlar: 25 Şehir: Trabzon |
Kısa URL: https://ml.md/lc142101
Gönderme Tarihi: 19.Nis.2019
652 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 yumurta
150 gram toz şeker
100 mililitre çiğ krema
100 gram eritilmiş tereyağı
300 gram un
50 gram antepfıstığı tozu
Antep fıstığı dışındaki bütün malzemeyi mikser yardımıyla çırpın. Bu karışımdan 3 çorba kaşığı ayırın ve ayırdığınız harca fıstık tozunu ekleyin.
Daha sonra kalan fıstıksız harcı yağlanmış fırın kabına yerleştirin. Üzerine fıstıklı harcı ilave edip 175 derece ısıtılmış fırında 50 dakika pişirin.
|
Antepfıstıklı Kek |
|
finito
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.12.2020
Mesajlar: 35 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc155260
Gönderme Tarihi: 05.Oca.2021
334 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet küçük boy kabak
50 gram kabuksuz antepfıstığı
3 adet yumurta
1,5 su bardağı tozşeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
4 çorba kaşığı hindistancevizi
1 çorba kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
2,5 buçuk su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Kabağı temizleyip ince rendeleyin. Yumurta ve şekeri geniş bir kaba alıp mikserle 5 dakika çırpın. Süt, sıvıyağ, hindistancevizi, portakal kabuğu rendesi, un ve kabartma tozunu ekleyip 10 dakika daha çırpın. Kabak ve antepfıstığı ekleyip bir çatalla karıştırın. Harcı içi yağlanıp unlanmış kek kalıbına boşaltın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Ilık servis yapın.
|
Antepfıstıklı Kek |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc168247
Gönderme Tarihi: 31.Ekm.2022
233 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
Hamur:
4 yumurta
125 g yumuşak margarin
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
4 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1,5 su bardağı öğütülmüş Antep fıstığı
Üzeri için:
80 g bitter çikolata
2 yemek kaşığı öğütülmüş Antep fıstığı
1 yemek kaşığı Dr. Oetker Pudra Şekeri
Kalıp:
Dilimli derin kek kalıbı (Ø 24 cm)
Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Yumurta, margarin, toz şeker, süt ve şekerli vanilini mikser ile 2-3 dakika çırpın. Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin, karışıma ilave edip 2 dakika daha çırpın. Antep fıstığını ekleyip kaşık yardımı ile karıştırın. Hamuru kek kalıbına dökün, üzerini düzeltin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika
Fırından alıp 15 dakika sonra kalıptan çıkarın ve soğutun.
Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin, pişirme kağıdı üzerine kaşıkla şekilli olarak döküp bekletmeden üzerine Antep fıstığı serpin ve donuncaya kadar bekletin. Kapta kalan çikolatayı tekrar eritip hazırladığınız çikolataların alt kısımlarına sürerek kekin üzerine yapıştırın.
Üzerine pudra şekeri serpin ve dilimleyerek servis yapın.
|
Antepfıstıklı Kek |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc170623
Gönderme Tarihi: 03.Mar.2023
244 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://cook.com.tr
Ayçiçek Yağı 1 Su Bardağı
Un 3 Su Bardağı
Toz Şeker 2 Çay Bardağı
Kakao 3 Çorba Kaşığı
Fındık 1 Çay Bardağı
Antepfıstığı 1 Çay Bardağı
Yağlı İnek Sütü 1 Su Bardağı
Yumurta 3 Adet
Kabartma Tozu 1 Adet
Damla Çikolata 1 Çay Bardağı
Vanilya 1 Paket
Buğday Nişastası 1 Adet
Krem şanti 1 Adet
İyice çırptığınız yumurta ve tozşekere, içine vanilyası karıştırılmış unu ekleyip, kek hamurunu hazırlayın. Hamuru 20 ve 30 cm çapında yağlanmış iki kalıba paylaştırıp, 170 derecede pişirin. Büyük keki henüz sıcakken derin, yuvarlak bir kaseye döşeyin. Krem şantiyi ve sütü çırpın. Katılaşınca fındık, fıstık, damla çikolatayı karıştırıp, kekin üstüne doldurun. Küçük keki üzerine kapatıp, buzdolabında 1 gece bekletin. Toz şeker, nişasta,kakao ve suyu karıştırarak, muhallebi kıvamında pişirin. Ilınıncaya dek mikserle çırpın. Buzdolabında bekleyen keki servis tabağına çevirin. Üzerine bu sosu dökerek servis yapın.
|
|