|
Arabaşı (Denizli) |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc38303
Gönderme Tarihi: 20.Tem.2009
5,601 defa indirildi / yazdırıldı
|
Denizli Valiliği
Özellikle yüksek bölgelerimizde kış mevsimlerinde pişirilir. Av hayvanlarının etinden ya da tavuk eti ile yapılır. Tavuk ve av hayvanlarının etleri iyice pişirilir. Acılı ekşili et suyuyla hamur yoğrulur ve pişirilir. Büyük bir siniye dökülerek soğutulur. Hamurun ortası açılır, et sulu çorba buraya konulur. Kaşıkla hamur alınıp çorbadan kaşıklanarak yenilir.
|
Arapaşı (Denizli) |
|
siyami
Super MOD
Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc54356
Gönderme Tarihi: 11.Ağu.2010
5,921 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 yemek kaşığı sade yağ
1 çay bardağı un
2 su bardağı tavuk suyu
4 su bardağı su
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 çorba kaşığı salça
4 adet kuru biber
1 su bardağı tavuk eti ( küçük parçalar)
Hamurun hazırlanışı: 4 bardak su, 1 su bardağı un, 1 fincan nişasta Su kaynatılır un ve nişasta suda eritilir Kaynar su içine katılarak pişirilir
Hazırlanışı: Sade yağ eritilir Kırmızı biber konur su ilave edilir Un ve salça suda eritilir, suyun içinde karıştırılır Tavuk eti ilave edilip kaynatılır
|
Arabaşı (Denizli) |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc110377
Gönderme Tarihi: 05.Ağu.2015
2,586 defa indirildi / yazdırıldı
|
Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Un
1 tavşanın eti
1 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı yağ
5-6 bardak su
4-5 adet kuru biber
Tavşan eti haşlanır. Parçalara ayrılır. Eti ile çorba yapılır. Su, un ve tuz karıştırılarak hamur yapılır. Hamuru ve çorba ayrı ayrı yenir. Tepsiye hamur dökülerek, ortasına bir kase çorba konulur. Üzerine biber ve tuz eklenerek sıcak olarak servis yapılır.
|
Arap Aşı Çorbası (Denizli) |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc168066
Gönderme Tarihi: 22.Ekm.2022
228 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://esenler.bel.tr/
1/2 adet bayat ekmek
1 çay bardağı un
1/2 adet tavuk
1 çorba kaşığı salça
1,5 su bardağı tavuk suyu
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı köri
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
Ekmeği rondoda geçirin, tencereye koyun. 1,5 bardak tavuk suyunu ilave edin. 1 çay bardağı unu soğuk suda açarak tencereye dökün. Kaynatarak bulamaç yapın. Servis tabağına alın, soğumaya bırakın. Tencerede sıvıyağ ile 1 çay bardağı unu kavurun. Üzerine 2 su bardağı tavuk suyunu, köri ve kırmızı biberi ilave edin. Üzerine haşladığınız piliçlerin etlerini kemiksiz olarak atıp pişirin. Servis tabağının yanına çorba kasesini koyun. Arzuya göre soğuk bulamaçtan içine atıp yenebilir. Süsleyerek servis yapın.
|
|