Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Ege Yemekleri > Arabaşı (Afyonkarahisar) (3 adet - 102,439 defa bakıldı)

Arabaşı (Afyonkarahisar)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Afyonkarahisar Yemekleri
Aydın Yemekleri
Denizli Yemekleri
İzmir Yemekleri
Kütahya Yemekleri
Manisa Yemekleri
Muğla Yemekleri
Uşak Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Arabaşı (Afyonkarahisar)

siyami
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925
Şehir: izmir
Kısa URL: https://ml.md/lc53357
Gönderme Tarihi: 07.Tem.2010
7,396 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.afyonyemekleri.com

Hamuru:
2.5 litre su
3 su bardağı un
Çorbası:
1 tane kaz veya tavuk
2 su bardağı et suyu
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber, pul biber
2 çorba kaşığı salça
1 tane limon

Unu eleriz. Ilık suyla ezeriz. Bunu ocakta ağır ağır pişirip tepsiye dökeriz. Sonra bunu baklava dilimi şeklinde kesip soğumasını bekleriz.Ayrı bir tencerede kazı haşlayıp küçük parçalar halinde dideriz. Tereyağı tencereye konulur, 3 yemek kaşığı un eklenerek sararıncaya kadar 2-3 dk kavrulur. İçine salça, kaz eti, et suyu, tuz eklenerek kaynayıncaya kadar karıştırılır. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 5 dk daha pişirilir. Baharatlar ve limon suyu eklendikten sonra hamuru ile servis yapılır.

Not: Kış aylarında yapılan yemek türüdür. Önce hamurdan bir parça alınır, sonra sıcak çorbadan alınır. Hamuru çiğnemeden çorba ile yutarak yenir.



Arabaşı (Afyonkarahisar)

Göksen
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc116725
Gönderme Tarihi: 08.May.2016
1,731 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.kulturportali.gov.tr

2,5 su bardağı un
9 su bardağı su
3 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı salça
1,5 su bardağı hindi eti (pişmiş ve dilimlenmiş)
2 su bardağı et suyu
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
3 çorba kaşığı limon suyu
2 tatlı kaşığı tuz

Hamurun Hazırlanması: 2 su bardağı un ve 2 tatlı kaşığı tuz, tencerede 2 su bardağı su ile ezilir. 3 su bardağı sıcak su, ezilmiş una hızla karıştırılarak pişirilir. 25-30 cm çapında yayvan bir servis tabağı ıslatılarak üzerine pişmiş hamur dökülür. Soğuyunca baklava dilimleri şeklinde dilimlenir.
Çorbanın Hazırlanması: Yağ, bir tencereye konularak kalan un ilave edilir. Hafif sararıncaya kadar 2-3 dk. kavrulur. İçine salça, hindi eti, et suyu, tuz ve kalan sıcak su eklenerek kaynayıncaya kadar karıştırılır. Kaynadıktan sonra 5 dakika daha pişirilir. Baharatlar ve limon suyu eklendikten sonra, yanında hamuru ile servis edilir.

Not: Köylerde hamur, bir tepsi üzerine dökülür. tepsinin ortası açılır. Çorba "tas" denilen büyük bir kasede ortaya konur. Herkes önce, bir parça hamurdan, sonra çorbadan alır ve hamuru yutarak yer. Soğuk hamurla sıcak acılı çorba farklı bir lezzet oluşturur. Hindi eti yerine tavuk veya av etleri de kullanılabilir.



Arabaşı (Afyonkarahisar)

yeşil göl
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 20.10.2016
Mesajlar: 52
Şehir: Sivas
Kısa URL: https://ml.md/lc120506
Gönderme Tarihi: 24.Ekm.2016
1,405 defa indirildi / yazdırıldı




Genelde tavuk veya kaz suyunun bulunduğu zamanlarda yapılan yiyecektir. Arap aşı un ve suyla yapılan basit bir yemektir. Suyun içersine un konularak devamlı karıştırılır. Suyun ve unun devamlı karıştırılmasıyla pişirilen karışım muhallebi kıvamına gelince bir tepsiye dökülür ve soğumaya bırakılır. Soğuyarak donmuş bu yiyecek baklava tarzında kesilir, çeşitli baharatlar katılmış sıcak et suyuyla beraber yutulur. İnceliği çiğnenmeden yutulmasıdır.


Fotoğraf "ferda ünlü" tarafından gönderildi. 13.05.2020






Arabaşı (Afyonkarahisar) Tarifleri Ege Yemekleri



(3 adet Arabaşı (Afyonkarahisar) 102,439 defa bakıldı)

1 2 3

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort