Kısa URL: https://ml.md/lc132752
Gönderme Tarihi: 20.Mar.2018
728 defa indirildi / yazdırıldı
3 Yumurta
1 Su bardağı yoğurt
1 Su bardağı irmik
2 Su bardağı un
5 Su bardağı toz şeker
1 Çorba kaşığı sıvı yağ
1 Çay kaşığı karbonat
1 Çorba kaşığı limon suyu
1 limon kabuğu rendesi
3 çorba kaşığı antepfıstığı
Derin bir kapta yumurta ile yarım su bardağı toz şekeri karıştırın, yoğurt, yağ ilave edip yedirin.
İrmik, un, limon kabuğu rendesi ve limon suyunda eritilmiş karbonat katıp hepsini karıştırın.
Yağlanmış tepsiye döküp orta hararetli fırında pişirin ve soğutun.
Kalan toz şekere 5 su bardağı su koyup 5 dakika kaynatıp sıcak olarak soğumuş revaninin üzerine dökün.
Soğuyunca uygun şekillerde keserek üzerine antepfıstığı veya hindistancevizi serperek servis yapın.
Şurup:
3 su bardağı toz şeker
4,5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Hamur:
1 paket Dr. Oetker Revani
3 yumurta
1 çay bardağı süt
1 su bardağı öğütülmüş antepfıstığı
Kalıp:
Pişirme kalıbı (Ø 28 cm)
Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Toz şeker ve suyu bir tencereye koyup arada karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başladığında limon suyunu ekleyip 5 dakika daha kaynatın. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Revani karışımını bir çırpma kabına boşaltın. Yumurta ve sütü ilave edip mikser ile 5 dakika çırpın. Antep fıstıklarını ekleyin ve 1 dakika daha çırpın. Hazırladığınız hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika
Fırından çıkarıp dörde kesin ve üzerine soğuk şurubu dökün. Soğutup arzuya göre antepfıstığı ile süsleyin ve dilimleyerek servis yapın.